Öntőforma- és szerszámgyártás

Az öntő- és présformákat, a hidegalakítószerszámokat minden nap használják a fémmegmunkálásban, a műanyagfeldolgozásban, az öntödékben és más ipari vállalkozásokban. A megfelelő CAM-megoldás segít leküzdeni a munkaigényes, magas költségű gyártás kihívásait.

Mindenekelőtt a geometriák sokfélesége és a számtalan különböző alkatrész-tulajdonság minden nap új kihívások elé állítja a forma- és szerszámgyártókat. Ezek a kihívások elsősorban a megmunkálási és programozási időkhöz, valamint a vevők által igényelt maximális pontossághoz és kiváló felületminőséghez kapcsolódnak. Ezért olyan fontos, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő megmunkálási folyamatok, amihez viszont a megfelelő CAM szoftver szükséges.

Bármilyen kihívást jelentsen is a forma- és szerszámgyártás, a hyperMILL® CAM szoftver hatékonyan képes megoldani azokat. A csúszkák, formalapok, betétek avagy bármely szerszámelem a hyperMILL® segítségével gyorsan és hibamentesen programozható. A nagysebességű (HSC) és a nagy teljesítményű (HPC) marási stratégiák lehetővé teszik a nagyon hatékony anyageltávolítást és a szerszám élettartamának növelését. Az OPEN MIND integrált tömb- és huzalszikra modult is kínál azokhoz a területekhez, amelyeket nem lehet közvetlenül megmarni.

Az iparág kihívásai
CAD for CAM: a hatékony programozás a 3D modellel kezdődik

Az OPEN MIND CAD-for-CAM megoldása valóban kiemelkedő az öntőforma- és szerszámgyártásban, valamint a komplex kapcsolódó feladatokban. Az adatok importálásától kezdve a CAD-for-CAM funkciókig és a szikraforgácsolási folyamatokat támogató kiegészítő programokig a hyperCAD®-S CAD szoftver átfogó interfészcsomagjával lehetővé teszi a CAM-felhasználók számára, hogy a sokféle CAD formátumot gyorsan és megbízhatóan dolgozzák fel. A hyperCAD®-S testreszabott szűrőfunkciókkal is fel van szerelve: A gyakori tulajdonságok – például fóliák, színek – szűrők mellett a hyperCAD®-S a felhasználó által definiált szűrőket is magában foglal a gyakran használt geometriák és azok rendszer tulajdonságai alapján. Intelligens elemkezelést is biztosít, legyen szó téglalapokról, pontfelhőkről, lapkamodellekről és akár szerszámpályákról is, a CAM-ezésben előforduló geometriai elemek mind elérhetők a CAD kernelben, ami jelentősen felgyorsítja a teljes folyamatot.

Az automatizálás és a szabványosítás is egyszerű

Az NC programozás gyakran szűk keresztmetszetként működik a folyamatláncban. Az OPEN MIND Feture és Macro technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rekord idő alatt teljesítsék az NC programozást. Ide tartoznak például a formalapok 2,5D-s prizmatikus geometriájukkal és sok hűtőfurattal. A Feture és Macro technológia nemcsak sok időt takarít meg, hanem hihetetlenül egyszerűen használható is. A CAD-ben furatokhoz és zsebekhez definiált színkódolás tartalmazza az összes megmunkálási tulajdonságot, amely szükséges ezen alkatrészgeometriák teljes programozásához a hyperMILL®-lel.

CAM stratégiák az iparágra jellemző alkatrészekhez

Adaptív zseb / nagy előtolású marás (HFC)

A hyperMILL® számos funkciót kínál a HSC és HFC megmunkáláshoz. A szabadon meghatározható szerszámgeometria lehetővé teszi például a nagy előtolású (HFC) marók pontos definiálását, amit ezután teljes mértékben figyelembe vesz az ütközésellenőrzések és a maradékanyag kiszámítása során. A megmunkálási idő nagymértékben lerövidülhet az „adaptív zseb” funkció használatával, amelynek során a kör vagy téglalap alakú zsebgeometriák automatikusan a megmunkálandó területhez, aminek során a lineáris gépmozgások nagyon magas előtolási sebességet érnek el.

Smooth overlap / Lágy átfedés

Ha a lankás és meredek alkatrészfelületek találkoznak, a mart felület gyakran nemkívánatos felületi struktúrát mutat. A „Smooth overlap” opció lehetővé teszi az optimális felületminőség elérését ezeken az átmeneti területeken. A 3D simító, valamint a 3 és az 5 tengelyes maradékanyag megmunkálási stratégiák támogatják ezt a funkciót.

Automatikus felületnyújtás

Annak biztosítása érdekében, hogy a fröccsöntés során ne keletkezzen látható sorja a végterméken, a fúvókánál és a záró felületeknél tökéletes illeszkedés szükséges. Az érintett alkatrészek szélei éles, ép éleket igényelnek. Az „Automatikus felületnyújtás” funkció lehetővé teszi az NC programozók számára, hogy a tiszta marási eredmény elérése érdekében automatikusan meghosszabbítsák a marásra kiválasztott felületek peremét. Ez a CAD-for-CAM funkció azt jelenti, hogy ezentúl nem kell előzetesen, kézzel elvégezni ezt a műveletet, hanem a szoftver automatikusan elvégzi ezt.

Nagyteljesítményű megmunkálás csomag: HPC nagyolás

A lapokon és inzerteken gyakran találhatók zsebek. A nagyoláshoz szükséges idő jelentősen csökkenthető, mivel a hyperMILL® MAXX Machining HPC nagyoló modul optimalizálja ezt a megmunkálási lépést. Ez a stratégia spirális és trochoidális szerszámmozgásokkal működik, optimális marási pályákon, maximális anyageltávolítást és a lehető legrövidebb megmunkálási időt eredményezve.

5-axis tangent plane machining

A meredek vagy kis meredekségű síkok megmunkálása a kúpos hordóvágóval sokkal gyorsabban elvégezhető a hyperMILL® MAXX Machining simító modul segítségével. Az OPEN MIND új szerszámpálya-stratégiákat dolgozott ki ezeknek a felületeknek az optimális megmunkálásához, amelyek kúposhordómarókkal finom felületminőséget biztosítanak, sokkal nagyobb lépéstávolságokkal, mint amilyen a gömbmarókkal lehetséges. Ennek eredményeként kiváló minőségű felületek, hosszú élettartam és jelentős, akár 90(!) százalékos időmegtakarítás áll rendelkezésre a hagyományos gömbmaróval való sűrű soronkénti maráshoz képest.

5-axis prismatic fillet finishing

A hordómarókkal hatékonyan lehet kiváló minőségű átmeneteket létrehozni a különböző falfelületek között. Rendkívül nagy előtolás érhető el a simítás süllyesztés és a visszahúzás mozdulata során. A döntött hordómarót ebben a stratégiában a nagyelőtolású (HFC) maróknál megszokott módon alkalmazzák. A hordómaró dőlésének és érintkezési pontjának kiszámítása teljesen automatizált.

hyperCAD®-S elektróda modul

A forma- és szerszámgyártás során gyakran szikraforgácsolásra van szükség a nem marható, az éles belső sarkok kialakításához. A hyperCAD®-S elektródmodul automatizálja az elektródák tervezését és programozását. Az NC programozó kiválasztja az alkatrész geometriáján a beszikrázandó területeket; a megfelelő ütközésmentes elektródákat ezután automatikusan generálja a szoftver, és amennyiben szükséges, az elektróda felületét meghosszabbítja. Az előgyártmányt és a tartót automatikusan is kiválasztja. Majd az így előállított geometriát (geometriai és technológiai információkkal együtt) zökkenőmentesen átveszi a hyperMILL® a későbbi megbízható programozásához.

  •  
    A legjobb megmunkálási eredmények elérése az újramunkálás minimálisra csökkentésével

    A rendkívül fejlett CAM marási stratégiák mellett a hyperMILL® CAD / CAM szoftver integrált tömb és huzal elektróda modult is kínál. A látható és nem látható felületek követelményeinek leginkább megfelelő megmunkálásához minden gyártási folyamat elérhető. Függetlenül attól, hogy lágy vagy kemény megmunkálásról van-e szó, a hyperMILL® hatékony stratégiák széles skáláját kínálja az öntőforma- és szerszámgyártás követelményeinek teljesítéséhez.

 A hyperMILL® CAM szoftver a szimultán 5 tengelyes stratégiákat ugyanolyan egyszerűen programozhatóvá teszi, mint ahogy a 3D stratégiák programozhatók. Az 5 tengelyes CAM stratégiák lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy rövid, és ezáltal masszív forgácsoló szerszámokat használjon, és ezzel a lehető legnagyobb folyamatbiztonságot érje el.

Az 5 tengelyes technológiának köszönhetően a szikraforgácsolási folyamatok a mély üregek esetén a minimumra redukálódnak. A simító és maradékanyag megmunkáláskor az innovatív köszörülési stratégiák segítenek elkerülni a látható átmeneteket és éleket. A hibátlan eredmény érdekében még az orsó hőtágulása sem befolyásolja hátrányosan a felület minőségét.
Az elsődleges cél mindig a csúcsminőség elérése, és ezáltal a költséges és időigényes utómunkálás elkerülése.

Beépített elektróda modul: hatékony működés eredeti környezetben

Bizonyos alkatrészterületeket felületük vagy geometriájuk miatt szikraforgácsolni kell. Az OPEN MIND ezért kifejlesztett egy integrált elektródmodult, amely zökkenőmentesen beépül a CAD / CAM szoftverbe: a hyperCAD®-S Electrode támogatja a tömbelektródák előállításának teljes folyamatát, egyetlen felhasználói felületen. A hyperCAD®-S Electrode modulban a tömbelektródák geometriája létrehozható a CAD adatok és az elektródabefogó könyvtár alapján, amely után automatikusan elkészülhetnek a marási folyamat NC programjai is. Grafit és réz alapanyagoknál is hatékony HSC és HPC stratégiák alkalmazhatók az elektródák széles skálájának gyors, biztonságos és szerszámbarát megmunkálásához. Az előre meghatározott megmunkálási makrók lehetővé teszik az elektródák automatikus programozását rekordidő alatt. A szikraforgácsolási folyamathoz szükséges összes technológia és alkatrészadat automatikusan átkerül a hyperMILL®-be. A felhasználó kiválasztja a szükséges tömbelektródát, és elkészíti az NC programot az elektróda marásához. A CERTA szoftverével való összekapcsolásnak köszönhetően a hyperCAD®-S Electrode beintegrálható teljesen automatizált folyamatláncba is.

Előnyök az első pillanattól

Fokozott termelékenység és folyamatbiztonság

Éjszakai és hétvégi felügyelet nélküli műszakokkal a forma- és szerszámgyártók drámai módon növelhetik termelékenységüket, ami a legmagasabb követelményeket támasztja a folyamat megbízhatósága és stabilitása szempontjából. Ütközésellenőrzött szerszámpályákkal és a legmodernebb szimulációkkal a hyperMILL® CAM szoftver kulcsfontosságú elemet biztosít a felügyelet nélküli, vagy minimális személyzetű gyártáshoz. Az NC kódon alapuló hyperMILL® VIRTUAL megmunkálási szimuláció abszolút pontossággal jeleníti meg a tényleges gépmozgásokat, a felhasználó számára a lehető legnagyobb megbízhatóságot biztosítva. A szimuláció mellett a hyperMILL® VIRTUAL Machining számos lehetőséget kínál a gyártási folyamatok elemzésére és optimalizálására.
Ez egy nagy lépést jelent az Ipar 4.0 felé a forma- és szerszámgyártók számára, lehetővé téve számukra, hogy versenyképesek maradjanak a jövőben is.
Képgaléria
Videók

Kapcsolattartók:

Csonka Gábor
CAD és CAM rendszermérnök
+36 1 273 3408
+36 30 639 1713
gabor.csonka@cads.hu
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu