Az Autodesk Vault segít a mérnököknek, tervezőknek és a tervezésben résztvevő egyéb csoportoknak, hogy hatékonyabb együttműködéssel és kommunikációval csökkentsék a termékfejlesztésre fordított időt

Az Autodes Vault a tervadatokat és a mérnöki folyamatokat központi helyen kezeli, segítve Önt a folyamatainak egyszerűsítésében, amellyel időt takaríthat meg, elkerülheti a költséges hibákat, és hatékonyabban felülvizsgálhatja és kiadhatja a terveket. 

Legalább 13 érvünk van a Vault használata mellett 
CAD Integráció 

Zökkenőmentes munkafolyamatot biztosít a tervezőszoftverek és a tervadatkezelőrendszer között, például az Inventor modellek vagy AutoCAD 2D rajzok, beleértve az elektromos tervek kezelésést. A CAD Integráció megkönnyíti a tervezési adatok kezelését a ráfordított idő csökkentését a megfelelő és elvárt pontosság megtartása mellett. 

Adatok gyors elérése 

Fejlett metaadatok használatával gyorsabban megtalálja a tervezési adatokat. Az intelligens keresési lehetőségekkel növelhető a tervek újra felhasználásának lehetősége, csökkenthető a tervezési idő. A geometria alapú keresés segítségével alaksajátosság és méret szerint vizsgálja a rendszer a hasonlóságokat, mellyel a termelékenység növelhető és a gyártásba adás ideje csökkenthető. A Vault használata jelentősen csökkenti az információ megtalálásához szükséges idő, így több időt fordíthat tervezésre és kevesebb időt a tervezési adatok keresésre. 

Tervadatok felülvizsgálata és nyomon követése 

Az Autodesk Vault segít abban, hogy mindenki együtt dolgozzon a legfrissebb információk egy olyan rendszerében, amely automatikusan követi a változásokat, karbantartja és kezeli a korábbi fájlverziókat és revíziókat, valamint rögzíti a tervezési és hozzájuk kapcsolódó adatok szükséges történetét. 

Egyidejű tervezés és csoportok együttműködése 

A tervezési adatok egyetlen rendszerben történő kezelése lehetővé teszi a különböző csoportok számára az adatok egyszerű elérését a fájlok szabályozott és nyomon követhető módosítását a véletlen felülírások és módosítások kiküszöbölését. Nem szükséges a fájlokat e-mail mellékleteként küldeni, az előrehaladás méréséhez táblázatot készíteni, melyek áltatlában elveszett vagy redundáns adatot eredményeznek. A csapat tagjai, a jóváhagyási folyamatokban ellenőrizhetik a terveket. Ha mindenki együtt dolgozik, jobban kihasználhatóak az erőforrások és egyszerűbbé válhat az egy rövidebb és szigorúbb peremfeltételek és határidők betartása. 

Tervezési adatok gyors és egyszerű újra hasznosítása 

Nincs szükség komplex modellek vagy összeállítások újra tervezésére vagy újra létrehozására és engedélyeztetésre, mellyel órák vagy napok telnek el feleslegesen. Az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszer segítségével könnyedén másolhat egyik projektből modellt, rész összeállítást vagy akár az egész összeállítást és a hozzá kapcsolódó dokumentációt egy új projektbe, pillanatok alatt. A másolat készítésekor lehetősége rejlik részegységek cseréjére vagy újrahasznosítására is akár. A másolat új rajzszámot, azonosítót és tulajdonságot kaphat, vagy megőrizheti eredeti metaadatait. 

Egyszerű adminisztráció és konfiguráció 

Az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszer hatékony eszközöket kínál a Vault szerver beállításához és későbbi adminisztációjához az üzemidő maximalizálása érdekében. A legtöbb feladat a rendszer leállítása vagy újraindítása nélkül megvalósítható. Az intuitív adminisztrációs eszközök megkönnyítik a szerverkezelést azok számára is akik nem rendelkeznek mély informatikai ismeretekkel. Ráadásul adminisztrátorként bejelentkezve a kliens alkalmazásból is elérhetőek a legfontosabb beállítások. 

Szabványosítás 

A Vault testreszabható eszközöket kínál a rendszergazdák számára, hogy segítse a szervezeti az adatok létrehozására, felülvizsgálatára és kiadására vonatkozó szabványok folyamatok, valamint az ipari szabványok, mint pl ISO 9000 és RoHS betartását. 

Anyagjegyzék 

Kezelje az anyagjegyzéket (BOM) közvetlenül a Vaultban kezdve a tervezéstől a teljes folyamaton át. A Vaultban létrehozott anyagjegyzék automatikusan frissül, amennyiben módosul az összeállítás. 

Adatok hozzáférhetősége 

Szabályozza az adatok hozzáférhetőségét és erősítse meg adatbiztonságát a Vault fejlett eszközei segítségével. A különböző projektekhez tartozó fájlok különböző státuszban különböző jogosultságokkal kell rendelkezzenek. Van, hogy a láthatóságát, módosíthatóságát kell szabályozni az egyes adattípusoknak. Mindez könnyedén megoldható a Vault fejlett globális jogosultság kezelő 

Együttműködés külső partnerekkel 

Az Autodesk Fusion Team lehetővé teszi a külsős partnerekkel, beszállítókkal történő fejlett együttműködést. A Vaultban tárolt projektekhez, biztonságos felhő alapú munkaterület definiálható, melynek segítségével szabályozottan történő adatszinkronizáció jön létre, fájlok e-mail-ben történő küldése nélkül. A megoldás segítségével megoszthatja natív tervezési adatait, jogosultságokkal, verziókezeléssel együtt, hogy a nyomonkövethetőség megmaradjon. 

Tervzsűrizés felgyorsítása 

Gyorsítsa fel a távoli tervellenőrzéseket. Ossza meg vizuálisan a terveit az Autodesk® Shared webalapú eszköz használatával, közvetlenül az Autodesk Vault kliensalkalmazásból. A partner egy link segítségével web böngészőn keresztül ellenőrizheti a tervet, megjegyzésekkel láthatja el, melyről ön értesítést kap. Eredménye gyorsabb, hatékonyabb, hibamentesebb és papírtakarékosabb tervzsűri folyamat. 

Telephelyek közötti adatáramlás 

A Vault Professional lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy szinkronizálják a tervadatokat az a telephelyeik között. Az elosztott munkacsoportok együttműködése egy központosított és szinkronizált adathalmaz esetén biztosítja a hibamentesebb kommunikációt és gyártást. 

Kiadási és változáskérelmek (ECO) 

Automatizálja a kiadási és változáskérelmeket, hogy elkerülje a hibás alkatrészgyártást. Manuális folyamatok esetében sokszor vezet késésekhez és extra költségekhez. A Vault Professional segítségével standard vagy konfigurálható mérnöki jóváhagyási (ECO) folyamatok kezelhetőek. Segítségükkel idejében azonosíthatóak a szűk keresztmetszetek és elkerülhetőek a fölösleges hibák és extra költségek, valamint követhetőbb és dokumentáltabb lesz a változtatás. 

Az Autodesk Vault 2022 számos új funkciója segítségével növelheti hatékonyságát, a költségek és ráfordított idő csökkentése mellett.
Olvassa el az Autodesk Vault 2022 újdonságait bemutatót cikkünket is!

Mindent tudni szeretne az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszerről, de eddig még nem volt kitől megkérdeznie?

Tekintse meg felvételről szakmai előadásunkat, és ismerje meg az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszer fejlett jogosultságkezelési lehetőségeit, melynek segítségével testre szabhatja a tervezési fájlok elérhetőségét a projekt résztvevői számára!


Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődését és szeretne további részleteket megtudni a lehetőségekről, illetve segítségre van szüksége a Vault rendszer bevezetésével vagy testreszabásával kapcsolatban, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó
+36 30 370 9125 | +36 1 273 3417
laszlo.radnai@arkance-systems.com