A hyperMILL folyamatos mozgásban tart

Az autóiparban tevékenykedő, prototípus- és komplex kialakítású, kis darabszámú alkatrészek gyártására specializálódott, birminghami székhelyű Advanced Engineering (UK) Ltd mindig is igyekezett az új technológiákba beruházni, hogy a versenytársaknál kisebb átfutási idővel szállíthasson minőségi alkatrészeket.

E beruházások révén az Advanced Engineering együtt fejlődött a technológiával, és a 3+2 tengelyes megmunkálásról átváltott a szimultán öttengelyes megmunkálásra. 2006 óta a vállalat öt szimultán öttengelyes gépet vásárolt, olyanokat, mint a Mazak Hyper Variaxis 630 és a Mazak 630-5X megmunkálóközpont.

A legjobb CAM-szoftver a piacon

A kiterjedt kutatás eredményeként – ami a Formula-1 motorgyártóinak, valamint az autó- és motorsport további neves gyártóinak meglátogatását és abból fakadó javaslatokat foglalja magában – , a TS:16949, AS:9100 és ISO:9001 szerinti minősítéssel rendelkező vállalat alig egy éve három licence-t vásárolt az OPEN MIND hyperMILL CAM-szoftveréből.

Az Advanced Engineering vezető mérnöke, David Richardson a következőt mondta erről: „Az ügyvezető igazgatónk nem érezte úgy, hogy a meglévő szoftvereink megfelelőek lennének a feladathoz, ezért a minőség javítása érdekében kutatást végzett, és beruházott a hyperMILL licencekbe, mivel »a piacon elérhető legjobb« szoftverre volt szüksége. Bár két olyan mérnök is dolgozik az irodában, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek a különböző CAM-csomagok terén, így is tapasztaltuk a hyperMILL bevezetésével járó előnyöket, és megerősíthetjük, hogy az ügyvezető igazgatónk egyértelműen jó döntést hozott.

Számos CAM-csomagot használtam már, és mindegyiknek megvoltak a maga előnyei. A hyperMILL azonban minden tekintetben messze felülmúlja ezeket. Rengeteg 3 és öttengelyes megmunkálást végzünk. A hyperMILL tökéletes erre a feladatra, míg a többi csomag nem volt képes megfelelően alkalmazkodni az összetett tervekhez.”- Mick Mann, CAM-programozó.

Nagyobb termelékenység a tervező asztalon és a műhelyben is

Az Advanced Engineering CAM programozó csapatának tagjai egyetértettek abban, hogy a hyperMILL egyaránt megnövelte az iroda és a műhely termelékenységét. Mann a következőket tette hozzá: „A hyperMILL kimondottan felhasználóbarát, intuitív, és sokkal egyszerűbb használni a szolgáltatásait, mint más megoldásban találhatókat. Az ütközésvizsgálat is messze felülmúlja a korábban használt csomagokat. Az ütközést a szerszámpályamentén nem csupán a forgácsolószerszámmal veszi figyelembe, hanem pl. egy szűk fészkekben a teljesszerszámbefogóval, így teljes körű ütközésbiztonságot nyújt. A szoftver eddig nagyon intuitívnak és felhasználóbarátnak bizonyult, és több mint 15 hónap alatt egyszer sem kellett az ügyfélszolgálathoz fordulnunk.”


Ha Ön is új CNC-gép vásárlása mellett dönt, és azt szeretné, hogy a beruházása megtérüljön, feltétlenül gondoskodnia kell a megfelelő szoftverről, képzésről és támogatásról.

Az öttengelyes marás a CNC-megmunkálás egyik legnagyobb kihívást jelentő technikája, az Open Mind hyperMILL CAM-szoftverével a programozók gyorsan és egyszerűen készíthetnek öttengelyes NC-programokat, rövid megmunkálási idővel és kiváló minőségű felületkidolgozással.

Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét! Keresse szakértő kollégáinkat!

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Csonka Gábor
CAD és CAM rendszermérnök
+36 30 639 1713 | +36 1 273 3408
gabor.csonka@arkance-systems.com
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 30 977 1824 | +36 1 273 3413
robert.sebok@arkance-systems.com