A legfőbb érvek a tervezési munkák Inventorban végzett automatizálása mellett

Amikor szorosak a határidők vagy a teendők listája túl hosszú, a legkevésbé sem hiányoznak az olyan feladatok, amelyekkel sok a tennivaló, mégis kevés eredményt hoznak. Egy ismétlődő feladatokkal és javításokkal teli tervezési folyamattal nagyon nehéz bármit is elérni. Ismerje meg, hogyan segítenek időt felszabadítani az Inventor automatizálási eszközei, hogy csak a legfontosabb dolgokra kelljen koncentrálnia.

  • Ne pazaroljon több időt körülményes feladatokra

A gyakori és ismétlődő feladatok elkerülhetetlenek, de időnként előfordul, hogy ezek csak egy adott tervezési folyamatra vagy termékre jellemzőek. Mi lenne, ha könnyedén írhatna egy kódot, ami minden unalmas munkától megszabadítja? Az Inventor iLogic technológiájával megszabhatja az ilyen feladatok automatizálási szabályait. A megadott szabályok az Ön tevékenységei alapján, automatikusan indulnak el, így olyan könnyedén takaríthat meg időt, mintha csak létrehozna vagy megnyitna egy dokumentumot, módosítana egy geometriát vagy összeállítási részegységeket tiltana le.

  • A termékek pillanatok alatt az ügyfél igényeihez igazíthatók

Az ajánlatkérésekre csak úgy lehet hatékonyan reagálni, ha az ügyfél igényeit sikerül gyorsan bevinni egy megfelelően konfigurált modellbe. Az iLogic segít betartani a határidőket és ezeket az igényeket. Megadhat olyan szabályokat, amelyek a kivitelezhető egyedi módosításokat ellenőrzik, hogy csak elfogadható konfigurációk jöjjenek létre. Ezután űrlapokat hozhat létre és közzéteheti őket egy online konfigurálóban, így intuitív felhasználói felületet biztosíthat a konfiguráláshoz. Az értékesítő csapat vagy az ügyfelek szabadon testre szabhatják a termékeket, Ön pedig ezalatt nyugodtan foglalkozhat más projektekkel.

  • Garantált megfelelés a vállalat szabványainak

Az egyes munkák vállalati szabványoknak és ajánlott eljárásoknak való megfelelőségének ellenőrzése a tudást és az időbeosztást is próbára teszi. Ismerni kell a szabványokat, fel kell ismerni, ha valahol nincs egyezés, és időt kell szakítani arra, hogy a tervet közelebbről is meg lehessen vizsgálni. Ha azonban az Inventor automatizálási eszközeivel meghatározza a szabványokat, akkor minderre nem lesz szükség. Az Inventor ugyanis automatikusan ellenőrzi a modelleket, az összeállításokat és a rajzokat. Így egyszerűen biztosítható a megfelelőség még a kiadás előtt, és kezeskedni lehet érte, hogy a folyamat minden résztvevője egységesen betartotta az ajánlott eljárásokat.

  • Nincs szükség bonyolult programozásra

Bár egyes alapvető programozási technikákat mindenképpen meg kell tanulni, a tervezésautomatizálási környezet megismerésével mégis sok időt és fejfájást spórolhat meg. Az iLogicot nagyon könnyű elkezdeni használni. Például bizonyos gyakran használt kódrészleteket automatikusan betölthet a megírt szabályokba, a varázsló segítségével pedig gyorsan hozhat létre szabályokat bizonyos feladatokhoz. Ha már jobban megismerte az eszközt, összetettebb logikákat is elkezdhet használni. Hamarosan kifinomult szabályokat is létre tud majd hozni, amelyekben több olyan paramétert és tulajdonságot is felhasználhat, amelyeket az iLogic képes kontrollálni.

  • Az automatizálás kiterjesztése a projekt későbbi lépéseire

Az automatizálás nem korlátozódik a modellen elvégezhető feladatokra. Sőt, a segítségével minden szakaszban sokkal többet hozhat ki a modellekből, egészen addig, amíg gyártásba nem kerülnek. Amellett, hogy az iLogic használható alkatrészekhez, összeállításokhoz és rajzokhoz, az Inventor CAM szoftverben is elérhető. Automatizálható vele a szerszámpályák generálása, a gyártásnak való továbbítás, az Inventor Nastranban pedig még az utófeldolgozás szimulálása is.

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Inventor 2020 professzionális szintű mérnöki megoldást. Ha Ön is fejlődni szeretne, most itt az alkalom, hogy szakértők kollégánk által vezetett alap illetve haladó tanfolyamainkon megszerezze a szükséges tudást.

Jelentkezzen tanfolyamainkra!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu