Flex Token – használatalapú fizetés

Autodesk Flex Token – Új, rugalmas licencelési lehetőségek

Az Autodesk új, rugalmas licencelési lehetőséget vezet be legtöbb szoftvertermékéhez. A klasszikus, határozott időre és egy adott termékre szóló előfizetés mellett a kereskedelmi licencekhez való hozzáférés mostantól úgynevezett „Flex Token” formájában is biztosítható – előre fizetett kreditek, amelyeket csak a termékek tényleges napi használatára számítanak fel. 

Az Autodesk Flex Tokennel fizetett licenc ára körülbelül 20%-kal magasabb, mint az éves előfizetés alapú, de időbeli rugalmasságot és mindenekelőtt nagyfokú termékrugalmasságot kínál. Flex licencelés esetében az ilyen típusú licencekkel támogatott Autodesk termékek bármelyikét használhatja, ami jelenleg a legtöbb egyedi terméket lefedi, kivéve az LT családot és a felhő BIM szolgáltatásokat. 

Hogyan működik a Flex?

1-step

1. lépés

Vásároljon tokeneket a csapata számára.

2-step

2. lépés

Rendeljen hozzá felhasználókat a Flexhez az Autodesk Account-fiókjában.

3-step

3. lépés

Használja fel a tokeneket 24 óránként, amíg egy termék meg van nyitva. A tokenek használatának leállításához zárja be a terméket.

4-step

4. lépés

Kövesse nyomon a tokenhasználatot és a költést.

Autodesk Flex

Használatalapú fizetés alkalmi termékhasználat esetén

Videó lejátszása

Megfelel a Flex az Ön számára?

A flexibilis licensz alkalmi felhasználóknak vagy egy speciális termék alkalmi használatának előnyös (vizualizáció, szimuláció, Inventor for Builder, InfraWorks, ReCap stb.). Nem kell előfizetésekre költenie azoknak a felhasználóknak, akiknek csak heti 1 vagy 2 napra van szükségük egy alkalmazásra. Ezenkívül könnyen és azonnal hozzáférhet a speciális eszközökhöz a tervezési folyamat egy adott szakaszában. 

Hasonlítsa össze a Flex és az előfizetés előnyeit az Ön számára legmegfelelőbb kombináció megkereséséhez!

1-flex

Flex

A legjobb választás alkalmi felhasználók számára

1-subs

Előfizetés

A legjobb választás gyakori felhasználók számára

A Flex keretében elérhető termékek

A legnépszerűbbek:

Inventor Professional
8 token / nap

AutoCAD
7 token / nap (19 €)

Civil 3D
9 token / nap

Revit
10 token / nap

Vault
3 token / nap

Fusion 360
2 token / nap

Egy token körülbelül 3 euróba kerül (áfa nélkül), és az egyes Autodesk-termékek napi tokenfogyasztása eltérő. A tokenek a vásárlástól számított 1 évig érvényesek. A fogyasztást mindig az egész megkezdett napra számolják, illetve 24 óra. A Flex előfizetéshez tartozó Autodesk termék elindítását és a bejelentkezést követően a felhasználók 24 óránként napidíjat fizetnek a termékek használata után. A felhasználóknak nem kell külön fizetniük, ha több verziót használnak, illetve ha 24 órán belül többször megnyitják az adott terméket. A licencek kiszámítása mindig „termékenként” történik, nem számítanak az iparági gyűjtemények. Ugyanakkor a token tulajdonosa bizonyos, az iparági gyűjteményekben található kiegészítő alkalmazásokhoz ingyenesen hozzáfér, mint például: (Factory Design Utilities, Insight, Nesting, Shared View, Drive…). 

Kérdések és válaszok

A vásárlás dátumától számítva egy év áll rendelkezésére a Flex-tokenek felhasználására. Mivel a Flex használatalapú fizetési modellt alkalmaz, a tokenek nem vihetők át, és bármikor vásárolhat további tokeneket. Ha alacsony az egyenlege, az Autodesk értesítést küld.

A Flex-előfizetéshez tartozó Autodesk-termék megnyitását és a bejelentkezést követően a felhasználók 24 óránként napidíjat fizetnek a termékek használata után. A felhasználóknak nem kell külön fizetniük, ha több verziót használnak, illetve ha 24 órán belül többször megnyitják az adott terméket.

Például hétfőn Priscilla megnyitja az AutoCAD szoftvert, és bejelentkezik 8 órától 17 óráig. A csapatának 7 token lesz kiszámlázva ezért. Kedden 7 órától 17 óráig nyitja meg az AutoCAD szoftvert. A csapatának 7 token lesz kiszámlázva ezért 8 órakor. Priscilla délután 5 órakor bezárja az AutoCAD szoftvert, és nem nyitja meg újra a hét folyamán. Csak két napi használat lesz kiszámlázva ezért.

Igen, a rendszergazdák az előfizetések és a Flex használatát is lehetővé tehetik a felhasználók számára.

Ha egy felhasználó előfizetésekhez és a Flexhez is hozzá van rendelve, akkor az előfizetések használata elsőbbséget élvez a tokenekkel szemben. Ha például Priscilla hozzá van rendelve egy AutoCAD-előfizetéshez és a Flexhez is, akkor Priscilla az AutoCAD esetében az előfizetését fogja használni, és nem használ fel tokeneket.

A Flexhez hozzárendelt felhasználók automatikusan megkapják az előfizetései esetében jelenleg használt csomag előnyeit. Ha nem rendelkezik meglévő Autodesk-előfizetéssel, a Flexhez hozzárendelt felhasználók automatikusan megkapják a Standard csomagot.

Ha a csapata nem rendelkezik elegendő tokennel, megszűnik a felhasználók hozzáférése a Flexhez, és nem fogják tudni megnyitni a terméket. A Flex használatalapú fizetési modellt alkalmaz, így további tokenek vásárlását követően a felhasználók azonnal használhatják a termékeket.

A Flex az Autodesk Account-fiókban való beállításával és kezelésével kapcsolatban további információt az Autodesk Knowledge Network (angol) webhelyen talál.

A rendszergazdáknak lehetőségük van minden felhasználó számára hozzáférést biztosítani a Flex-előfizetéshez tartozó összes termékhez, valamint arra is, hogy korlátozzák a hozzáférést bizonyos termékek vagy felhasználók esetében.

A tokenek kizárólag a Flex keretében használt termékek esetében használhatók fel. A felhőpontok eredményalapú fizetéssel működő felhőszolgáltatásokhoz, például rendereléshez használhatók fel, amely szolgáltatások jelenleg nem képezik a Flex részét.

Nem, a Flex esetében nem érvényesíthető kedvezmény diákok vagy nonprofit vállalkozások számára.

Nem, csak bizonyos vállalatok jogosultak vállalati üzleti megállapodásra, amely magában foglalja a Token Flexhez és más előnyökhöz való hozzáférést. Lépjen kapcsolatba egy Autodesk-képviselővel (angol), ha szívesen váltana Enterprise csomagra, vagy kérdése van az Autodesk díjszabásával kapcsolatban.

Igen, 15 000 és 50 000 darab közötti mennyiségben vásárolhat tokeneket.

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó