3 érv a Fusion 360 Nesting & Fabrication bővítmény használatára

Fusion 360 nesting fabrication extension

Hozzon létre optimalizált és asszociatív táblaterveket akár többlapos elrendezésben is lemezalkatrészekhez és normál alkatrészekhez egyaránt a Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension segítségével!

Az Autodesk Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension fejlett eszközökkel teszi lehetővé az optimalizált és asszociatív többlapos táblakiosztások létrehozását a CNC-gépeken történő vágás előkészítésére.

Akár lemezalkatrészekkel, akár hagyományos alkatrészekkel dolgozik, a Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension biztosítja azokat az eszközöket, amelyekre szükség van az anyagfelhasználás minimalizálásához és a termelékenység maximalizálásához.

Íme három érv, amiért érdemes már ma használatba venni a Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension alkalmazást.

Összhangban az automatizálással

A hatékonyság a kulcsa annak, hogy bármely folyamat könnyen megtanulható és könnyen használható legyen. A Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension automatikusan felismeri az alkalmazott anyagot és anyagvastagságot a tervekből. Ezután külön csoportokra osztja fel azokat, és alkalmazza az anyagspecifikus jellemzőket. Ezeket a Process Material Library tárolja, hogy minden egyes alkatrész az anyagának megfelelően legyen besorolva.

Az alkatrész mennyiséget is automatikusan észleli a terv alapján. Alkatrészenként csak egyszer kell megadni a teríték tulajdonságait, nem pedig példányonként. Ez leegyszerűsíti a folyamatot, és lehetővé teszi a teríték hatékony kiosztását. Riportot, és költségelemzés készíthető a teljes projektről, a terítékekről és akár az egyes lemeztáblákról is. Mindez lehetővé teszi az anyagszükséglet optimalizálását és az anyagfelhasználás minimalizálását.

Tervezési és gyártási asszociativitás

A tervezési változtatások elkerülhetetlenek, legyen szó egy komponens méretének változásáról vagy a terv alapvető változásáról. A Nesting & Fabrication bővítmény megkönnyíti a változtatások kezelését azáltal, hogy teljesen asszociatív a tervvel. A módosítások automatikusan felhasználásra kerülnek, és a teríték újragenerálódik, hogy igazodjon az új kialakításhoz. Ez óriási időmegtakarítást jelent, és kiemeli az integrált tervezés és gyártás erejét.

A Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension lehetővé teszi a külső tervek terítékoptimalizált kiosztását az anyagfelhasználás további minimalizálása érdekében. Az eredeti terítékkiosztási információk mentése ebben az esetben azt jelenti, hogy csak egyszer kell elvégezni a folyamatot, a tájolást, a vastagság felülbírálását és bizonyos komponensek figyelmen kívül hagyását. Valahányszor úgy dönt, hogy a jövőben optimalizálni szeretné a terítéket, ezek a beállítások asszociatív módon kapcsolódnak az eredeti terv beállításokhoz.

A gyártás során a terítékek minden változását – legyen szó megengedett forgatásról, mennyiségről vagy teríték optimalizálásról – automatikusan kezelheti az előre létrehozott teríték kiosztási mintákból. Az anyagkönyvtár minden módosítása szintén automatikusan felhasználásra kerül. Így a kiosztás mindig naprakész és készen áll a gyártásra.

Integrált terítékoptimalizálás és gyártás

Fusion 360 a munkafolyamatok hatékonnyá tételét segíti elő. Nincs ez másként a Nesting and Fabrication Extension esetében sem. Létfontosságú, hogy az összes terítékoptimalizálási funkció ugyanazon a munkaterületen legyen elérhető, mint a gyártási beállítások és a szerszámpálya létrehozás. Ez minimalizálja az emberi hibákat és maximalizálja a termelékenységet.

A terítékoptimalizálási funkciók gyártáson belüli integrálása lehetővé teszi a gyártási beállítások létrehozásának automatizálását. Több időt tölthet az alkatrészek megmunkálásával és kevesebb időt a programozással. A terítékek generálásakor létrejövő előgyártmányok automatikusan alkalmazásra kerülnek a beállítások létrehozásakor. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell ismételten manuálisan megadnia az alapanyag méretét. Így időt takaríthat meg, amelyet az alkatrészek megmunkálására fordíthat.

Miután elvégezte a beállításokat, élvezheti az automatikus kontúrkiválasztás és a sablonok előnyeit a szerszámpályák létrehozásakor. Ez tovább egyszerűsíti a folyamatokat, és gyorsan eljuttat az NC-kódhoz. Nem feledkezve meg a maradékanyagról sem, amelyek automatikusan generálódnak, hogy biztosítsák az esetleges maradékanyag hatékonyan kezelhető és átlátható legyen.

Kezdje el használni most a Nesting and Fabrication bővítményt

Akár az anyagfelhasználást szeretné optimalizálni, akár egyszerűsíteni szeretné a teríték kiosztást, vagy éppen hatékonyabbá kívánja tenni a munkafolyamatokat, a Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension a megfelelő választás vállalkozása számára.


Fusion 360 promóció 2022.06.28-07.22.

Ne feledje aktuális ajánlatunkat: 20% kedvezmény 1-3 éves Fusion 360 és Fusion 360 – Team Participant előfizetésre, 30% kedvezmény 1 éves Fusion 360 Generative Design Extension, Fusion 360 Machining Extension, Fusion 360 Additive Build Extension, Fusion 360 Nesting & Fabrication Extension, Fusion 360 Manage Extension, Fusion 360 Product Design Extension és Fusion 360 Simulation Extension bővítményekre 2022.06.28-07.22. között.
Ne feledje: már megvásárolhatja a csak az Arkance Systems Hungary-nál elérhető Fusion 360 magyar nyelvű lokalizációt (preview) is.
A tájékoztatás nem teljeskörű, részletekért keresse kollégáinkat! További információ >>>


Olvassa rendszeres időközönként megjelenő tippeket és trükköket tartalmazó blogbejegyzéseinket, és vegyen részt intenzív Fusion 360 CAD és Fusion 360 CAM tanfolyamainkon, hogy Fusion 360 szoftverét és bővítményeit profi szinten használhassa!


Tekintse meg felvételről webinárunkat és ismerje meg a Fusion 360 additív gyártási környezetének működését, valamint annak előnyeit!


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó