Autodesk Account változások

Február folyamán 3 olyan új fejlesztés érkezik az Autodesk Account fiókba, melynek segítségével könnyebbé válik az egyedi licenc modellre áttérést követően a felhasználók, a termékek és az előfizetések kezelése.

Vendég felhasználó

Februártól bizonyos felhőalapú együttműködési termékeket (például, Autodesk BIM Collaborate, Autodesk BIM Collaborate Pro or Autodesk Build)  integrálnak az Autodesk fiókba.

Ezzel a megoldással lehetővé válik külsős – csak egy projekt erejéig létező ún. vendég felhasználók létrehozására is. A támogatott felhő-együttműködési termékből, a csapatához hozzáadott felhasználók automatikusan megjelennek vendégfelhasználóként is a felhasználói listában. Ezenkívül vendég felhasználói címkét is alkalmazhat a listában szereplő bármely felhasználóra. Szűrheti a vendégfelhasználókat a felhasználói listában szereplő nézetek közül, és egyszerűen be- és kikapcsolhatja a felhasználói vendégcímkét.

Csapatok

Még fejlesztés alatt áll, de nemsokára megjelenésre kerül az egyéni, testre szabott csapat létrehozásának lehetősége. A fejlesztéssel az Autodesk ügyfélszolgálata nélkül is kezelhetővé válnak a csapatok. Minden Autodesk Account alapértelmezés szerint egy csapatot tartalmaz már. Ez a nemsokára megjelenő új funkció akkor jöhet jól, ha elkülönítetten szeretnék kezelni a különböző területekhez tartozó előfizetéseket, akár felhasználói csoportok, akár számlázás szerint.

További csapatok létrehozása akkor lehet hasznos, ha vállalatának több olyan részlege vagy szervezete van, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak egymáshoz, de előfizetéseiket szeretné központilag vásárolni és kezelni az egész szervezet számára.

Ha minden részleghez létrehoznak egy csapatot, akkor ezeknek a csoportoknak az elsődleges rendszergazdái csak azokat az előfizetéseket látják és kezelik, amelyekért a részlegük fizet, nem pedig az összes, a szervezet tulajdonában lévő előfizetést.

Tipp: amennyiben különböző előfizetéseket, szerződéseket kell kezelnie a csapatok használata lesz a jó eszköz. Amennyiben felhasználókat kell rendszereznie a csoport lesz a megfelelő eszköz.

Csoportok

Nemsokára megérkezik a csoportok definiálásának lehetősége is. A felhasználók könnyebb kezelése érdekében a csoportok lehetőséget adnak arra, hogy hasonló szerepkörök szerint rendezzék a felhasználókat, például építészek vagy gépészek, akiknek ugyanazokra a termékkiosztásokra van szükségük.

Például, ha a szervezetében vannak olyan felhasználók, akik csak 3D-s tervezési termékeket használnak, és mások, akik csak az AutoCAD LT-t használják, akkor mindegyikhez külön csoportot hozhat létre. Egyszerűn hozzárendelheti és megszüntetheti a megfelelő termékkészletet az egyes csoportokhoz a szerepük alapján.

Egy másik példa: ha a vállalaton kívüli felhasználókkal dolgozik, akiknek más termékkészletre van szükségük, mint a vállalatához tartozó felhasználók, akkor külön csoportot is létrehozhat azon felhasználók számára, akik nincsenek a vállalatánál.

Tipp: ha teljes egészében külső felhasználók csoportját hozza létre, mindegyikükre alkalmazhatja az új vendég felhasználói címkét is, így a felhasználók listáján őket „vendégként” jelennek meg.

A jövőben az Active Directory-csoportokat is szinkronizálhatja az Autodesk-fiókkal, hogy felhasználói csoportokat rendelhessen az alapértelmezett termékekhez az Active Directory-ban található engedélyeik alapján.

További fejlesztéssel kapcsolatos határidők és információk ITT érhetőek el.


Használja ki Ön is tervező csapata az újabb és újabb tervezési technológiák nyújtotta előnyöket és az általunk nyújtott képzéseket, amelyek új szintre emelhetik cége kreatív tervezési és gyártási hatékonyságát! Számoljon velünk, és válassza megoldásainkat is az aktuális állami pályázatokon! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére.


 

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!