Autodesk Inventor 2022 újdonságok áttekintése

Az év egy igen izgalmas időszakához érkeztünk, ugyanis az Inventor csapata ismét egy lenyűgöző és számos új fejlesztést felvonultató szoftverkiadást jelentetett meg, amely a felhasználói igények és az átfogó piackutatások alapján lett összeállítva. Ismerje meg az Inventor 2022 újdonságati!

Az Inventor 2022 újdonságairól április 9-én tartottunk nagy sikerű online előadást.

Ne hagyja ki a lehetőséget és nézze meg felvételről webinárunkat, ahol áttekintést kaphat az Inventor 2022-ben megjelent számos újsonságról!

További információ >>>


Az Inventor 2022-es kiadása a felhasználók által rendszeresen alkalmazott eszközöket fejlesztette tovább, így még több idő jut majd a tervezésre és az innovációra. Teljesen megújult munkafolyamattal kezelheti a tervváltozatokat, a gyártási műveleteket, valamint az alkatrészek és az összeállítások egyszerűsítési szintjeit.

Ön is részt vesz BIM-projektekben? Esetleg gyártási terveket is elő kell készítenie? Gondolt már arra, hogy a generatív tervezést a céges munkájában is alkalmazhatná? Az Autodesk fejlesztői csapata figyelmet fordított arra is, hogy ezeket a feladatokat zökkenőmentesen tudja elvégezni. Cikkünkben egyebek mellett többet is megtudhat a fentiekről. Kezdjük egy rövid áttekintéssel!


Modellállapotok

Gyakran előfordul, hogy egy terv hasonló, mégis eltérő változatait kell létrehoznia? Ezeket a változatokat általában különálló fájlokként lehet kezelni és így nehezebben biztosítható az asszociatív kapcsolat. A Modellállapotok segítségévelegy alkatrész vagy összeállítás eltérő változatait lehet egyetlen dokumentumon belül létrehozni, így kényelmes megoldást biztosít a különböző méretekkel, paraméterekkel, összetevőkkel, tulajdonságokkal vagy egyszerűsítési szintekkel rendelkező tervek kidolgozásához, kezeléséhez és legyártásához. Mivel a változatok egyetlen dokumentumban találhatók, nem kell aggódnia a fájlok közötti kapcsolatok megszűnése miatt.

A Modellállapotok az alábbi esetekben nyújtanak segítséget:

  • megmunkálási műveleteknél az öntött modelltől a végleges alkatrészig,
  • lemezalkatrészek gyártási fázisai többszörös hajlítást igénylő műveleteknél,
  • hegesztett szerkezetek hegesztés-előkészítéshez és egyéb megmunkálási műveletekhez,
  • különböző feltüntetett vagy letiltott méretekkel vagy alaksajátosságokkal rendelkező termékcsaládok,
  • alternatív összeállítási pozíciók a gyors nézetváltáshoz vagy rajznézetekhez,
  • az egyes projektfázisok befejezettségi szintjei a terv összeállítása során,
  • egyszerűsítési szintek a szellemi tulajdont képező elemek vagy magas részletességi szintek eltávolításához az exportálás előtt,
  • a darabjegyzékpéldány tulajdonságai.

Példánytulajdonságok

Tekintse meg az összeállítások Modellállapotait bemutató videót is! Van valami, amit a videóban biztosan észre fog venni. Ez pedig a Példánytulajdonságok nevű új funkció. 

Az összeállításoknál a hatékonyságnövelés egyik legjobb módja a komponensek kiosztása vagy másolása több helyre. Előfordulhat azonban, hogy a másolatok eltérő tulajdonságértékekkel rendelkeznek. A Példánytulajdonságok funkcióval egy összetevő minden egyes példányához egyedi adatokat adhat meg. A művelet nem lesz hatással azokra a további összeállításokra, amelyek az adott komponensre hivatkoznak, mert a példánytulajdonságok tárolása az összeállításfájlban történik. A tulajdonságértékeket felhasználhatja rajzi jelölésekben és a darabjegyzékben egyaránt.


Az együttműködési képességek fejlesztései

Az Autodesk fejlesztői csapata minden évben új módszerekkel igyekszik a lehető leginkább zökkenőmentessé tenni a más tervezőrendszerekkel folytatott együttműködést.  Idén a Revit és a Fusion 360 munkafolyamatai kerültek az érdeklődés középpontjába.  Az Inventor 2022 fejlesztéseinek köszönhetően időt takaríthat meg a BIM-projektek és az additív és szubtraktív gyártási folyamatok kivitelezése, valamint a generatív tervezési technológiák használata során.

Együttműködés a Revittel

Még hatékonyabbá vált a BIM-projektekben folytatott együttműködés, mivel mostantól natív Revit-projektfájlokat is lehet menteni az Inventorból.  A teljes exportálási folyamatot (az alább ismertetett új Egyszerűsítés parancsot is) a tulajdonságpanelen találja.  Előzetes beállításokként is mentheti azokat a beállításokat, amelyeket a jövőbeli tervek exportálni kívánt verzióiban szeretne használni.


Együttműködés a Fusion 360-nal

Az Inventor és a Fusion 360 közötti együttműködés olyan mérnöki munkafolyamatok elvégzését teszi lehetővé, mint például a generatív tervezés, az elektronikai és gépipari eszközök, valamint a fogyasztói termékek tervezése.  A Környezetek lap egy új paranccsal bővült, amellyel (a Desktop Connector megkerülésével) az alkatrészfájlokat közvetlenül a Fusion Teamnek továbbíthatja.  A Fusion Team a Product Design & Manufacturing Collection- és a Fusion 360-előfizetés részét képezi.

Egyszerűsítés

A gyártási tervben mindenképpen alkalmazni kell az összes szükséges részletet és információt, ha azonban csak egy tervábrázolást szeretne megosztani valakivel a cégen kívül, akkor ezen részletek zömét el kell távolítani.  Ahelyett, hogy ezt a műveletet manuálisan hajtaná végre, próbálja ki az új egyszerűsítési eszközt, amely a teljes munkafolyamatot automatizálja, a megfelelő fájltípus mentését is beleértve.

Termelékenység és teljesítmény

Az Autodesk fejlesztői csapata az elmúlt években arra összpontosította a figyelmét, hogy az Inventor teljesítménnyel kapcsolatos céljait minden szempontból elérje.  Az alkatrészeket, összeállításokat és rajzokat évről évre folyamatosan fejlesztették, hogy minden olyan felhasználó számára lehetővé tegyék a hatékony munkavégzést, aki összetett alkatrészekkel és nagyon nagy összeállításokkal dolgozik.


Az Inventor 2022 teljesítménye

Az előző évekhez hasonlóan az idén is komoly munka áll a fejlesztések mögött. A grafikus technológiák és a hardverhasználat területén végzett fejlesztések számtalan formában köszönnek vissza az általános felhasználói élményben. Akik előszeretettel szerkesztenek alkatrészeket, miközben éppen egy összeállításban dolgoznak, azok biztosan észre fogják venni a teljesítménnyel és az átláthatósággal kapcsolatos számos fejlesztést a vázlatok szerkesztése során.  A látványstílusok több GPU-erőforrást használnak a drótvázak és a körvonalélek megjelenítéséhez. A dokumentumok megnyitása és bezárása minden eddiginél gyorsabb lett, így hamarabb láthat munkához vagy zárhat be dokumentumokat, ha egy új projektbe szeretne belevágni.


Termelékenység

Ami a termelékenységet illeti, a tulajdonságpaneleken is találkozhat fejlesztéseinkkel.  Az él-, a felület- és a teljes lekerekítés parancsai három új tulajdonságpanelre lettek áthelyezve. Ennek az újításnak köszönhetően a lekerekítés parancs felülete letisztultabb lett.

Sötét téma

Tavaly az Inventor 2021 technológiai előzetesei között találkozhattunk a sötét témával. Ha az előző kiadásban már kipróbálta a sötét témát, akkor bizonyára észrevette, hogy a téma egyes elemeit folyamatosan fejlesztjük.  Büszkén jelenthetjük, hogy a sötét téma már az Inventor teljes felhasználói felületén működik.  Ez az iLogic szabályszerkesztő felületére is igaz.

Rajzolási fejlesztések

A rajzokban mostantól megváltoztathatja az árnyalt nézetek megjelenését, ha módosítja a modell megvilágítási stílusát.  Ehhez válassza ki azt a megvilágítási stílust a modellben, amelyet a rajzon látni szeretne. Amikor visszalép, a rajz árnyalt nézete az új megvilágítási stílusnak megfelelően frissül.  Az új rajznézet-beállítások segítségével a 3D modellben létrehozott kameranézeteket és 3D feliratozásokat más célra is felhasználhatja.   A középvonalakat és a középpontokat megtöri a szoftver a méreteknél, így még könnyebben olvashatók le az értékek.


Telepítés és hálózati telepítés

Az Autodesk Inventor és a Vault 2022 új, egyszerűbb és gyorsabb telepítési és hálózati telepítési folyamattal telepíthető, a CAD-rendszergazdák pedig új hálózati telepítési beállításokat használhatnak.


Összegzés

Reméljük, hogy az Inventor 2022 fejlesztései között Ön is megtalálta azokat, amelyek a munkáját még hatékonyabbá tudják tenni.  Ne feledje, hogy az Inventor több mint 20 éves múltra visszatekintő fejlesztései az Önök visszajelzésein és javaslatain alapulnak!  Ha eddig még nem küldte el az Autodesk fejlesztő csapatának visszajelzését, kérjük, tegye meg azt, az Ideas oldalon.

Ahogy korábban említettük, ne szalassza el az alkalmat és tekintse meg felvételről az Inventor 2022 újdonságait bemutató online előadásunkat!

Az Inventor 2022 újdonságairól április 9-én tartottunk nagy sikerű online előadást.

Ne hagyja ki a lehetőséget és nézze meg felvételről webinárunkat, ahol áttekintést kaphat az Inventor 2022-ben megjelent számos újsonságról!

További információ >>>Most lehetősége van iparági szakértőnktől megtanulni az Autodesk Inventor 2022 szoftver profi használatát az alapoktól a speciális haladó szintig.

Lépjen most, hogy munkájában is szintet léphessen! Jelentkezzen 5 napos intenzív alapozó tanfolyamunkra!

További információ és jelentkezés a tanfolyamra >>>Reméljük, hogy az Inventor 2022 újdonságai meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

 

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com