Autodesk-előfizetés – ismerkedés a felhőszolgáltatásokkal

Ha előfizet egy Autodesk-termékre, jó eséllyel sokkal többet kap a pénzéért, mint amire eredetileg számított. Ez talán kissé baljóslatúan hangzik, de biztos lehet benne, hogy pozitívumról van szó. 

Nagyon hosszú lenne ez a cikk, ha megpróbálnánk az összes terméket bemutatni, így most szeretnénk felhívni a figyelmét két kiemelkedő szolgáltatásra ami minden Autodesk felhasználó számára rendelkezésre áll, és bármely iparági szakterületen kulcsfontosságú lehet! Ez a két szolgáltatás a Drive és a Storage

A Drive alapvetően egy, a OneDrive-hoz, a Google Drive-hoz és a Dropboxhoz hasonló online portál, a tárolási (Storage) szolgáltatás pedig pontosan az, amire a neve utal: kiegészítő tárhely. Nem véletlenül kezdünk ezekkel, ugyanis a rendelkezésre álló szolgáltatások zöme pont erről a tárhelyről kéri le a felhasználók rajzait/modelljeit. Az teszi igazán vonzóvá mindezt, hogy miután a felhasználók bejelentkeztek a telepített termék felületén, közvetlenül erre a tárhelyre menthetik fájljaikat, ami egyben a biztonsági mentésükről is gondoskodik, és lehetővé teszi, hogy az irodán kívül is elérhessék a munkáikat. Így mindjárt máshogy tekint majd az AutoCAD Premium mobilalkalmazás előfizetésére.

Az AutoCAD mobilalkalmazás elérhető az Apple AppStore, a Google Play és a Windows Store áruházakban. Az alkalmazás lehetővé teszi a CAD-rajzok szerkesztését, létrehozását és megtekintését, és automatikusan jár az AutoCAD vagy olyan gyűjtemények (például az AEC gyűjtemény) előfizetőinek, amelyek tartalmazzák az AutoCAD-et.

Az alkalmazáson keresztül hozzáférhet a rajzokhoz, módosításokat végezhet el rajtuk, megoszthatja őket másokkal – pontosan ugyanúgy, ahogy a munkaállomásán tenné.A következő szolgáltatás, bár ismertebb, de még mindig nem használják elegen – ez a Rendering (renderelés). 

Ez a szolgáltatás számos előfizetéshez elérhető, beleértve az AEC gyűjteményt, az AutoCAD-et, a Revitet és a 3ds Maxot, hogy csak néhány példát említsünk. Lehetővé teszi, hogy jeleneteit/modelljeit elküldje renderelésre az Autodesknek. A használata nagyon egyszerű, a hozadékai pedig pozitívak. A felhasználók anélkül folytathatják munkájukat, hogy munkaállomásuk órákat töltene egy-egy kép renderelésével. Ehelyett elküldhetik a képet az Autodesknek, amely értesítést küld, ha elkészült a kép, miközben a felhasználó a többi feladatával van elfoglalva. A renderelés ráadásul jóval gyorsabban végbemegy, mint egy normál munkaállomáson.

A rendereléshez a felhasználók felhőpontokat használnak fel, amelyből minden új felhasználó 100-at ajándékba kap, hogy kipróbálhassa a különböző elérhető szolgáltatásokat. A kép elküldése előtt a felhasználók tájékoztatást kapnak arról, mennyi felhőpontba fog kerülni a kért renderelés, az ugyanis különböző tényezőktől (minőség, méret stb.) függ. Éppen az a felajánlott 100 felhőpont értelme, hogy a felhasználók tájékozódni tudjanak az ilyen részetek felől.

Ezzel a cikkel az a fő célunk, hogy mindenkit az elérhető lehetőségek felfedezésére és kipróbálására ösztönözzünk. Nem minden szolgáltatást fog hasznosnak találni, de ha akad köztük olyan, amellyel időt és pénzt takaríthat meg, akkor érdemes megfontolni a használatát. 

BÓNUSZ – kiterjesztések, szervizcsomagok stb.

Még egy tipp: ne felejtsen el a „Termékfrissítések” hivatkozásra kattintani az Autodesk Account-fiókban. Itt számos bővítményhez, frissítéshez, szervizcsomaghoz és hasznos kiegészítőkhöz férhet hozzá, amelyeket le is tölthet.

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó