Megjelent az Autodesk Vault 2022

Az új, ügyfélközpontú funkciókkal és fejlesztésekkel teli Autodesk Vault 2022 nagyobb automatizálást biztosít a gyorsabb munkafolyamatok érdekében. Magasfokú rugalmasságot biztosít, hogy tervezési adatait, bárhol, bármikor kezelni tudja, akár mobilalkalmazással vagy böngészővel.

Az Autodesk Vault 2022 tervadatkezelő szoftverrel minden eddiginél könnyebb az együttműködés.

A leginkább szembetűnőbb, hogy az együttműködés könnyebb, mint valaha! A nagyértékű funkcionalitás prioritása érdekében a Vault termékcsoport az új funkciók és képességek fejlesztését a felhasználói szerepkörökre alapozta. Minden szerep egyre hatékonyabbá válik, a megfelelő képességek és az ezekhez a képességekkel rendelkező legjobb technológiával. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire számíthat:

  • A szoftver több tervezési adathoz biztosít rálátást azáltal, hogy jobban integrált tervezési adatokat és BOM-változatok kezelését biztosítja közvetlenül az Inventorban. Ez jobban összekapcsolja Önt a tervadatokkal, miközben a CAD-ben dolgozik, így több időt tölthet el a valódi munkájának elvégzésével.
  • Optimalizálhatja és testre szabhatja a telepítéseket és hatékonyabban kezelheti a tervezői csapatokat. A rendszergazdák számára korszerűsítettük az általános adminisztrációs felületet, hogy a egyszerűbb és hatékonyabb legyen a felhasználók jogosultságkezelése és adminisztrációja. Ez magában foglalja a hitelesítési lehetőségeket, a replikációt és a továbbfejlesztett felhasználói és csoportkezelést. Könnyedén optimalizálhatja a telepítéseket és hatékonyabban kezelheti csapatait.
  • Bárhol hozzáférhet a mérnöki adatokhoz, és velük dolgozhat. A nem CAD-felhasználók számára biztosított, hogy az irodában vagy útközben is hozzáférhessen a mérnöki adatokhoz, és velük együtt dolgozzon. Akár a Vault mobilalkalmazással, akár a megújult böngésző használatával folyamatosan kapcsolatban maradhat a valós idejű adatokkal. Vigye magával a tervezési adatokat az üzembe, a helyszínre vagy az ügyféllel való találkozáshoz – és tartsa munkáját mozgásban bárhol is!

Autodesk Vault 2022 új funkciók

Kényelmes új munkafolyamat az Inventor Model States és a Vault 2022 segítségével

Az Inventor új Model States funkciója az egyik legjelentősebb újítás. Mostantól egy összeállítás vagy alkatrész több ábrázolását vagy módozatát is létrehozhatja egyetlen dokumentumon belül az Inventor programban. Ez az új munkafolyamat kényelmes és hatékony megoldást kínál az alternatívák, kezeléséhez és gyártásához.

A szoftver támogatja az Inventor Model State-eket annak biztosítása érdekében, hogy a munkafolyamat megszakítás nélkül folytatódhasson. Az Inventor alkalmazásban a Vault különböző modellállapotú fájljait lehet megnyitni. Ezután szerkessze vagy helyezze el a modellt egy összeállításban. Lehetőség van minden modellállapotot rögzíteni a Vault Item Master felületén a hatékonyabb BOM-változatkezelés érdekében a megfelelő cikkszámmal és metaadatokkal.

Legutóbbi jóváhagyó és legújabb megjelenési dátum

Két új rendszertulajdonság: „Legfrissebb jóváhagyó” és „Legutóbbi kiadás dátuma” került fel a Vault 2022-be.

  • A „Legutóbbi jóváhagyó” tulajdonság leírja azt a felhasználót, aki jóváhagyta / kiadta a dokumentum utolsó változatát.
  • A „Legfrissebb kiadás dátuma” tulajdonság leírja a dokumentum utolsó verziójának kiadásának dátumát és idejét.

Még több időt takaríthat meg a Duplicate Search új szűrőivel

Mostantól szűrheti a duplikált keresési eredményeket az Inventor Find Duplicates paneljén. Új szűrők kerülnek a duplikált keresési feltételek kibővítéséhez. A keresés elvégzése után az eredményeket különböző szempontok alapján szűrheti, például: ugyanaz az anyag, tükrözött részek és pontos egyezések.

Csökkentse a költségeket és növelje a termelékenységet a megújult felhasználói és csoportkezeléssel!

A Vault rendszergazdák könnyebben kezelhetik a felhasználókat, csoportokat és profilattribútumokat a nagyobb hatékonyság és egyszerűbb adminisztráció érdekében. A szoftver jobb integrációt biztosít az Active Directory címtárral és rugalmas hitelesítési lehetőségeket kínál a belső és külső felhasználók számára.

A bejelentkezési párbeszédpanel frissül, hogy támogassa az Autodesk ID hitelesítési lehetőséget. Az Autodesk ID integrálása a Vault segítségével lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy ellenőrizzék a felhasználói hitelesítést és a Vault környezethez való hozzáférést.

Mostantól be lehet jelentkezni az adminisztrátor által engedélyezett alábbi hitelesítési lehetőségek bármelyikével:

  • Windows-hitelesítés a Windows Active Directory hitelesítő adatokkal.
  • Vault fiók, amely Vault-specifikus felhasználói nevet és jelszót igényel.
  • Autodesk ID hitelesítő adatok.

Egyszerűsítse az adatbázis-karbantartást a több telephelyet kezelő replikációs technológia fejlesztésével!

A Vault 2022 az egyesítési replikációs technológiát és lecseréli a tranzakciós replikációs SQL technológiára, ahol az adatok szinte azonnal szinkronizálódnak. Ez a fejlesztés leegyszerűsíti az adatbázis replikációs karbantartási környezetét és csökkenti a költségeket.

Hozzáférhet és megtekintheti az adatokat a Vault 2022 webböngésző használatával

Megújult a Vault web alapú vékony kliens a Vault 2022 kiadáshoz. A Vault 2022 Thin Client teljesen újratervezett és modern felületével számos új és továbbfejlesztett funkciót kínál. Csak webböngészője és Vault hitelesítő adataire van szüksége, hogy megtekinthesse a tervadatokat, az anyagjegyzéket, a mérnöki módosítás kezdeményezéseket (ECO) és még sok mást.

A Vault és bővítményeinek telepítése mostantól egyszerűbb az Autodesk fiók használatával

A Vault 2022 kiadásban az összes Vault CAD bővítményt a Vault Client programmal együtt telepítik. A Vault ügyfél telepítése után telepített CAD termékeknél automatikusan elérhetővé válik a Vault bővítmény.

Az Autodesk Vault 2022 számos új funkciója segítségével növelheti hatékonyságát, a költségek és ráfordított idő csökkentése mellett.

Mindent tudni szeretne az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszerről, de eddig még nem volt kitől megkérdeznie?

Vegyen részt 2021. július 1-én 10 órától online szakmai előadásunkon, ahol megismerheti az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszer fejlett jogosultságkezelési lehetőségeit, melynek segítségével testre szabhatja a tervezési fájlok elérhetőségét a projekt résztvevői számára.

2021. július 1., 10 óra
Fejlett jogosultságkezelés az Autodesk Vault tervadatkezelő rendszerben
Előadó: Radnai László
Regisztráció és további információ >>>

Előadásunkon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.


Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődését és szeretne további részleteket megtudni a lehetőségekről, illetve segítségre van szüksége a Vault rendszer bevezetésével vagy testreszabásával kapcsolatban, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó