AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell: dinamikus blokkok

Dinamikus blokkok használatával időt takaríthat meg, és csökkentheti a fájl méretét. Több statikus blokk beillesztése helyett egyetlen olyan blokkot hozhat létre, amelynek alakja, mérete és beállításai a használattól függően módosíthatók.

A különböző asztaltípusok és székbeállítások esetén például több blokk helyett elegendő egyetlen asztalblokkot létrehozni. A blokk beillesztése után az asztaltípus bármikor kiválasztható. Olyan dinamikus blokkokat is meghatározhat, amelyek nyújthatók, forgathatók, átfordíthatók stb.

  1. Kattintson a Beszúrás lap > Blokk definiálása panel > Blokk létrehozása lehetőségre.
  2. A rajzhoz visszalépve kattintson duplán a blokkra, majd a Blokkdefiníció szerkesztése párbeszédpanelen válassza az OK lehetőséget. Ekkor megnyílik a Blokkszerkesztő környezet és a Blokkszerkesztő szalaglap.
  3. A Blokkszerkesztő Tulajdonságok palettájának használatával adjon hozzá kényszereket, műveleteket és paramétereket (szabályokat).

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó