Autodesk Vault mobilalkalmazás – kiadás előtti változat*

Az Autodesk Vault Professional tervadatkezelő alkalmazás ereje abban rejlik, hogy a tervezési és a mérnöki adatokat egy központi helyen kezeli és a tervezési folyamatban bárki számára szabályozott módon elérhetővé teszi. Ezáltal korszerűsíti a termékfejlesztési folyamatokat.

De mi van akkor, amikor hozzáférést kell biztosítania ezekhez a tervezési adataihoz, és azokkal együtt kell dolgoznia, amikor úton vagy egy ügyfélnél tartózkodik? Most már megteheti – a Vault mobilalkalmazással.

Örömmel jelentjük be, hogy az Autodesk Vault mobilalkalmazás kiadás előtti változata elérhető iOS-eszközök, iPhone és iPad készülékek számára az Apple App Store-ban, ITT.

Az Autodesk Vault mobilalkalmazás használatához be kell jelentkeznie a Vault-fiók adataival és az Autodesk ID-vel. A mobilalkalmazás Autodesk Vault Professional 2019, 2020 és 2021 verziókkal működik együtt.

Mire használható az Autodesk Vault mobilalkalmazás?

Az Autodesk Vault mobilalkalmazás lehetővé teszi a tervezési adatok kezelését a mobil eszközön. Megtekintheti 2D és 3D terveket, lefoglalhat és leadhat nem CAD fájlokat. Létrehozhat és részt vehet (ECO – Engineering Change Order) változási kérelmek kezelésében, QR kódot, vonalkódot olvashat be, egyszerű és kiterjesztett adatkereséseket végezhet, és még sok minden mást. Több, mint 100 fájlformátum támogatásával a Vault mobilalkalmazás megkönnyíti a projektek naprakészen tartását és másokkal való együttműködést bárhol, bármikor.

Hozzáférés a mérnöki adatokhoz a mobil eszközön:

  • hozzáférés, megtekintés a CAD és a nem CAD adatokhoz, BOM és változási kérelmek (ECO) kezelése,
  • QR kód, vonalkód kezelése, egyszerű és kiterjesztett adatkeresés,
  • asszociatív elmentett keresések létrehozása és szerkesztése,
  • fájlok és mappák létrehozása és mozgatása.

Termelékenység javító eszközök:

  • nem CAD fájlokkal történő munkavégzés, ezen fájlok lefoglalása, leadása, verziókövetése –  például a PDF, kép, egyéb Office fájlok kezelése,
  • documentumok megtekintése, jóváhagyása, életciklusának megváltoztatása,
  • (ECO) változási kérelmek létrehozása, kezelése, jóváhagyása, kiegészítő dokumentumok (pl.:fénykép) hozzáadása.

Tervezési adatok megosztása:

  • 2D és 3D fájlok megtekintése,
  • fájlok vagy linkek küldése e-mailben,
  • betekintés a legutóbbi tevékenységekbe.
Autodes Vault mobilalkalmazás használata a gyártóüzemben

Ha elég szerencsés, hogy az üzemben lévő számítógépről elérheti a Vaultot, akkor valószínűleg már ezen keresztül indítja a gyártást, keres fájlokat, felülvizsgálja a terveket és indokolt esetben kinyomtatja a rajzokat. Amennyiben nem ez a helyzet, jó hír, hogy már közvetlenül elérheti a Vault adatbázist a mobil eszközén.

Képzelje el, hogy szeretné megbeszélni a gyártási folyamatot kollégáival az üzemben. Ahelyett, hogy kinyomtatná egy papírra rajzot, vagy felhívná őket az irodájába, megragadja a táblagépet, és az adatokkal együtt meglátogatja őket. A tableten megnyithatja a szükséges fájlokat. Beolvashatja a QR-kódot egy rajzon a 3D CAD fájl megtekintéséhez. Tekintse meg, véleményezze és mérje meg 2D és 3D fájljait, készítsen jegyzeteket, és akár (ECO-t) változási kérelmet is készítsen a változások rögzítéséhez beszélgetés közben.


Autodes Vault mobilalkalmazás használata telepítéskor, külső helyszínen

Egészen idáig az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszer külső helyszínről történő eléréséhez normál számítógépre, laptopra volt szükség. Mostantól mobileszközről is elérhetőek az adatok. Például helyszíni felmérések elvégzésekor, üzembe helyezéskor, szerelés vagy szervizelés közben. A Vault mobilalkalmazás lehetővé teszi a projekthez tartozó dokumentumok keresését; a helyszínen történő munkavégzéshez nem kell feltétlenül kinyomtatnia a másolatokat.

Lehetőség van új adatok külső helyszínen történő feltöltésére. Képzelje el, hogy a telepítés helyszínén készít mobileszközén egy jelentést, mely a helyszínen készített fényképekkel alátámasztva – egyfajta készültségi állapotot mutat. Ezt a jelentést ott a helyszínen feltölti a Vaultba. Az irodában lévő kollégák még azelőtt értesítés kapnak, hogy Ön elindult volna a helyszínről.

Autodes Vault mobilalkalmazás használata ügyféllel történő egyeztetés során

Amikor legközelebb meglátogatja az ügyfelét egy tervzsűri vagy megbeszélés miatt, gondoljon arra, hogy a Vault mobilalkalmazása hogyan fogja segíteni. Az ügyféllel való együttműködéshez elengedhetetlen, hogy hozzáférjen a szükséges dokumentációhoz.

Nézze meg a CAD és nem-CAD-adatokat, például a PDF fájlokat. Egészítse ki őket jegyzetekkel, fényképekkel majd töltse fel a Vault tárba még a helyszínen.


Reméljük, hogy ezek az esetek jó példával szolgáltak arra, hogy a Vault mobilalkalmazása miképp könnyítheti meg a projektek naprakészen tartását és a csapattal való együttműködést, amennyiben távol van az asztali számítógéptől.

Ne feledje: az Autodesk Vault mobilalkalmazás kiadás előtti változata elérhető iOS-eszközök, iPhone és iPad készülékek számára az Apple App Store-ban, ITT vagy az alábbi QR kód beolvasásával.

* A Vault mobil verziójának kiadás előtti verziója az alkalmazás korai változata az összes jelenleg elérhető funkcióval, a Vault licence nélkül. Az Autodesknek bármikor jogában áll eltávolítani a kiadás előtti verzió – Release Preview előnyeit, vagy bármikor megszüntetni a hozzáférést. A kiadás előtti verzió – Release Preview előnyei változhatnak vagy módosulhatnak, ha az Autodesk saját belátása szerint úgy dönt, hogy az alkalmazást kereskedelmileg kiadja a Vault előfizetőknek.

Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődését és szeretne további részleteket megtudni a lehetőségekről, illetve segítségre van szüksége a Vault rendszer bevezetésével vagy testreszabásával kapcsolatban, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó