AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell – Objektumok elkülönítése (_Isolate Objects)

Bonyolult vagy zsúfolt rajzokon megteheti, hogy az egyszerűbb szerkesztés érdekében elkülönít egy kiválasztott objektumcsoportot. Az Objektumok elkülönítése eszköz (ISOLATEOBJECTS) a rajz nem kiválasztott objektumait ideiglenesen láthatatlanná teszi.

Indítsa el ezt a parancsot a jobb gombbal megjelenő menüből, vagy írja be az ISOLATEOBJECTS parancsot a parancssorba.  Ha befejezte a szerkesztést vagy a rajz egy letisztultabb részén dolgozik, az UNISOLATEOBJECTS paranccsal vagy a jobb egérgombbal előhozható Objektumelkülönítés vége lehetőséggel megszüntetheti az objektumok elkülönítését, illetve visszaállíthatja az esetlegesen elrejtett objektumok láthatóságát.

BÓNUSZTIPP #1: A zsúfolt rajzterületek megtisztítása helyett az objektumok elrejtéséhez használhatja a HIDEOBJECTS parancsot, vagy a jobb gombbal elérhető menüben ideiglenesen letilthatja a kijelölt objektumokat.

BÓNUSZTIPP #2: Alapértelmezés szerint az objektumok csak az aktuális munkamenet során maradnak rejtve vagy elkülönítve. Ha azonban az OBJECTISOLATIONMODE értékét 1-re állítja, akkor az objektumok a további munkamenetek során is rejtve vagy elkülönítve maradnak.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó