HSMWorks: megfizethető CAM megoldás Solidworks® felhasználók számára

Az Autodesk HSM CAM rendszere egy széles körben elterjedt integrált gyártástervező megoldás, amely segítségével hatékonyan programozható számos különböző típusú CNC megmunkálás. A szoftver a Fusion 360 vagy az Autodesk gépészeti szoftvergyűjtemény (Product Design and Manufaturing Collection) előfizetés részeként érhető el.

Az Autodesk HSM CAM és a CAD rendszerek együttesen hoznak létre egy integrált gyártási megoldást. A tervező eszköz legyen akár SolidWorks®, Inventor vagy Fusion 360, az Autodesk CAM rendszerei hatékony megoldásokat kínálnak.

A HSMWorks egy teljesen integrált CAM megoldást kínál a Solidworks® felhasználók számára, amely lehetővé teszi, hogy az ismerős eszközök és munkafolyamatok segítségével rövid idő alatt hatékonyan lehessen CNC megmunkálásokat tervezni. A CAD és a CAM között zökkenőmentes átjárhatóságot biztosít. A befogók és az egyéb leszorító eszközök így egy CAD szoftverben megtervezhetők vagy importálhatók a CAD és a CAM közötti oda-vissza váltás

A HSMWorks és a Solidworks® között asszociatív kapcsolat van, tehát a modellen végrehajtott változtatásokat automatikusan követi a legenerált szerszámpálya.

A HSMWorks előnyei

Kiemelkedő teljesítmény

A szoftver teljes mértékben kihasználja a legkorszerűbb számítógépek képességeit, ezáltal kiemelkedő teljesítményt lehet elérni vele különösen a nagy vagy összetett modellek esetén. A szerszámpályák kiszámítását jelentősen felgyorsítja a többmagos processzorok támogatása. Továbbá az Autodesk Distributed CAM server (DCS) technológia lehetővé teszi a helyi hálózaton lévő számítógépek szabad számítási kapacitásának felhasználását a szerszámpályák legenerálásához, hogy ezáltal is csökkentse a szerszámpálya számítási idejét.

Nagy teljesítményű megmunkálás -HPC (Adaptive clearing)

A HPC megmunkálás egy fejlett nagyolási stratégia, ami biztosítja a hatékony, nagy mennyiségű anyag eltávolítását a szerszám állandó és egyenletes terhelésével, valamint az optimalizált szerszámpályákkal.

HSMWorks Edit

A HSMWorks Edit egy NC kód szerkesztő, amiben számos CNC kód-specifikus funkció elérhető, beleértve a sorok számozását/újraszámozását, az XYZ tartománymérést és a különböző NC kódok összehasonlítását. Ezen felül megbízható DNC kapcsolatot biztosít az RS-232 kommunikációhoz, különféle CNC vezérlőkkel.

Szimuláció és ellenőrzés

A szoftverben található fejlett szimulációs és ellenőrző eszközökkel lehetőség van a tervezett megmunkálások szimulációjára, amelynek során feltárhatjuk az ütközéseket és az egyéb hibákat, valamint a maradékanyag megjelenítésére is lehetőség van. Ezen eszközök segítségével már a gyártás előtt megbizonyosodhatunk a megmunkálás pontosságáról és növelhetjük a termelékenységet a selejt csökkentésével.

A szimuláció az ütközésvizsgálat során figyelembe veszi az előgyártmány geometriáját, valamint az alkatrész leszorító szerelvényeket is.

Gépmodell szimuláció

A gépmodell szimuláció feltárja az ütközéseket és a problémás szerszámpozíciókat az összes gépösszetevő figyelembevételével. pl.: a forgóasztal, a torony, az orsó, a szerszámváltók, a befogó eszközök. A HSMWorks a szerszámgép SOLIDWORKS modelljét használja fel a lehetséges ütközések észlelésére, megkönnyítve ezzel a gépi konfigurációk módosítását vagy építését a SOLIDWORKS-ön belül.

2,5D-s marási műveletek

A HSMWorks tartalmaz alapvető és összetett 2,5D-s marási műveleteket is. A szoftverben rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyek segítségével hatékonyan lehet pontos 2,5D-s megmunkálásokat tervezni. Beállítható a szerszámkorrekció, szabályozni lehet a ráállási és leállási mozgásokat, továbbá testreszabhatók a szerszámpályák közötti átállási mozgások is.

A kontúrmarás esetén be lehet állítani további nagyoló és simító oldallépéseket és fogásmélységet is meg lehet adni. A program felismeri a nyitott és zárt kontúrokat további geometria létrehozása nélkül és az éles irányváltásokat kiküszöböli a mozgások kisimításával.

Furatok és körzsebek megmunkálása

A HSMWorks-ben számos fúróciklus rendelkezésre áll, mint például a menetfúrás, a forgácstörő fúrás és a dörzsárazás. A körzsebek megmunkálása elvégezhető körzsebmarással és spirál pálya mentén történő megmunkálással.

3D, 3+2 megmunkálások

A HSMWorks arra törekszik, hogy a lehető legrövidebb és legsimább szerszámpályákat generálja, ami csökkenti a megmunkálási időt, jobb felületminőséget, kisebb mértékű szerszámkopást és hosszabb szerszámgép élettartamot eredményez.

Válasszon egy munkasíkot a művelethez, és a HSMWorks a leghatékonyabb forgásokat generálja az alkatrész tájolásához. A 2,5D-s és 3D-s megmunkálási stratégiák nagyrészénél lehetőség van az indexált megmunkálásra.

5 tengelyes megmunkálás

A HSMWorks-ben rendelkezésre állnak 5 tengelyes műveletelemek is, mint például a Swarf, ami a szerszám palástjával munkál meg, vagy az 5 tengelyes kontúrmarás. Számos paraméterrel testreszabható a megengedett szerszámdöntés külön oldalirányba és külön a megmunkálás irányába is.

Esztergálás és maró-esztergálás

A hagyományos esztergálási műveleteket hatékonyan lehet programozni a HSMWorks-el, mint például a profil nagyolás és simítás, beszúrás, leszúrás vagy a menetesztergálás. Ezek mellett a szoftver kezeli az ellenorsót és maró-esztergálási megmunkálásokat is lehet tervezni, amelyekkel kihasználhatjuk a többtengelyes CNC maró-eszterga gépek képességeit.


Fedezze fel az integrált CAM megoldásban rejlő lehetőségeket és töltse le a 30 napos próbaverziót még ma! >>>


A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. Ismerje meg az Autodesk termékinnovációs platformját!

A nagyobb innováció lehetővé tétele a dolgok készítésének jövőjében együttműködést, testreszabást, rugalmasságot és összekapcsolhatóságot igényel. A termékinnovációs platform minden alkalmazást, tudást, adatot és eszközt egyetlen rendszerbe központosít, egyesítve a folyamatokat a termékek tervezése, fejlesztése, gyártása és támogatása érdekében.

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Kapcsolattartók:

Csonka Gábor
CAD és CAM rendszermérnök
+36 30 639 1713 | +36 1 273 3408
gabor.csonka@arkance-systems.com
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 30 977 1824 | +36 1 273 3413
robert.sebok@arkance-systems.com