AutoCAD webalkalmazás

UPDATE: A Covid-intézkedések részeként 2020. júliusában az Autodesk elindította az AutoCAD Web App Programot, hogy segítse ügyfeleit alkalmazkodni a megváltozott munkakörülményekhez. Ez az ajánlat véget ért és 2022. augusztus 8-án ennek utódjaként megjelent az AutoCAD Web termék külön előfizetéssel, amely hozzáférést biztosít az alapvető AutoCAD parancsokhoz, valamint alapvető DWG rajzolási és szerkesztési funkciókhoz. További információ >>>  

Érje el rajzi dokumentációit bárhonnan. Minden AutoCAD Including Specialized Toolset illetve AutoCAD LT vagy ezek bármelyikét tartalmazó szakirányi gyűjtemény előfizetésének része az AutoCAD web alkalmazás, amelynek segítségével egy böngészőben futó AutoCAD egyszerűsített változatához juthat hozzá. Ennek segítségével alapvető rajzi és módosító funkciók állnak rendelkezésére, mely segítségével bárhonnan és bármikor módosíthatja terveit.Kezdéshez látogasson el a https://web.autocad.com/login oldalra, ahol az Autodesk fiókkal történő bejelentkezést követően kezdheti is a munkát.

Áttekintés

Bármely számítógépen szerkeszthet, létrehozhat és megtekinthet CAD rajzokat a webböngészőben. Csak jelentkezzen be, és dolgozzon – nincs szükség szoftver telepítésre. Használja az ismerős AutoCAD parancsokat egy egyszerűsített felületen. Az AutoCAD webalkalmazás használatához nincs szükség telepítésre. A megszokott rajzeszközök és parancsok használatával és az eredeti AutoCAD motorral az alkalmazás megadja a várt pontosságot és látványhűséget. Felgyorsítható munkafolyamat. Nyomtatott rajzok helyett, próbálja ki a tervezőcsapattal és kivitelezőkkel, a terepen történő online rajzellenőrzést és módosítást. Törekedjen folytonosságra. Az AutoCAD webalkalmazás és a számos támogatott felhőtárhely szolgáltató (OneDrive, Box, Dropbox, Google Drive) segítségével tartsa szinkronban terveit, akár az irodában akár a terepen módosította azokat.

Funkciók

  • Rajzok szerkesztése és létrehozása online. Szerkessze a geometriát, és jelölje ki, mozgassa, forgassa és méretezze a rajzokon belüli objektumokat a szalag vagy a parancssor kiválasztásával.
  • Intuitív felhasználói felület. Hozzáférhet a könnyen használható rajzeszközökhöz, és kezelheti a nézeteket, tulajdonságokat és rétegeket. Csökkentse szeme megterhelését éles ikonokkal és modern kék felülettel. Válasszon a világos vagy sütés témák közül a beállításokban.
  • Mentés webre és mobilra. Mentse el a rajzokat az asztali „nagy” AutoCAD alkalmazásból, hogy megtekinthesse és szerkeszthesse az AutoCAD webes és mobilalkalmazásokban, beleértve az Xref-eket is.
  • Parancs sor segítségével könnyen elérheti a parancssort, amely a rajzterület bal alsó sarkában van dokkolva, és megjeleníti az utasításokat, opciókat és üzeneteket.
  • Fóliák használatával rendezze rajzait a megszokott módon. Hozzon létre, zárolja, nevezze át vagy törölje a fóliákat az AutoCAD webalkalmazásban.
  • Feliratozás segítségével mérjen, méretezzen vagy helyezzen el megjegyzéseket magyarázatokat rajzain.
  • Külső referenciák kezelése rajzok és általános képformátumok esetében megoldott. Hivatkozás létrehozása az Xref illesztése parancs segítségével lehetséges, már a felhőben vagy még lokálisan tárol fájlokból. (jelenleg dwg, jpg, jpeg, png, gif, bmp fájltípusok jeleníthetőek meg)
  • Blokkok használatával egészítse ki rajzait a szabványos elemek egy helyről történő használatával. Lehetőség van az aktuális rajz blokkjai használatán túl egy központosított blokk könyvtár is definiálható, mely segítségével egységesíthető a cégen belüli blokkhasználat. Ennek beállításáról és használatáról itt talál további információkat.
  • Szerkesztést könnyítő eszközeink egy része is rendelkezésünkre áll. Az AutoCAD szoftverben megszokott fogók a létrehozott geometriák gyors és hatékony szerkesztését teszik lehetővé. A tárgyraszter, a tárgyraszter követés valamint a poláris követés pedig új rajzi elemek létrehozásában segít.

Az AutoCAD webalkalmazás jelenlegi változata is számos hasznos eszközzel segítheti a tervezési folyamat felgyorsítását vagy egyszerűsítését. Az alkalmazás fejlesztési szakaszának elején jár, így további hasznos funkciók érkeznek majd a későbbiekben.

Az AutoCAD webalkalmazás teljes súgója magyar nyelven itt elérhető. Érdemes kipróbálni!

Még ez is érdekelheti:

40 AutoCAD tipp, amit minden felhasználónak ismerni kell - Arkance Systems

Reméljük, hogy AutoCAD számos funkciója, mobil és web applikációja meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó