Innovatív funkciók a szerszámgyártáshoz és az esztergálási funkciókhoz

A hyperMILL CAD / CAM csomag olyan funkciók széles skáláját kínálja, melyek még magasabb felületi minőség elérését teszik lehetővé elsősorban a szerszám- és öntőformagyártásban.

A maró-eszterga központok programozásánál az OPEN MIND lehetőséget kínál a szimultán 3 tengelyes esztergálásra HPC technológiával kombinálva azt. Ezenkívül a hyperCAD-S-ben elérhető új funkció lehetővé teszi az alakos előgyártmány és a kész modell illesztését a kifejezetten jól használható a hibrid megmunkálások esetében, azaz az additív és lebontó eljárások kombinálásakor.

Az 5 tengelyes radiális megmunkálási funkció (5-axis Radial Machining) megkönnyíti a programozást, miközben a legjobb felületi minőséget biztosítja.


Vegyen részt 2022. június 29-én 10 órától online előadásunkon, ahol megismerheti a hyperMILL innovatív megoldásait, amelyek biztonságos és hatékony megmunkálási lehetőségeket biztosítanak automatizált programozási opciókkal, valamint a legújabb változatok néhány újdonságát is.
A webináron való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A webinárt rögzítjük, amelyet az arra regisztrálók részére az eseményt követően emailban elküldünk.

hyperMILL – CAM stratégiák és funkciók a hatékony gyártás érdekében
2022. június 29., 10 óra
Előadó: Sebők Róbert – CAM specialista
Regisztráció és további információ >>>


Ez az új stratégia lehetővé teszi például a palackfúvó szerszámok NC pályáinak gyorsabb kiszámítását radiális vetítési módszerrel. Az oldallépésenként indexelt bedöntés lehetővé teszi minden lépésnél a lehető legjobb felületminőség elérését. Ezen túlmenően, az átmeneti területeken elérhető az integrált „High-precision surface mode” (nagy pontosságú felületi mód az ultrapontos felületekhez a µm tartományban) és a “Smooth overlap” (lágy átfedés a pályaelemek között) funkciók.


A lehető legjobb felületminőség

Az új  XY Optimization in 3D Profile Finishing  (kereszt irányú optimalizált profilsimítás) tökéletesíti a megmunkálást X/Y irányú megmunkálási irányok alkalmazásakor a “Smooth overlap” (lágy átfedés a pályaelemek között) funkcióval. Ha például egy területet nem lehet optimálisan megmunkálni egy meredek fal miatt X irányában, akkor azt a ciklus automatikusan Y irányban munkálja meg a közel állandó oldallépés fenntartása érdekében. Az optimalizált pályák az átfedési területen láthatatlanná teszik a megmunkálási irány megváltoztatását a felületen.


Interaktív szerszámpálya szerkesztés

Az OPEN MIND hyperMILL 2021.1 új, rendkívül kényelmes és intuitív lehetőséget kínál a szerszámpályák utólagos szerkesztésére. Az “Edit toolpath” interaktív mód nagy fokú rugalmasságot biztosít, például a meglévő szerszámpályák kiválasztásához és eltávolításához a kiválasztott pontok és görbék között, vagy a teljes szerszámpálya-szekvenciában két G0 mozgás között.


A hyperMILL további esztergálási funkcióval bővíti repertoárját

Az opcionális hyperMILL MILL-TURN megmunkáló modullal az OPEN MIND ismét megmutatja, hogy vezető szerepet játszik a többtengelyes megmunkálási stratégiák terén, és most marási tapasztalatait alkalmazza esztergálási műveletekben is. Egyesítették a HPC esztergálás és a szimultán 3 tengelyes esztergálás összes előnyét a „3-axis Simultaneous Roughing” azaz a nagy teljesítményű 3 tengelyes szimultán nagyolásban.

Ez tökéletesen összehangolja a nagy teljesítményű szimultán szerszámpályák és az optimalizált rá- és leálló mozgásokat. A szimultán nagyolás és a HPC technológia alkalmazása egyetlen gombnyomással elérhetők és ötvözik a két eljárás előnyeit az egyszerű használattal. Az előnyök nemcsak a rövidebb megmunkálási időket jelentenek, hanem a megnövekedett folyamatmegbízhatóságot, hosszabb szerszámélettartamot és kisebb szerszámkinyúlás alkalmazásának lehetőségét is.

A tökéletes illeszkedés

Az integrált hyperCAD-S CAD szoftver új funkciót biztosít azokra az esetekre amikor a munkadarab csak kis mértékben tér el az előgyártmánytól. Azokban az esetekben, amikor nagy pontosságú előre öntött alkatrészt kell készre munkálni, az „Align Best Fit” (legjobb illesztés) funkció biztosítja, hogy a munkadarab CAD-modellje tökéletesen illeszkedjen az előre gyártott alkatrész modelljéhez.

A CAD modell adatok egymáshoz igazíthatók kiválasztott pontpárok alapján. Egy algoritmus automatikusan kiszámítja a lehető legjobb illesztést. A felhasználó különféle paraméterekkel szabályozhatja, hogy pontosan hogyan kell történjen az illesztés. Rögzíthetők a lineáris és forgatási tengelyek, valamint meghatározható az egyes pontpárok közötti súlyozás is. Ez lehetővé teszi például az előgyártmány vagy a hegesztési területek hálóinak optimális és gyors igazítását a tényleges CAD modellhez képest.

Forrás: OPEN MIND

Ez is érdekelheti >>> Az öntő- és présformákat, a hidegalakítószerszámokat minden nap használják a fémmegmunkálásban, a műanyagfeldolgozásban, az öntödékben és más ipari vállalkozásokban. A megfelelő CAM-megoldás segít leküzdeni a munkaigényes, magas költségű gyártás kihívásait. Töltse le kiadványunkat és turbózza fel ismereteit!Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. 

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó