Blog

Autodesk gépészeti tervezési megoldások blog oldal. Híreket, tippeket, trükköket és a gépipari újdonságokba kaphat betekintést közvetlenül az Arkance Systems szakértőitől.

Vault 2024 újdonságai

MEGJELENT: Vault 2024 - termékadat-kezelés felsőfokon. Felgyorsított általános tervkészítési- és adatkezelési élmény.

Tovább olvasom

AutoCAD 2024 AutoCAD LT 2024 újdonságai

Az AutoCAD 2024 az összetett tervektől a terepen történő jelölések elkészítéséig mindenki számára tartogat valamit. Az új, 2024-es AutoCAD termékcsalád közös jellemzője a gépi tanulási funkciók használatának előtérbe helyezése.

Tovább olvasom

Az Inventor 2024 újdonságai

ÚJDONSÁG: Inventor 2024 - új funkciókkal és több mint 100, az MBD, az alkatrészmodellezés, az összeszerelés, a rajzok, a grafika, a teljesítmény, az iLogic, a tartalomközpont és az API számára készült, ügyfél által vezérelt fejlesztéssel jelent meg.

Tovább olvasom

AutoCAD 2024 újdonságai

Az AutoCAD 2024 továbbfejlesztett automatizálással, speciális eszközkészletekkel, webes és mobilalkalmazásokkal segíti a mérnöki munkát.

A TOSHULIN a generatív tervezést használja a CNC gépek tervezésének átalakítására

A Fusion 360 generatív tervezése más Autodesk technológiákkal kombinálva segít a TOSHULIN-nak, hogy megváltoztassa a gépalkatrészek tervezésének és optimalizálásának menetét.

Tovább olvasom

Speciális mérnöki eszközök

Tervezzen kiváló minőségű rendszereket az Autodesk PDMC használatával: layout tervezés, testreszabható elemtár, szkennelt környezet...stb.

Tovább olvasom

Fusion 360: a digitális együttműködés előnyei

A digitális együttműködés utakat nyit meg az osztályok, csapatok és vállalatok között. A Fusion 360 felhő alapú rendszer, és a mai napig hajtja az innovációt.

Tovább olvasom

Inventor 2023.2 újdonságok

Inventor 2023.2 frissítés: az újdonságok között szerepel néhány nagyobb fejlesztés és sok kisebb módosítás, melyek között régóta várt funkciók is helyet kaptak.

Tovább olvasom

Fusion 360 Signal Integrity Extension

Fusion 360 bővítmény: kezelje a NYÁK-terv elektromágneses működési jellemzőit minden kritikus huzalozás impedanciájának szabályozásával!

Tovább olvasom

Autodesk Cyber Week kedvezmények

Autodesk Cyber Week ajánlat: akár 25% kedvezmény egyes Autodesk szoftver-előfizetésre!

Tovább olvasom

Három lépés a digitális átalakulás felé, amely átformálja a világot!

A digitális átalakulás első lépése a meglévő üzleti folyamatok újraértelmezése. A digitális átalakítási erőfeszítések során bevezetett új technológiáknak fejlesztenie kell a meglévő folyamatokat.

Tovább olvasom

Digitális átalakulás a gépiparban

A digitális átalakuláson áteső gyártók növelni tudják hatékonyságukat, termelésüket, haszonkulcsukat, hozamukat és növekedésüket. Legyen részese ennek Ön is!

Tovább olvasom

Új AutoCAD Web

Megjelent az AutoCAD Web! Mostantól böngészőjével vagy mobilkészülékével készíthet, szerkeszthet, nézhet meg és oszthat meg rajzokat! Ezeket bárhonnan elvégezheti, anélkül, hogy szoftvert kellene telepítenie a számítógépére.

Tovább olvasom

Autodesk Fusion 360 Manage with Upchain

Autodesk Fusion 360 Manage with Upchain: a felhőalapú PLM és PDM, amely könnyen összekapcsolja az adatokat, az embereket és a folyamatokat.

Tovább olvasom

Autodesk Vault 2023.1 újdonságok

A Vault 2023 nagyobb automatizálást kínál a gyorsabb munkafolyamatok érdekében, és rugalmasságot biztosít, amelyek miatt jobban összpontosíthat a munkájára, könnyebben csatlakozhat a távoli felhasználókhoz.

Tovább olvasom

Autodesk Fusion 360 – Az EDAG Engineering újragondolta a tervezést a generatív design segítségével

Az EDAG csapata generatív tervezést használt az Autodesk Fusion 360-ban, hogy az egyes alkalmazásokhoz igazodva módosítson alkatrészeket.

Tovább olvasom

Integrált CAD/CAM megoldások előnyei

Az integrált, felhőalapú CAD/CAM szoftverek által nyújtott előnyök, például az együttműködés, az automatizálás és a szervezés.

Tovább olvasom

Innovatív funkciók a szerszámgyártáshoz és az esztergálási funkciókhoz

A hyperMILL CAD / CAM csomag olyan funkciók széles skáláját kínálja, melyek még magasabb felületi minőség elérését teszik lehetővé elsősorban a szerszám- és öntőformagyártásban.

Tovább olvasom

AutoCAD 2023 dwg rugalmas adatcsere

Az AutoCAD és szakági szoftverek között nagyon régóta szoros az együttműködés, mert különféle módon tudják egymás formátumait közvetlenül kezelni.

Tovább olvasom

Digitális termékfejlesztési megoldások

Az Autodesk gépipari megoldásai, amelyek megfelelnek a digitális termékfejlesztésre törekvő vállalatok igényeinek.

Tovább olvasom

PowerMill 2023 újdonságok

A PowerMill 2023 számos stratégiát tartalmaz a HSC és az 2,5 – 5 tengelyes maráshoz. Segítségével magas minőséggel és nagyfokú irányíthatósággal készítheti el a szerszámbetétek, csúszkák, formalapok és más komplex alkatrészek megmunkáló programjait.

Tovább olvasom

Autodesk LIVE 2023 virtuális konferencia – összefoglaló

Tekintse meg az Autodesk LIVE 2023 virtuális konferenciánk előadásait felvételről!

Tovább olvasom

Inventor tipp: Equation Curve

Használja az Equation Curve parancsot egyedi, matematikai egyenlettel leírt görbék létrehozására!

Tovább olvasom

Autodesk Vault 2023 újdonságok

Megjelent az Autodesk Vault 2023 tervadatkezelő (PDM) rendszer, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi az együttműködést.

Tovább olvasom

Inventor 2023 újdonságok

Az Inventor 2023-as verziója elsősorban sok kisebb fejlesztést és módosítást hozott néhány nagyobb új funkció mellett. Vegyük sorra ezeket!

Tovább olvasom

AutoCAD 2023 újdonságok

AutoCAD 2023: ez a kategóriájában legjobb termék az innováció és a teljesítménynövekedés élményét nyújtja egy hatékonyabban munkafolyamat megvalósításához.

Tovább olvasom

AutoCAD 2023 határtalan tervezés

Megjelent: AutoCAD 2023 - a határtalan tervezés szabadsága: 7 szakági eszközkészlet: Mechanical, Architectural, MEP, Electrical, Plant3D, Map3D, Raster Design, webes- és mobil alkalmazás.

AutoCAD Mobile App – Egy alkalmazás, amely megkönnyíti a munkáját

Az AutoCAD mobile egy könnyen használható alkalmazás formájában teszi elérhetővé az alapvető CAD-eszközöket, így valódi CAD munkát végezhet akár útközben is.

Tovább olvasom

A digitális átalakulás 7 lépése

A gyártás digitális átalakulásának 7 lépése továbbfejleszti a hagyományos folyamatokat, és rugalmas, platformalapú stratégiát hoz létre a jövő számára.

Tovább olvasom

Minőségfejlesztés a CAD-szabványkezelővel az AutoCAD-ben

Részletesen megvizsgáljuk a szabványkezelőt, és bemutatjuk, hogyan használhatja ezt a fontos eszközt a rajzok és a tervek szabványosítására, hogy a vállalat egységes, szabványos termékeket tudjon létrehozni.

Tovább olvasom

Fusion 360: Új Sandvik Coromant szerszámadatbázis Add-in

A Sandvik Coromant online szerszámkönyvtár zökkenőmentesen elérhető a Fusion 360-hoz a Sandvik Coromant CoroPlus® Tool Library Add-in részeként.

Tovább olvasom

Segédfelületek kezelése a hyperMILL-ben

hyperMILL tipp: segédfelületek alkalmazásának három megoldása fröccsöntő szerszámbetét éles részeinél.

Tovább olvasom

Hogyan lehet beolvasni bármilyen NC kódot a PowerMill szoftverbe?

PowerMill tipp: NC kód visszaolvasása és szimulálása lépésről lépésre.

Tovább olvasom

Inventor tipp anyagok kezelése

Az Inventor nagyon sok anyagot tartalmaz gyárilag, azonban előfordulhat, hogy egy adott anyag egyáltalán nem, vagy nem olyan paraméterekkel szerepel a listában, mint amire szükség lenne.

Tovább olvasom

3 érv a Fusion 360 Nesting & Fabrication bővítmény használatára

Akár az anyagfelhasználást szeretné optimalizálni, akár egyszerűsíteni szeretné a teríték kiosztást, vagy éppen hatékonyabbá kívánja tenni a munkafolyamatokat, a Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension a megfelelő választás vállalkozása számára.

Tovább olvasom

Fusion 360 – SpaceMouse integráció

Ha még nem ismeri a SpaceMouse-t, olvassa el cikkünket, hogy megtudja, hogyan lehet használatával hatékonyabbá tenni a CAD/CAM-munkafolyamatot!

Tovább olvasom

Fusion 360: az additív gyártási környezet használatának előnyei

Miért érdemes a Fusion 360 additív gyártási környezetét használni?

Tovább olvasom

Autodesk Vault 2022.2 – Újdonságok

A Vault legújabb verziója modernebb, jobban összekapcsolt és informatívabb adatkezelési megoldást nyújt. A szélesebb körű automatizálást biztosító szoftver a gyorsabb munkafolyamatokhoz, valamint egy új Vault Thin Client felülettel és mobilalkalmazással lehetővé teszi a tervadatokkal való rugalmas munkavégzést bárhonnan, bármikor.

Tovább olvasom

Többtengelyes additív gyártás Fusion 360 környezetében

Betekintés a Fusion 360 többtengelyes por hozaganyagú felrakó hegesztéses additív gyártási képességeibe.

Tovább olvasom

Automatikus elektróda programozás hyperMILL-ben

Hogyan CAM programozzunk le bármilyen elektródát akár 2 perc alatt? Ha kíváncsi a munkafázisokra, tekintse meg videónkat!

Fusion 360 bővítmények

A Fusion 360 bővítmények extra funkciókat adnak a meglévő modulokhoz a szoftverben.

Tovább olvasom

Fusion 360 Product Design Extension és Simulation Extension

Hamarosan! Fusion 360 Product Design Extension and Simulation Extension – terméktervezési és szimulációs bővítmények.

Tovább olvasom

Fusion 360 with PowerMill 2022.1 újdonságok

Fusion 360 with PowerMill 2022.1 újdonságok: sebességnövelő, felhasználóbarát fejlesztéseket és betekintést nyújt a közeljövőben megjelenő új és igazán szép szerszámpályákról.

Tovább olvasom

Inventor 2022.2 frissítés

Új Inventor 2022.2 frissítés, amely a vázlatkészítéstől és alkatrész-modellezéstől kezdve az összeállításokig, rajzokig és az általános teljesítményig terjedően tartalmaz fejlesztéseket és frissítéseket.

Tovább olvasom

Inventor tartalomközpont – 1. rész

Az Inventor tartalomközpontja több, mint 750.000 szabványos alkatrészt tartalmaz. Az Autodesk által nyújtott hatalmas adatbázis rendkívül nagy segítséget jelent a tervezés során, azonban a gyári adatok igény szerinti testre szabásával a modul által nyújtott előnyök jelentősen tovább fokozhatóak.

Tovább olvasom

Fusion 360: új fröccsöntés szimulációs környezet

A fröccsöntési szimuláció a Fusion 360-ban azokat a tipikus dolgokat tartalmazza, amelyeket elvárhat egy szimulációs munkafolyamatban és még ezen is túl...

Tovább olvasom

Fusion 360 CAM új funkciók

Cikkünkben a két legfontosabb újítást mutatjuk be, az új Flat simító műveletelemet és az új posztprocesszálási ablakot.

Tovább olvasom

Váltson AutoCAD-ről Inventorra vagy Gépipari szoftvergyűjteményre

A legfőbb érvek, amiért az AutoCAD-felhasználók az Inventorra és a Product Design & Manufacturing Collection gyűjteményre váltanak.

Tovább olvasom

CAM tipp: CAM programozás automatizálása

Milyen mértékben lehet automatizálni a CAM programozást és ez milyen előnyökkel járhat?

Tovább olvasom

Autodesk platform egy jobb jövőért

Az Autodesk megváltoztatta márkája arculatát. A vállalat szeretne jobban megfelelni az elmúlt 10 év során a szakágban és a technológiában végbement változásoknak.

Tovább olvasom

Autodesk jövőkép

Az Autodesk megmutatja a felhőbe vezető utat az iparosodott világnak és egyben betekintést nyújt a jövőbe.

Tovább olvasom

hyperMILL tipp: tükrözés pillanatok alatt

A legtöbb CAM rendszerben lehetőség van a tükör alkatrész megmunkáló programjának létrehozását valamilyen szinten gyorsítani. A hyperMILL szoftver-ben gyakorlatilag ezt szinte egy kattintással végre lehet hajtani.

Tovább olvasom

20+ tipp és trükk az additív megmunkáláshoz a Fusion 360-ban

Tippek és trükkök a Fusion 360 additív modulhoz rövid összefoglalóval.

Tovább olvasom

Autodesk Vault 2022.1 újdonságok

Nagyobb automatizálás a gyorsabb munkafolyamatok érdekében, és rugalmasság a tervezési adatok bárhol, bármikor történő kezeléséhez.

Tovább olvasom

Fusion 360 – CS Furniture kiegészítő

A Furniture Tools egy beépülő kiegészítő a Fusion 360 szoftverhez, amivel bútorokat tervezhet, valamint a bútorok gyártáshoz szükséges dokumentációt készítheti el.

Tovább olvasom

SRAM + Autodesk AI = generatív tervezéssel készült hegyikerékpár hajtómű prototípusok

A SRAM mesterséges intelligenciával optimalizált, 3D nyomtatással készült hajtómű prototípusokat készít az Autodesk generatív tervezési szolgáltatása segítségével.

Tovább olvasom

PowerMill 2022 újdonságok

A PowerMill 2022 verzióját továbbfejlesztett simítási műveletek, új lehetőségek az ütközések elkerülésére és még sok más funkcióval kibővített verzió jellemzi. Ismerje meg a 6 legfontosabb újítást!

Tovább olvasom

hyperMILL 2021.2 újdonságok

hyperMILL 2021.2 újdonságok áttekintése: új megoldásoktól a meglévő funkciók finomításáig.

Tovább olvasom

Fektessen be az elérhető legjobb CAM szoftverbe

hyperMILL: javított ciklusidő és termelékenység, megnövelt kapacitás, és teljes rugalmasság a munkaütemezéshez, miközben csökken a gépi programozási idő.

Tovább olvasom

Autodesk és Formlabs partnerség

Ismerje meg az Autodesk és a Formlabs együttműködésből származó additív gyártási folyamatok egyszerűsítési lehetőségeit!

Tovább olvasom

Fusion 360 PLUS Machining Extension Matrix

Milyen új tulajdonságokat ad hozzá meglévő Fusion 360 előfizetésünkhöz a Machining Extension? Összefoglaltuk a főbb tulajdonságokat.

Tovább olvasom

Fusion Tools

Az F-Tools egy kiegészítő C ++ alkalmazás (plug-in) az Autodesk Fusion 360-hoz.

Tovább olvasom

Gyártási folyamatok automatizálása hyperMILL segítségével

Az OPEN MIND hyperMILL AUTOMATION Center lehetővé teszi a komplex folyamatok egységesítését és automatizálását a hyperCAD-S és a hyperMILL rendszerekben.

Tovább olvasom

Miért használjuk az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszert?

Kezelje tervadatait központi helyen hatékonyabb együttműködéssel, amellyel időt takaríthat meg, elkerülve a költséges hibákat!

Tovább olvasom

Fusion tipp: design környezet

Folytatjuk cikksorozatunkat. Alábbi tippünk a parametrikus modellezés során tehetik könnyebbé vagy gyorsíthatják munkáját.

Tovább olvasom

Inventor tipp: Inventor fájlok tömeges átnevezésének és másolásának lehetőségei

Az Autodesk több eszközt is kínál, amelyek segítségével az Inventor fájlokat tömegesen lehet egyszerre másolni és/vagy átnevezni úgy, hogy a fájlok közötti kapcsolatok is megmaradjanak.

Tovább olvasom

Inventor tipp – a mérnöki munka gyorsítása

Rövid összefoglalónk azokról az eszközökről, amelyek meggyorsítják, megkönnyítik a mérnöki feladatokat Inventor szoftverünkben.

Tovább olvasom

Intelligens gyártási megoldások – nyári gépipari webinárok

Ismerjen meg olyan intelligens mérnöki megoldásokat és felhasználói esettanulmányokat, amelyek segítségére lehetnek üzleti tevékenységének bővítésében!

Tovább olvasom

Fusion Lifecycle névváltozás Fusion 360 Manage-re

A Fusion Lifecycle nevét az Autodesk megváltoztatta Fusion 360 Manage-re. A PLM rendszer továbbra is ugyanaz marad csak a neve változott meg.

Tovább olvasom

GINOP PLUSZ-1.2.1-21 (korábban VINOP 1.2.1-21)

FRISSÍTVE!: A mikro-, kis-és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.

Tovább olvasom

7 ok amiért érdemes használni a Fusion 360 additív gyártási környezetét

A Fusion 360 CAM munkaterületébe additív gyártási funkciók kerültek bele. Íme 7 ok, amiért érdemes most kipróbálni!

Tovább olvasom

AutoCAD 2022 újdonság – Docs

Az új Feltöltés az Autodesk Docsba szolgáltatással gyorsan közzéteheti a CAD-rajzlapokat PDF-fájlokként, közvetlenül az AutoCAD-ből az Autodesk Docsban.

Tovább olvasom

Inventor tipp – Kontúr bezárása rajzolás közben

Előfordulhat, hogy véletlenül nem sikerül bezárni rendesen a kontúrt és ezért a szoftver nem hajlandó testként kihúzni azt. Ezekben az esetekben nem érdemes keresgélni a hibát, mert van rá gyors megoldás.

Tovább olvasom

Autodesk Inventor 2022 újdonságok

Fordítson több időt a tervezésre és az innovációra az új Autodesk Inventor 2022 segítségével!

Tovább olvasom

Megjelent az Autodesk Vault 2022 – újdonságok áttekintése

Az Autodesk Vault segít a terméktervezési és gyártási adatok kezelésében, és javítja a csapatok együttműködését a termékfejlesztésben. Vessünk egy pillantást a Vault 2022 kiadás újdonságaira!

Tovább olvasom

Forge platformra írt CS Configurator

CS Configurator, amely a Forge platformot használja a rugalmas, pontos, 3D-s termékkonfigurálási élmény biztosításához az ügyfelek számára.

Tovább olvasom

Fusion 360 – áprilisi újdonságok (Design környezet)

Jelentős frissítések a Fusion 360 szoftverben. Olvassa el rövid összefoglalónkat!

Tovább olvasom

Ipar 4.0: út az intelligens gyártáshoz

Az intelligens gyártás az összes gyártási gyakorlat széles körű digitalizálására utal, az üzemtől kezdve az üzleti szempontokig. Ez magában foglalja a termék tervezését, az ellátási láncot, a gyártást, a terjesztést és az értékesítést.

Tovább olvasom

Megjelent az Autodesk Vault mobilalkalmazás

Megjelent az Autodesk Vault mobilalkalmazás, amellyel minden tervezési adat és hozzátartozó információ szó szerint kéznél van.

Tovább olvasom

Fusion 360 CAM: Megmunkálási stratégiák tárolása sablonként

A Fusion 360 felhőalapú terméktervező platformon belül a megmunkálás-tervezés folyamatának automatizálására számos lehetőség van.

Tovább olvasom

AutoCAD webalkalmazás

Minden AutoCAD Including Specialized Toolset illetve AutoCAD LT vagy ezek bármelyikét tartalmazó szakirányi gyűjtemény előfizetésének része az AutoCAD web alkalmazás, amelynek segítségével egy böngészőben futó AutoCAD egyszerűsített változatához juthat hozzá.

Tovább olvasom

AutoCAD 2022

AutoCAD 2022: fedezze fel a határtalan tervezés szabadságát! Válassza a specializált eszközkészleteket tartalmazó AutoCAD 2022 előfizetést!

Tovább olvasom

A tervezés és gyártás átalakulása folytatódik a digitális fejlesztéseknek köszönhetően

A fejlett tervezés és gyártás technológiáját éveken keresztül többnyire a legnagyobb vállalatok tartották kézben, ez a helyzet mára jelentősen megváltozott.

Tovább olvasom

Home office – de hogyan?

Cikksorozat, melyben a tervezési-gyártási folyamat szereplőinek távoli összekapcsolását ismertetik meg különböző aspektusokból.

Tovább olvasom

Rokion – elektromos járművek nehézipari és bányászati célra

A Rokion a termékfejlesztéshez az Autodesk Inventor tervezőszoftver, valamint a Vault tervadatkezelő rendszer kombinációját választotta.

Tovább olvasom

VINOP 1.2.1-21 pályázat

VINOP 1.2.1-21 pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására.

Tovább olvasom

Autodesk Account változások

Új fejlesztések érkeznek az Autodesk Account fiókba, ígykönnyebbé válik az egyedi licenc modellre áttérést követően a felhasználók, a termékek és az előfizetések kezelése.

Tovább olvasom

Bán Miklós – óratervezés

Bán Miklós saját tervezésű Fusion 360 szoftverben renderelt órája, amelynek most elkészült chronograph modellje.

Tovább olvasom

PowerMill 2021.1 újdonságok

Blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük a PowerMill 2021.0.3 megjelenése óta hozzáadott új funkciókat és fejlesztéseket.

Tovább olvasom

Az Autodesk Netfabb is csatlakozott a Fusion 360-családhoz

Az Autodesk Netfabb is csatlakozott a Fusion 360-családhoz, még jobban összekapcsolva az additív gyártás és a tervezés világát.

Tovább olvasom

AutoCAD LT + fém = kézzel készített művészi táskák

Harminc éve East Village (New York) szürkébb és iparibb jellegű volt. Wendy Stevens itt lakott, művészekkel töltötte az idejét, mindeközben egy éjszakai szórakozóhelyen dolgozott, ebből az egyvelegből alakult ki művészi vágya.

Tovább olvasom

Hatékonyságnövelés a tervezéstől a gyártásig az SPH Plusz Kft-nél

Az SPH Plus Kft fő tevékenységi köre az egyedi géptervezés és gépgyártás, illetve az ehhez kapcsolódó kiegészítő tevékenységek, mint például az automatizálás, a hidraulikus, illetve pneomatikus rendszerek tervezése és gyártása

Tovább olvasom

GINOP 1.2.9-20 vissza nem térítendő pályázat

GINOP 1.2.9-20 vissza nem térítendő pályázat a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatására.

Tovább olvasom

Csoportmunka Fusion 360-ban

A Fusion speciális eszközöket nyújt, az információk csapaton belüli átadására és a munka dokumentálására, de egyéb jólismert eszközöket is érdemes használni a kapcsolattartáshoz.

Tovább olvasom

Digitális iker technológia

Az Autodesk és a Rockwell Automation még értékesebbé teszi az üzemelrendezési eszközöket, és megerősíti a digitális iker technológiájának alapjait.

Tovább olvasom

Gyártórobotok gyorsítják a szélfarmok építését

A fúrórobotok és a számítógéppel segített gyártás (CAM) legújabb fejlesztéseinek ötvözésével egyszerűsíthetők a nagyteljesítményű munkák.

Tovább olvasom

Élelmiszer-tudomány és technológa

Képes-e az élelmiszer-tudomány és -technológia a múlt emlékévé tenni az élelmiszer-bizonytalanságot?

Tovább olvasom

Generatív tervezés – Decathlon kerékpár

A Decathlon könnyebb, strapabíróbb és fenntarthatóbb kerékpárokat alkot az Autodesk generatív tervezési funkciójával.

Tovább olvasom

Autodesk szoftver audit

Kell-e félnünk a szoftver audittól? Hogyan legyünk felkészültek? Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Tovább olvasom

Generativ tervezés – a Hyundai Motor futurisztikus sétáló autója

A keréken és lábon is közlekedésre képes, egyedi mobilitási megoldás rendkívül komplex tervezési és mérnöki feladatokat jelent. A generatív tervezés segít az emberi elmének kiszélesíteni a lehetőségek tárházát.

Tovább olvasom

Fusion 360 bővítmények: szimuláció, Nesting és Data Management

Hamarosan elérhetővé válnak az Autodesk Fusion 360 szimulációs, táblakiosztási és adatkezelési bővítményei

Tovább olvasom

Megjelent az Autodesk Vault 2021.1 frissítése

Megjelent: Autodesk Vault 2021.1 frissítés a hatékonyabb tervadat-kezelésért.

Tovább olvasom

Harley alkatrész generatív tervezéssel

Ha egy alkatrész, ami az elvárt módon teljesít, számít-e, hogy ember, számítógép vagy a kettő kombinációja hozta létre?

Tovább olvasom

Hatékony szerszámhűtés – fröccsöntési ciklusidő csökkentés

A szerszám- és alkatrésztervezők régóta tisztában vannak a fröccsöntési ciklusidő csökkentés jelentőségével, a szerszámhűtés ideje jelentősen befolyásolja ezt a tényezőt.

Tovább olvasom

Hogyan ösztönzik a modern autók a mérnöki innovációt?

Akár az autók szerelmesei vagyunk, akár csak munkába járunk velük, az őket megalkotó ipar közvetetten és közvetlenül is forrása számos más gépnek és technológiának, amely az élet minden területén körbevesz minket.

Tovább olvasom

A hibrid gyártás kiaknázása: 3D fémnyomtatás és NC megmunkálás

A hibrid gyártás kétségkívül nagy ígéretet jelent, az additív és a szubtraktív gyártás legjobbjait egyesíti, új kihívásokat teremtve és új lehetőségeket kínálva ezzel.

Tovább olvasom

Száloptikás érzékelő rendszer Fusion 360 szoftverben tervezve

Érzékelő tervezés: a kezdeti CAD-modellek létrehozásától kezdve a teljes végeselemes vizsgálatig az érzékelőtervezés minden lépését a Fusion 360-ban végezték el.

Tovább olvasom

A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 2. rész

A modell importálása után az első feladat a meglövési pont kiválasztása, amelyet tervezési szempontból osztósíkban elhelyezni a legkézenfekvőbb, ám a gát elhelyezése korántsem ennyire egyértelmű feladat.

Tovább olvasom

Korszerű üzemtervezés Autodesk alapokon

Az e.GO integrált üzemmodellezési megoldása az Autodesk összekapcsolt szoftvereszközeire alapul az építészet, a gépészmérnöki tevékenység és az épületgépészet terén.

Tovább olvasom

A fröccsöntés szimuláció versenyelőnyt jelent 1. rész

A műanyag alkatrészek terén, főként az autóiparban a kiélezett verseny miatt, kiemelkedően fontos egy új termék piacra kerülési idejét minimalizálni.

Tovább olvasom

A generatív tervezés nem csupán a szimulációs szakemberek terepe

A Fusion 360 szoftverben a generatív tervezéssel végzett szimuláció-típusok egyszerűen használhatók, nem szükséges FEA szakembernek lenni az elsajátításához.

Tovább olvasom

Fusion tipp design környezet 2. rész

A parametrikus modellezés során használható tippekkel folytatjuk cikksorozatunkat egy-két rejtettebb funkció, eszköz bemutatásával.

Tovább olvasom

hyperMILL a Doosan Precision Engineering-nél

Hatékonyságnövelés a hyperMILL, az iparág vezető 5 tengelyes CAM szoftverével.

Tovább olvasom

hyperMILL ADDITIVE Manufacturing webinar

Már most 3D nyomtatott alkatrészeket gyárt és innovatív megoldást keres, a programozási feladataiban? A hyperMILL ADDITIVE Manufacturing webinárium Önnek szól!

Tovább olvasom

Frissítve: Fusion 360 használati feltételek és funkciók változása

Változások a Fusion 360 magánhasználatú licencek felhasználásában.

Tovább olvasom

Bővült a Fusion 360-család: PowerMill, PowerShape és PowerInspect megoldásokkal

Az Autodesk a PowerMill, a PowerShape és a PowerInspect alkalmazásokkal bővítette a Fusion 360-megoldások családját.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: DWG-referenciafájlok használatához

A 7 legfontosabb tipp és trükk a DWG-referenciafájlokkal végzett munkával kapcsolatban.

Tovább olvasom

Fusion CAM: új szerszámadatbázis

A Fusion CAM egy teljesen új szerszámadatbázist kapott új kezelőfelülettel. Célja a szerszám kiválasztási folyamat felgyorsítása, valamint intelligens paraméterek hozzáadása a szerszámokhoz.

Tovább olvasom

Autodesk 3 éves szoftver-előfizetés kedvezménnyel

Kedvezménnyel újíthatja meg Autodesk szoftverét és térhet át 3 éves szoftver-előfizetésre. Lépjen most!

Tovább olvasom

Autodesk Vault mobilalkalmazás – kiadás előtti változat*

Örömmel jelentjük be, hogy az Autodesk Vault mobilalkalmazás kiadás előtti változata elérhető iOS-eszközök, iPhone és iPad készülékek számára.

Tovább olvasom

HSMWORKS a megfizethető CAM megoldás

A HSMWorks egy teljesen integrált CAM megoldást kínál Solidworks® felhasználók számára, amely lehetővé teszi, hogy az ismerős eszközök és munkafolyamatok segítségével rövid idő alatt hatékonyan lehessen CNC megmunkálásokat tervezni.

Tovább olvasom

hyperMILL a hajógyártásban

A világ egyik vezető hajóépítője az Azimut a lehető legjobb CAM rendszert, a hyperMILL-t választotta.

Tovább olvasom

Fusion 360 és FeatureCAM

A Fusion 360 with FeatureCAM a CAM-automatizálás révén csökkenti a programozási időt, és a CNC-gépek széles köre esetén is konzisztens eredményeket biztosít.

Tovább olvasom

Inventor 2021.1 újdonságok

Összeszedtük a napokban megjelent Inventor 2021.1 újdonságait amelyek elősegítik a hatékonyság növelését.

Tovább olvasom

A hagyományos gyártási módszerek optimalizálása generatív tervezéssel

Ismerje meg, hogy a következő generációs generatív tervezés hogyan segíthet a mérnököknek azonosítani és optimalizálni a hagyományos gyártási módszereket, például a CNC-megmunkálást!

Tovább olvasom

Megvalósult autógyártói példák az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő gyártásra

Bár az átfogó, az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő gyártás egyelőre csak hosszú távú cél, több autógyártó már a gyakorlatban is alkalmazza a hozzá kapcsolódó technológiákat.

Tovább olvasom

Tarts lépést a folyamatosan fejlődő világgal!

Kulcsfontosságú mérnöki készségek, amelyeket minden leendő mérnöknek ismernie kell. Használd az Autodesk szoftverek ingyenes diák verzióit!

Tovább olvasom

Környezettudatos partipohár Fusion 360 szoftverben tervezve

Környezettudatos partipohár amely elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, de sokkal több minden rejlik a háttérben és a felszín alatt.

Tovább olvasom

A teljes mértékben integrált CAD-CAM hatása a tervezés világára

Az időmegtakarítás, az automatizált CAM és a kommunikációs akadályok leküzdése – a legjelentősebb változás, amelyet az integrált CAD-CAM hozott életünkbe.

Tovább olvasom

Autodesk Vault – a fejlődés következő szintje

Vannak rendszerek, ahol a mérnökök még midig „kockás füzetben” rajzszámoznak, vagy esetleg külső fejlesztők által írt beépülő modulokat használnak, de szerencsére az Autodesk gyári megoldása, a Vault ezt már közel 20 éve szükségtelenné teszi.

Tovább olvasom

Fusion 360 funkció bővítések

Az Autodesk nagy figyelmet fordít a Fusion 360 fejlesztésére, és elérhető ára mellett nem csupán folyamatosan új képességekkel gazdagodik a szoftver, hanem kezelhetősége is jelentős mértékben fejlődik.

Tovább olvasom

Generatív tervezés: mennyiben segíti elő a fenntarthatóságot?

Amíg a mérnökök és tervezők folyamatosan azon dolgoznak, hogy innovatív megoldásokat találjanak ügyfeleik igényeire, az erőforrások kézbentartása, a fenntarthatóság is egyre fontosabbá válik.

Tovább olvasom

Generatív tervezés – fenntartható technológia = költséghatékony termék

Hogyan lehet a generatív tervezés révén fenntarthatóbbá tenni a termék előállítását és ezáltal több pénzt termelni a vállalatnak?

Tovább olvasom

Fusion 360 a függőleges növénytermesztéshez

A ZipFarm rendszer fejlesztése során a cég többek között a Fusion 360 szoftvert használta: alkatrész-tervezéshez, összeállításhoz és látványtervek készítéséhez.

Tovább olvasom

Bán Miklós grafikusművész

Bán Miklós grafikus-typográfusként végzett a Magyar Iparművészeti Egyetemen (jelenleg Moholy-Nagy Művészeti Egyetem). Már a tanulmányai során felkeltette érdeklődését a formatervezés.

Tovább olvasom

hyperMILL az egészségügyi iparban

Ortopéd implantátumok készítéséhez hyperMILL - az igényekhez legmegfelelőbb CAM szoftver.

Tovább olvasom

Fröccsöntött alkatrészek hűtése és a generatív tervezés

Egy új gyártási módszer generatív tervezéssel a hűtővízcsatornák létrehozására. Kombinálva az additív megmunkálást és a marást, az eredmény egy olyan hűtési rendszer, amely a termék alakjához igazodó hűtési csatornákat hoz létre.

Tovább olvasom

Fusion tipp – vázlatkészítés 2. rész

Fusion 360 szoftverben a vázlatkészítés területén maradt még egy pár trükk, amit érdemes megemlíteni, amivel jelentősen megkönnyíthetjük munkánkat.

Tovább olvasom

Egy színpadi jelenet megkomponálása AutoCAD segítségével

Gondoljon bele a színpadi koreográfia művészetébe, ahogyan a szereplők felhasználják az őket körülvevő díszletet, hogyan tűnnek fel és el az épületek pár pillanat alatt.

Tovább olvasom

Környezettudatos szörfdeszkagyártás Fusion 360 alapokon

A szörfözésnél nem is nagyon lehet semmi érzékenyebb a környezettudatosságra, a szörfözés lényege a természettel való kapcsolat.

Tovább olvasom

AutoCAD projekt – FLO CYCLING: AutoCAD egy induló vállalkozáshoz

Két fiatal gépészmérnök, akik nagy teljesítményű, közvetlenül a fogyasztók számára értékesített kerékpárkerekek és -abroncsok gyártására vállalkoztak.

Tovább olvasom

A generatív tervezéstől a gyártásig

A tervezést érintő fejlesztések izgalmasak, és olyan megoldásokat kínálnak az összetett problémákra, amelyek korábban fel sem merültek. De nem szabad megfeledkeznünk a gyártási folyamatokról sem...

Tovább olvasom

hyperMILL 2020.2 újdonságok 2. rész

Kiemelt funkciók a hyperMILL 2020.2 változatban: új stratégiák a vágóélek megmunkálására, mill/turn funkciók korszerűsítése, hyperCAD-S paraméteres tervezési lehetősége, hyperMILL AUTOMATION Center Advanced fejlesztése.

Tovább olvasom

A jövőbe evezve – kajaktervezés Fusion 360-nal

Az Oru Kayak mérnökei kisbőröndnyi méretűre összehajtogatható csónakokat terveztek, amelyeket tárolhat a kocsi csomagtartójában, vagy a vállára is vethet.

Tovább olvasom

8 tipp az Inventor CAD program hatékonyabb használatához

Következzék 8 tipp az Inventor CAD program hatékonyabb használatához, amelyet érdemes minél hamarabb elsajátítani (a sorrend nem a hasznosságot tükrözi)

Tovább olvasom

Duplikációk keresése a Vault segítségével

A meglévő adatok felhasználásával rengeteg időt és energiát lehet megtakarítani, mert jó esetben a 3D modell mellett rendelkezésre áll a komplett terv- és gyártási dokumentáció is. Ismerje meg és használja a Vault duplikáció keresőjét!

Tovább olvasom

Fusion tipp – vázlatkészítés 1. rész

A Fusion 360 szoftverben a vázlatok készítésének és használatának alapos ismerete elengedhetetlenül szükséges a gördülékeny munkához a modellezés során. Ehhez hoztunk most egy tippet.

Tovább olvasom

Generatív tervezés – új Honda főtengely

A hagyományos topológia-optimalizáció egyszerre csak egy megoldást kínál, és időigényes manuális javításokat igényel. A Fusion 360 generatív tervezése ezzel szemben olyan alakot eredményez, amelyet tervezőként még csak meg sem fontoltak volna.

Tovább olvasom

Rugalmas és fejlett gyártás

A rugalmas gyártást számos vállalat iparági viszonyítási alapként használja; minél nagyobb a rugalmasságuk (azaz minél gyorsabban képesek átalakítani az üzemeltetési folyamataikat egy új alkatrész vagy termék gyártásához), annál nagyobb előnyük van a versenytársakkal szemben.

Tovább olvasom

hyperMILL 2020.2 újdonságok

A hyperMILL 2020.2 számos új funkciót kínál, amelyek egyszerűsítik és jelentősen felgyorsítják a CAM programozás folyamatát.

Tovább olvasom

Új posztprocesszorok

Az Autodesk folyamatosan azon dolgozik, hogy az Inventor CAM, Fusion CAM, HSMworks rendszerekhez naprakész posztprocesszor adatbázist biztosítson. Bemutatjuk a legutóbbi továbbfejlesztett és az újonnan megjelent posztprocesszorokat.

Tovább olvasom

Megjelent – Autodesk Vault 2021

Megjelent az Autodesk Vault 2021 szoftver. Az alábbi cikkben összefoglaljuk az újdonságokat.

Tovább olvasom

Autodesk technológiai és innovációs workshopok

Online workshop előadásainkon megismerheti, hogy hogyan hozhatja létre és fejlesztheti tovább a termékeket, rövidítheti le a ciklusidőket, növelheti a hatékonyságot és egyszerűsítheti a csoportmunkát.

Tovább olvasom

Távoli munkavégzés a Fusion team és az Inventor segítségével

Ismerje meg a Fusion Team és az Autodesk Inventor adatkezelési és együttműködési képességeit!

Tovább olvasom

Autodesk VRED 2021

Megérkezett az Autodesk VRED 2021, az iparág meghatározó vizualizációs platformja. Ismerje meg az újdonságokat!

Tovább olvasom

hyperMILL – mozgásban tart

Új technológiákba történő beruházás, mint a hyperMILL számos előnyt biztosít: a versenytársaknál kisebb átfutási idővel szállított minőségi alkatrészek.

Tovább olvasom

CAM innovációs workshop

Ismerje meg a nagyolási és simítási technológiák legújabb megközelítését, az ismétlődő részletek gyors programozását és az automatizált munkafolyamatok kezelését!

Tovább olvasom

Fusion 360: ingyenes CAM bővítmény

Az Autodesk folyamatosan fejleszti, és új funkciókkal gazdagítja a Fusion 360 bővítményét. A bővítmény funkciói jelentős mértékben hozzájárulnak a CAM programozás hatékonyságának javításához.

Tovább olvasom

Generatív tervezéssel a jövőbe!

Az Autodesk nagy hangsúlyt fektet a generatív tervezés fejlesztésére. Célja, hogy minden felhasználó hozzáférhessen ehhez a technológiához.

Tovább olvasom

Fusion 360 tippek 2

Tippek az Autodesk Fusion 360 hatékony használatához.

Tovább olvasom

Összefogás a COVID-19 leküzdésére

A sürgős szükségletek megoldása érdekében a kormányok világszerte (kérések és megrendelések útján) arra buzdítják a gyártókat, hogy álljanak át az életmentő orvosi felszerelések előállítására.

Tovább olvasom

VÁLTSON ELŐFIZETÉSRE – Szoftverelőfizetéssel nagyobb értéket kap!

Az Autodesk-termékekre való előfizetés rugalmas kezelést és egyszerűbb hozzáférést biztosít az eszközökhöz és technológiákhoz.

Tovább olvasom

Fusion 360 tippek

A Fusion 360 szoftver kiterjedt termék, amelyben számos környezet használatát kell elsajátítani. Akár kezdő, akár tapasztalt felhasználó, cikkünkben biztosan talál új megközelítést alkalmazó, hasznos tippeket.

Tovább olvasom

Autodesk Fusion Team – felhő alapú platform távmunkához

A Fusion Team lehetőséget biztosít arra, hogy a tervezők, a beszállítók és a kivitelezők nagy távolságból is zökkenőmentesen képesek legyenek egymással hatékonyan együtt dolgozni.

Tovább olvasom

Szabjuk testre AutoCAD szoftverünk, még annak elindítása előtt!

Az asztali parancsikonok kapcsolóival az AutoCAD pontosan úgy indul, ahogy szeretné

Tovább olvasom

Megjelent az Inventor 2021

Az Inventor 2021 szoftverben az Autodesk elsősorban a meglévő eszközök továbbfejlesztését tűzte ki célnak és ezek az újdonságok a szoftver minden területét érintik a vázlatolástól kezdve, az alkatrész modellezésen át, az összeállítás- és rajzkészítésig bezárólag.

Tovább olvasom

Nagypontosságú megmunkálás

Egy kiváló példa a hyperMILL innovatív eljárásaira.

Tovább olvasom

Fusion 360 – egyetlen termék határtalan lehetőséggel

A Fusion 360 ipariforma- és gépészeti tervezési, szimulációs, megmunkálási és együttműködési képességeket ötvöz egyetlen integrált platformban.

Tovább olvasom

Megjelent az AutoCAD LT 2021

Gyorsabban és nagyobb pontossággal készíthet 2D rajzokat és dokumentációt a webes és mobil alkalmazásokat is tartalmazó AutoCAD LT 2021 szoftverrel!

Tovább olvasom

Megjelent az AutoCAD Plant 3D 2021

Az iparágspecifikus 3D tervezésére optimalizált AutoCAD Plant 3D 2021 a célfunkciók és specifikációalapú eszközök széles választékát kínálja a tipikus létesítmény- és folyamattervezési feladatok modellezéséhez.

Tovább olvasom

Megjelent az AutoCAD 2021

Az AutoCAD 2021 fejlesztéseinek alapjául a felhasználói visszajelzések, a felmérések és az elemzési adatok szolgáltak. Számos fejlesztés a gyakran, több szakterületen használt szolgáltatások korszerűbbé és hatékonyabbá tételét célozta.

Tovább olvasom

Autodesk Vault: az otthoni használat lehetőségei

Hogyan lehet távolról elérni az adatokat az Autodesk Vaultban, és hogyan működhet együtt másokkal?

Tovább olvasom

Ingyenes diák és oktatási verziók az Autodesktől

Az Autodesk a hallgatók, oktatók és oktatási intézmények számára több, mint 5 éve folyamatosan ingyenes hozzáférést biztosít több, mint 100 termékéhez: tervezőszoftverhez, kreatív eszközökhöz.

Tovább olvasom

Autodesk Shared Views platformfüggetlen kommunikáció bárkivel, a világ bármely pontján

Autodesk Shared Views: egyszerű, gyors, platformfüggetlen kommunikáció bárkivel, a világ bármely pontján.

Tovább olvasom

Fusion 360 otthoni munkavégzéshez

A Fusion 360 szoftverben a tervadatok felhő alapú tárhelyen találhatók amely csoportmunka támogatására is kiváló lehetőséget biztosít.

Tovább olvasom

Ismerje meg az AutoCAD Plant 3D szoftvert!

Videónk letöltésével rövid betekintést nyerhet a szoftver működésébe, és néhány technikai tippet is elleshet!

Tovább olvasom

AutoCAD tipp ökoszisztéma

Hasznos rövid tippek az AutoCAD mindennapi hatékony használatához: ismerje meg az AutoCAD ökoszisztémáját!

Tovább olvasom

Fusion 360 bővítmények használata

Fejlett és speciális képességek elérhetők a Fusion 360-ban úgy, hogy az Autodesk-ügyfelek teljes szabadságot élveznek a tekintetben, hogy miért és mikor fizetnek.

Tovább olvasom

hyperMILL nagypontosságú megmunkálás

A megmunkálás során a maximális pontosság eléréséhez a legmodernebb gépekre és szerszámokra, valamint az innovatív hyperMILL CAM-megoldásra van szükség.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp adatkezelés

Külső referenciák, e-Küldemény, PDF importálása, lapkészletkezelő: rövid tippek az AutoCAD szoftverben történő adatkezeléshez.

Tovább olvasom

A tervezés és a gyártás konvergenciája

Az emberi kreatív szabadság mindig is két alapvető korláttal nézett szembe: a tárgyak készítéséhez elérhető eszközök képességeivel és korlátaival, illetve az egyének kreativitása miatt korlátos megoldástartománnyal.

Tovább olvasom

Generatív tervezés – továbbra is szükség lesz mérnökökre?

A legtöbb mérnököt foglalkoztató nagy kérdés az, hogy továbbra is szerepet kapnak-e majd a mérnökök a tervezési folyamatban. A válasz egyszerű: igen, de a szerepük jelentősen meg fog változni.

Tovább olvasom

A jövő az intelligens gyártási rendszereké

Az intelligens gyártási rendszerek kifejezés hallatán eltérő fogalmak ugranak be attól függően, hogy az értelmező személy a világ melyik részére vonatkozó megközelítést veszi alapul.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp feliratozások

Hasznos rövid tippek az AutoCAD mindennapi hatékony használatához.

Tovább olvasom

3D CAD-modellek egyszerűsítése: előkészítés és letisztázás

A 3D CAD modellek létrehozása a tervezési folyamat egyik első lépése. A terv elkészültét követően célszerű szimulációval ellenőrizni, hogy a termék megfelel-e az elvárásoknak.

Tovább olvasom

A generatív tervezés alkotásra és építésre gyakorolt hatása

Airbus és Autodesk együttműködés egy új motorbeszerelő üzem tervezésében, generatív tervezés használatával.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: attribútomok szétvetése

Használja az attribútomok szétvetése parancsot megfelelően a blokkok szétvetéséhez!

Tovább olvasom

Informatikától a belsőépítészetig – az AutoCAD, mint belsőépítész szoftver

A Chansaerae Designs vállalkozása számára a belsőépítészeti munkák során az AutoCAD elengedhetetlen kellékké vált.

Tovább olvasom

Optimalizált tervezői folyamatok az ÉLBER-nél

Az olyan, szigorú minőségi előírásoknak megfelelő termékek gyártása, mint az egyedi tartályok és ezek kiegészítő gépészeti berendezései elképesztő mennyiségű, időigényes tervezéssel jár együtt.

Tovább olvasom

Az Inventor iLogic-kifejezések teljes szójegyzéke

Az iLogic segítségével standardizálhatja és automatizálhatja tervezési folyamatait a termékek konfigurálása során, így időt takaríthat meg, és növelheti a termelékenységet.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – dinamikus blokkok

Láthatósági állapotok segítségével létrehozhat egy olyan blokkot, amely tetszőleges számú különböző konfigurációt tartalmaz AutoCAD szoftverünkben.

Tovább olvasom

Openmind és Fraisa együttműködés

Fraisa és az Openmind együttműködése a CNC megmunkálás területén.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp tulajdonságok másolása

Egy objektum néhány vagy összes tulajdonsága átmásolható egy vagy több objektumra a Tulajdonságok másolása paranccsal.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – MÉRET parancs

A MÉRET parancs használata a méretezés felgyorsításához.

Tovább olvasom

Fusion 360 újdonságok: CAM bővítmény és költségelemzés a generatív tervezésben

Fusion 360 bővítmények, amelyek lehetővé teszik a szoftver különböző iparágakban történő felhasználását.

Tovább olvasom

Aktiválja ingyenes Fusion 360 licencét 3 egyszerű lépésben

Az Autodesk ingyenes Fusion 360 előfizetést biztosít a feltételeknek megfelelő felhasználók számára, melyet évente meg lehet újítani.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: asszociatív kiosztások

AutoCAD szoftveren belül használhat olyan asszociatív kiosztásokat, ahol a kiosztásokon belüli objektumok megtartják kapcsolataikat.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: mozgatás másolás elforgatás

Gyorsítsuk fel a munkafolyamatot AutoCAD szoftverünkben!

Tovább olvasom

A legfőbb érvek a tervezési munkák Inventorban végzett automatizálása mellett

Amikor szorosak a határidők vagy a teendők listája túl hosszú, a legkevésbé sem hiányoznak az olyan feladatok, amelyekkel sok a tennivaló, mégis kevés eredményt hoznak.

Tovább olvasom

Autodesk-előfizetés – ismerkedés a felhőszolgáltatásokkal

Ha előfizet egy Autodesk-termékre, jó eséllyel sokkal többet kap a pénzéért, mint amire eredetileg számított. Ez talán kissé baljóslatúan hangzik, de biztos lehet benne, hogy pozitívumról van szó.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: objektumok elkülönítése

Bonyolult vagy zsúfolt rajzokon megteheti, hogy az egyszerűbb szerkesztés érdekében elkülönít egy kiválasztott objektumcsoportot, tippünk ezt mutatja be.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: tárgyraszterek

A tárgyraszterek (TRASZTER) segítségével a rajz többi objektumához pontosan viszonyított objektumokat rajzolhat meg.

Tovább olvasom

Autodesk Inventor – iLogic

Egy termék tervezésének teljes folyamata során rengeteg időigényes és/vagy repetitív munkát kell elvégezni, melyek közül minél többet érdemes célirányosan fejlesztett szoftverekre bízni.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: megosztott nézetek

Tervek megosztása vállalaton belül vagy kívül, hatékonyan.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: nyomtatási stílusok

Dolgozzunk továbbra is a megszokott, színes elrendezési nézetben!

Tovább olvasom

hyperMILL® 2020.1 újdonságok

A hyperMILL 2020.1 még több innovatív megoldást kínál minden területen. Az új verzió általános fejlesztései növelik a használhatóságot és a programozási teljesítményt.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: nagyítás és kicsinyítés

Kövesse a ZOOM parancs kiválasztása után megjelenő utasításokat, hogy a rajzot pontosan a kívánt módon tekinthesse meg.

Tovább olvasom

Kéz a kézben: additív gyártás és a digitális folyamat

Az egyik legfontosabb testreszabási lehetőség az additív gyártás és a digitális folyamat (generatív tervezés) kombinálása.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp: megjelenítési sorrend

Szabályozzuk az objektumok átfedését és megjelenítési sorrendjét a Megjelenítési sorrend paranccsal!

Tovább olvasom

Folyamatbiztonság optimalizálása 5 tengelyes megmunkálásnál

Az OPEN MIND hyperMILL® VIRTUAL Machining növeli a folyamatbiztonságot 5 tengelyes megmunkálásnál.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – fóliák

AutoCAD tipp: rendezze rajzait úgy, hogy egy adott funkcióhoz vagy célhoz tartozó objektumokat különböző fóliákhoz rendeli!

Tovább olvasom

Generatív tervezés – a jövőt formáló tervezési technológia

A gépipar jövője izgalmasnak ígérkezik. Az innováció gyors üteme világszerte megnövelte az igényt olyan technológiák iránt, amelyek képesek vele lépést tartani.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – jobb gombos kattintás

AutoCAD tipp: jobb egérgombos kattintás a helyi menük megnyitásához.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – gyorselérés eszköztár

AutoCAD tipp: tartsa a leggyakrabban használt eszközeit a képernyő jobb felső részén, a Gyorselérés eszköztáron!

Tovább olvasom

A gépészeti tervezés jövője

A CAD programok feltalálása óta a gépészeti tervezés alapjaiban változott meg. Ezzel együtt a folyamat számos eleme még elég kezdetleges szinten áll. Továbbra is manuálisan kell hozzáadnunk a kényszereket az alkatrészekhez, még a nyilvánvaló esetekben is.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – automatikus mentés

AutoCAD tippek sorozatunk következő részében az automatikus mentés funkciót mutatjuk be.

Tovább olvasom

Autodesk Inventor – a 2020.1-es verzió újdonságai

Az Autodesk Inventor mérnökök és formatervezők számára biztosít eszközöket a 3D gépészeti tervezés, termékszimuláció, látványtervezés és dokumentálás területén.

Tovább olvasom

Az OPEN MIND CAM szoftver ajánlata a 3D nyomtatáshoz

A hyperMILL, a világ egyik vezető CAD / CAM megoldása az ipari 3D nyomtatási folyamatok követelményeinek megfelelve ADDITIVE Manufacturing modullal egészült ki.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – gyorsbillentyűk

AutoCAD tippek sorozatunk első részében a gyorsbillentyűk létrehozására adunk megoldást.

Tovább olvasom

hyperMILL MAXX Machining: még hatékonyabb szerszámpályák

A Perfect pocketing technológia hatékonyabb megmunkálást biztosít nagy előtolású szerszámokhoz, HPC nagyoló és simító műveletelemek már esztergáláshoz is.

Tovább olvasom

BAC MONO – KÉT TESTVÉR, EGY SZUPERAUTÓ

A közúti használatra is alkalmas szuperautó, a BAC Mono gyártói a motorsportrajongó Ian és Neill Briggs. Az autó tervezése során egyetlen központi célkitűzésük volt: a lehető legizgalmasabb vezetési élmény megteremtése.

Tovább olvasom

A gyártásautomatizálás ígérete a generatív tervezéssel kezdődik

A gépipari közösség számos tagja szerint a generatív tervezés csupán a topológiai optimalizálás egy ága. Valójában azonban a generatív tervezés mélyebb szemléletmódváltást jelent.

Tovább olvasom

Inventor tipp – fejlesztések az additiv gyártás terén

Az additív gyártásban rejlő lehetőségek végtelennek tűnnek, ha ért a 3D CAD tervezéshez, akkor teljes mértékben kihasználhatja a technológia előnyeit.

Tovább olvasom

Generatív tervezés az autóiparban – Volkswagen elektromos jármű

A Volkswagen Csoport bemutatta veterán VW mikrobuszát, amelyet csúcstechnológiás berendezésekkel bővítettek ki.

Tovább olvasom

A generatív tervezésről

A generatív tervezés kis- és nagyvállalatok számára egyaránt segíthet kitolni a tervezés határait, pénzt megtakarítani, csökkenteni a veszteséget és növelni a kreativitást.

Tovább olvasom

CAM szoftverhasználat a hatékony szerszámgyártási folyamatokhoz

A műanyag fröccsöntőszerszám-gyártás az ipari tömegtermelés egyik kulcseleme. A termékek sokfélesége tükröződik a szerszámtermékek széles palettájában.

Tovább olvasom

hyperMILL 2019.2 – még jobb felületi minőség

A hyperMILL CAD/CAM rendszer legutolsó verziója számos új funkcióval bővült, mint például a high-precision 3D finishing, 5-axis tangent machining, high-performance turning, és új CAD-for-CAM technológiák.

Tovább olvasom

Autodesk Inventor 2020 – a digitális prototípus-készítés alapja

A tavasszal bejelentett Autodesk Inventor 2020-as verziója az új külsőn kívül számos fejlesztést és új funkciót kapott.

Tovább olvasom

Javítsunk a mérnöki munkafolyamatokon!

A gyárthatósági tervezés egy olyan proaktív folyamat, amelynek során a tervezett gyártási folyamatra optimalizálják az alkatrészek terveit.

Tovább olvasom

Autodesk Vault 2020 újdonságok

Az Autodesk Vault 2020 hatékony terv-újrafelhasználási és dokumentációs képességekkel segíti a felhasználók munkáját, akik ezáltal kiküszöbölhetik az ismétlődő feladatokat, így több figyelmet szentelhetnek az értéknövelő tevékenységekre.

Tovább olvasom

Hatással lesz a VR a terméktervezésre?

Mérnökként igyekszünk mindig az innovációra törekedni és kiváló teljesítményt nyújtani. A számítógéppel segített tervezés és más szoftverrendszerek a mindennapi munkafolyamataink létfontosságú részévé váltak.

Tovább olvasom

A GM elektromos jövője az additív gyártás jövőjét is jelenti

Az autóóriás „többéves szövetségre” lépett az Autodesk szoftverfejlesztő vállalattal, és a két vállalat mérnökei közösen kialakítottak egy koncepció ellenőrzésére szolgáló, 3D nyomtatással készült üléstartót.

Tovább olvasom

Inventor 2020 újdonságok

Az elkövetkező hetekben az ügyfeleknél hamarosan világszerte megjelenik Autodesk-fiókjukban és az Autodesk asztali alkalmazásban letöltésre az Inventor 2020.

Tovább olvasom

Mi a generatív tervezés, mi nem, és miért ez a gépipar jövője

A generatív tervezés teljesen átformálja azokat a módszereket, amelyekkel a hétköznapi tárgyak készülnek.

Tovább olvasom

Milyen szerepet játszhat a VR, az AR és az MR a mérnökök életében?

A virtuális valóság (VR) és közeli rokonai, a kiterjesztett (AR) és a vegyes (MR) valóság az utóbbi években jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Tovább olvasom

A legjelentősebb gépipari trendek 2019-ben

Az olyan innovációk, mint a drónok, a 3D nyomtatás, a mesterséges intelligencia (MI) és a dolgok internete (IoT – Internet of Things) folyamatosan fejlődnek a saját pályájuk mentén.

Tovább olvasom

Az OPEN MIND bemutatja: hyperMILL® 2019.1

Megjelent a hyperMILL CAD/CAM csomag legújabb verziója 2019.1 verziószámon. Az OPEN MIND kiegészítette a hyperMILL® MAXX Machining csomag simító eljárásait.

Tovább olvasom

Autodesk Inventor tipp – tűréselemzés

Az Autodesk Inventor tűréselemzési bővítmény egy különálló alkalmazás, ami beépül az Inventorba és így a segítségével tervezés közben lehet már ellenőrizni a tűréseket, illetve azok eredőjét.

Tovább olvasom

Inventor tipp – Modern együttműködés

Az Autodesk egy új, az eddigi megoldásoknál sokkal interaktívabb megosztási lehetőséget fejlesztett ki, melynek segítségével, a megosztott modellt, vagy rajzot közvetlenül a böngészőben lehet megtekinteni, mérni vagy kommentelni.

Tovább olvasom

Az Autodesk és a NASA JPL együtt dolgozik a bolygóközi leszállóegység terveinek új megközelítésén

2012-ben a világ együtt figyelhette, ahogy a Curiosity marsjáró leereszkedett a Mars felszínére, és nekilátott a minták begyűjtésének.

Tovább olvasom

OPEN MIND optimalizált nagy teljesítményű CAD / CAM csomag

hyperMILL® MAXX Machining – a korszerű szerszámhasználat szoftvere

Tovább olvasom

Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjtemény

Tervezze meg és készítse el termékeit Inventor szoftverünkkel, amely az Autodesk NastranIn-CAD és a HSM révén teljes mértékben integrált szimulációt és 5 tengelyes CAM-rendszert is tartalmaz.

Tovább olvasom

Fusion 360 mint rejtett kincs

A Fusion 360 már piacon van egy ideje; először a Product Design Suite csomagban jelent meg, most pedig az Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjtemény része.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – lapnézetek létrehozása

Ha hagyományos eszközökkel hoz létre „lapokat”, sablon alapján létrehozhat egy rajzot, majd külső referenciákat csatolhat hozzá a modellről...

Tovább olvasom

Sínen van az alkotás jövője

AUTODESK TERMÉKTERVEZÉSI ÉS GÉPIPARI SZOFTVERGYŰJTEMÉNY: A legjobb szoftvereket csoportosították ebbe a gyűjteménybe, amely ideális megoldást jelent akkor, ha több Autodesk-termékre is szüksége van.

Tovább olvasom

A GM a 3D nyomtatókra szavaz az olcsóbb és könnyebb autóalkatrészek előállítása érdekében

A General Motors (GM) új, 3D nyomtatással készített könnyű alkatrészek gyártásán dolgozik az Autodesk szoftvervállalattal.

Tovább olvasom

Hogyan segíthet az AR, a VR és az MR a tervezőcsapatnak?

Ma már lehetséges, hogy a tervezőcsapatok virtuális valóságot (VR), kiterjesztett valóságot (AR) és kevert valóságot (MR) használjanak a terméktervezéshez.

Tovább olvasom

Az alkotás jövőjének autóipari alkalmazásai

Mit tartogat a jövő a tárgyaink, berendezéseink, járműveink elkészítésével kapcsolatban? Milyen szerepet játszik az automatizálás abban, hogy jobb termékeket készítsünk?

Tovább olvasom

Additív gyártással kombinált generatív tervezés

A generatív tervezés és az additív gyártás segítségével a General Motors (GM) egy nyolc alkatrészből álló üléstartót egyetlen alkatrészként állított elő.

Tovább olvasom

Future of Making Things – Az alkotás jövője: vízió, alkotás, felforgatás

Ma teljesen másképp dolgozunk, mint harminc évvel ezelőtt, és az is biztos, hogy további harminc év múlva gyökeresen mások lesznek a folyamatok, mint most.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – Adatkiemelés

Egyszerűen fogalmazva az adatkiemelés egy olyan képesség, amellyel adatokat nyerhet ki egy rajz vagy több rajz objektumaiból.

Tovább olvasom

A Moldflow hálózás evolúciója – a szimulációs kolléga mámora és mérge

Ebben a bejegyzésben nem a csodálatos és eget rengető és fancy, felhő alapú újdonságokról lesz szó; ez a cikk most amolyan visszatekintés a Moldflow múltjába.

Tovább olvasom

Inventor tipp – iLogic: beépített automatizálási eszköz

Az iLogic segítségével automatizálhatjuk az ismétlődő tervezési-, illetve dokumentációs feladatokat, így egyszerűbbé, gyorsabbá tehetjük munkánkat

Tovább olvasom

Hajócsavar készítése – hibrid gyártási folyamatok

A Rotterdam kikötőjében működő RAMLAB és az Autodesk úttörő munkát végeznek a testre szabható additív gyártás, illetve a hibrid gyártási folyamatok terén a hajógyártásban.

Tovább olvasom

Autodesk felhőszolgáltatások – Inventor felhőalalpú funkciók

Három olyan elemet mutatunk be az Autodesk felhőszolgáltatások közül, amelyeket az Inventor 2019-felhasználók igénybe vehetnek

Tovább olvasom

Moldflow 2019 újdonságok és egyéb csemegék

A Moldflow 2019 olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyek kibővítik a korábbi verziók képességeit, növelik a gyorsaságot és az eredmények pontosságát.

Tovább olvasom

AutoCAD kiosztás parancs – tippek-trükkök

Sokszor előfordul, hogy valamilyen minta szerint ismétlődő geometriát kell rajzolni, az AutoCAD kiosztás parancs használatával erre mutatunk most példákat.

Tovább olvasom

4 érv az Inventor nézetek (Representations-View) használata mellett

Az Inventor nézetek létrehozásával biztosítható, hogy a modell tájolása visszaállítható legyen a képernyőfelvételekhez, rendereléshez, videóhoz, bármihez.

Tovább olvasom

Ismerje meg az Autodesk terméktervezési és gépipari szoftver gyűjteményt!

Tervezésközpontú munkafolyamat, továbbfejlesztett szimulációk, 5 tengelyes CAM-megoldás, üzemtervezési eszközök és optimalizálási lehetőségek...

Tovább olvasom

Tipp: AutoCAD háttérszín megváltoztatása

A fekete az alapértelmezett AutoCAD-háttérszín. De most, hogy tombol a nyár lehet, hogy kicsit színesebbnek érzékeli a világot?

Tovább olvasom

A CAD szoftver legújabb frissítése: INVENTOR 2019.1

Nemrég jelent meg a szoftver legújabb frissítése az Inventor 2019.1, már az Autodesk-fiókján és az Autodesk asztali alkalmazásán keresztül is letöltheti.

Tovább olvasom

Miért van szüksége az Autodesk Vault tervadat kezelő rendszer használatára?

A rendszer 3 alapértéke a szellemi tulajdon védelemében, az adatkezelésben és a folyamatok szabályozásában jelenik meg.

Tovább olvasom

Könnyebb fröccsöntő szerszám hulladékgyűjtő konténerekhez

Az Autodesk Moldflow segítségével a Haidlmair GmbH 100 tonnáról 77 tonnára csökkentette a fröccsöntő szerszám tömegét.

Tovább olvasom

ÚJDONSÁGOK – AUTODESK INVENTOR 2019

Mint mindig, a mostani fejlesztések között is megvannak a kedvenceim, valószínűleg Ön is talál majd kedvére valót. 

Tovább olvasom

Tippek és trükkök: Inventor gyorsbillentyűk

Ha tervezési munkát végez, egy idő után garantáltan felmerül az igény a gyakori feladatok felgyorsítására, ennek legegyszerűbb módja a gyorsbillentyűk használata.

Tovább olvasom

AutoCAD tipp – földrajzi hely beállítása

Egy CAD-rajz sem értelmezhető elszigetelten, beszéljünk kicsit a földrajzi hely AutoCAD-ben való beállításának előnyeiről.

Tovább olvasom

Moldflow – hatalmas hozzáadott érték

Az Opptum Engineering Solutions egy mérnöki tervező vállalat, amely elsősorban fröccsöntésszimulációs szolgáltatásokat kínál.

Tovább olvasom

Egyedi otthontervezés AutoCAD alapokon

Biztonsággal kijelenthetjük, hogy az amerikai Jeff Haberman épülettervező, egyben a The Home Design Group elnöke tud egyet s mást az egyedi lakásokról.

Tovább olvasom

Inventor 2019 újdonságok – megosztott nézetek

Online megoszthat két- vagy háromdimenziós nézeteket, a visszakapott megjegyzéseket közvetlenül a tervezés alatt lévő termék modelljén tekintheti meg.

Tovább olvasom

Inventor 2019 újdonságok – iLogic fejlesztések

Az iLogic új összeállítási funkcióinak segítségével mérnöki csapata egyszerűbben konfigurálhat személyre szabható termékeket.

Tovább olvasom

Lépjen a 3D-s Autodesk szoftverek irányába

Commonwealth Engineers egy viszonylag kis vállalat három telephellyel az amerikai Indiana államban, akik a 3D-s képességek hiánya miatt vesztettek el egy projektet...

Tovább olvasom

Inventor 2019 újdonságok – teljesítménybeli fejlesztések

A felhasználói visszajelzések alapján a csapat erős kezdésként mindjárt nagyszerű teljesítménybeli fejlesztésekkel indított a nagy összeállítások és a rajzok terén.

Tovább olvasom

Tippek-trükkök az új verzióban: AutoCAD fóliatulajdonságok

Az új verzióban a fóliakezelőn és -vezérlőkön végzett fejlesztések révén könnyebb beazonosítani a felülírásokat és visszaállítani az alapértelmezett értékeket.

Tovább olvasom

AutoCAD 2019 tippek-trükkök – nézetek és nézetablakok

Az AutoCAD 2019-ben minden eddiginél egyszerűbben hozhatók létre és szerkeszthetők a nézetek és nézetablakok az új "Elnevezett nézetek" panel segítségével!

Tovább olvasom

A generatív tervezés a gépipar jövője

A generatív tervezés a felhőalapú számítástechnika segítségével utánozza a természet evolúciós megközelítését, hogy több ezer megoldással tudjon szolgálni egyetlen mérnöki problémára.

Tovább olvasom

Marin Bikes – 3D tervezés Inventor környezetben

A Csendes-óceán és a San Francisco-öböl között működő kerékpárgyártó cég a kiváló mérnöki munkája nyomán lett világszerte ismert, és 20 éve híres arról, hogy nekik köszönhető az igazi mountain bike-ozás élménye.

Tovább olvasom

AutoCAD 2019 megosztott nézetek

Az új AutoCAD 2019 Megosztott nézetek funkció segítségével könnyebben oszthatja meg terveit a vállalatán belüli és kívüli kollégákkal úgy, hogy az eredeti rajzfájlokat nem kell közzétennie.

Tovább olvasom

Mi az Ön szerepe az alkotás jövőjében?

Az alkotás jövőjében a tervezési és gyártási munkafolyamatok egyre inkább összeolvadnak, és egyre többeknek nyílik lehetősége az álmaik megvalósítására. 

Tovább olvasom

AutoCAD – Élvonalbeli testreszabott egyedi szemüvegek, a Maho Shades márka születése

Eredetileg kézzel rajzoltam, de aztán elkezdtem az AutoCAD-et használni a 3D nézetek miatt, így minden szögből megnézhetem a szemüveget.

Tovább olvasom

A generatív tervezés az egyedi autógyártásban

A generatív tervezés soha nem látott mértékben kiterjeszti a mérnöki szabadságot, a műszaki tervezés evolúciójának következő szakaszát jelezi, olyan technológiákat használva, melyek már ma is elérhetőek.

Tovább olvasom

Megjelent az AUTOCAD LT 2019: Gyorsabban rajzolhat, bárhol

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a nagytestvér AutoCAD 2019 megjelenésével a kistestvér AutoCAD LT 2019 is innovatív CAD-szolgáltatásokkal bővült.

Tovább olvasom

Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjtemény

Az Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjtemény a gépipar és a mérnöki iparág számára készült első osztályú szoftveralkalmazásokat tartalmazza az Inventortól a HSM-ig és a Fusion 360-ig.

Tovább olvasom

AutoCAD 2019 DWG összehasonlítás

Az AutoCAD 2019 új DWG-összehasonlítás eszközével könnyen megállapíthatja a különbségeket egy rajz két változata között, a módosítások és eltérések gyors felderítésével.

Tovább olvasom

Megjelent az Inventor 2019: hatékony, összekapcsolt, professzionális

Az Inventor 2019, a szoftver történetének 23. kiadása. Az elmúlt 19 év fejlesztéseinek köszönhetően, a mostani verzió az eddigi legjobb Inventor.

Tovább olvasom

AutoCAD 2019 újdonságok – 2 (DWG összehasonlítás, megosztott nézetek…)

AutoCAD 2019 újdonságok - Az új AutoCAD előfizetéssel, mostantól speciális eszközkészleteket érhet el az építészeti, gépészeti, térképészeti és egyéb szakterületekhez.

Tovább olvasom

AutoCAD 2019 – egy termék, hét specializált eszközkészlet

Megjelent az AutoCAD 2019 – specializált eszközkészletekkel. Ez azt jelenti, hogy az új verzió az összes AutoCAD alapú termék specializált eszközkészletét is tartalmazza.

Tovább olvasom

Az OPEN MIND bemutatja a hyperMILL 2018.1 verziót

Az OPEN MIND nemrég jelentette be a hyperMILL 2018.1 verzióját, ami a megmunkálási funkciók fejlesztésén, bővítésén túl nagyot villant az elektróda tervezés és a gyártás folyamatoptimalizálás területén is.

Tovább olvasom

hyperMILL: kompromisszummentes CNC gyártástervezés

Az OPEN MIND bemutatja a hyperCAD-S Elektróda modult, ahol a tömbelektródák gyorsan és egyszerűen elkészülnek!

Tovább olvasom

Digitális Prototípus Fórum 2017 beszámoló

Idei nagy célgéptervezői konferenciánkon az előadók az Ipar 4.0 platform térhódításához igazodva készültek előadásaikkal.   A megnyitón Voloncs György, a társaság vezérigazgatója adott áttekintést a kezdeti, 80-as évek 2D CAD alkalmazásaitól indulva, napjaink technológiai vívmányain át egy lehetséges jövő felé vezető útról. Dr. Haidegger Géza, az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa, mint vendégelőadó, adott ismertetőt az Ipar 4.0 platform kialakításáról, jelentőségéről az Európai Unióban elfoglalt szerepéről.…

Tovább olvasom

CAM Innovations Reggeli beszámoló

A VARINEX Zrt. 2017. április 6-án tartotta első, kifejezetten CAM-es rendezvényét. A „CAM Innovation reggeli” előadásokban bővelkedő délelőttjére egy szűkebb szakmai csoportot vártunk, ami lehetővé tette az egyedi kérdések megvitatását is. A rendezvény apropója a hyperMILL 2017.2 verzió bejelentése volt. A résztvevők első kézből értesülhettek az Open Mind legújabb fejlesztéseiről, többek között az új elektróda modulról, amiben automatizáltan tervezhető az elektróda-tömbök geometriája és a hozzájuk…

Tovább olvasom

Újgenerációs termékfejlesztési platform: Autodesk Fusion 360

Az üzleti folyamatok az elmúlt egy-két évtizedben jelentős mértékben digitalizálódtak és ennek eredményeképpen a termékek jellege, viselkedése is megváltozott. A gyártó cégek folyamatosan átalakulnak gyártó és szolgáltató cégekké, elég, ha az okostelefon-világ jelenlegi helyzetére, vagy az otthonainkban hódító okoseszközökre gondolunk, mint pl. okos hűtő, okos-redőnyrendszer, okos-fogkefe, okos-fűtésszabályozás és otthoni okos-kertészet. Autodesk Fusion 360 #next-gen termékfejlesztési platform Az új üzleti modell az internethez, vagy az otthoni…

Tovább olvasom

Energialánc adaptív modellezése / TECH rovat / Inventor

Az Inventor segítségével, a CAD modellek elkészítését követően könnyedén ellenőrizheti tervei működését és csökkentheti a gyártási költségeket. Nézzünk egy gyakorlati példát: energialánc adaptív modellezése és mozgás szimulációja Inventorban!

Tovább olvasom