Inventor 2021.1 újdonságok

Összeszedtük a napokban megjelent Inventor 2021.1 újdonságait. Amennyiben a cikkben szereplő fejlesztésekkel, vagy az Inventorral kapcsolatos általános kérdése van, keressen bizalommal.

Vázszerkezet készítő

Profilok beillesztése során a keresztmetszet beillesztési pontjának kiválasztása mellett az eltolási és elforgatási értéket is meg lehet adni közvetlenül a grafikus felületen.

3D PDF Export

Összeállításról készített 3D PDF-ben megjelennek az összeállításban készített alaksajátosságok és a modellben felhelyezett rajzi jelölések egyaránt.

Összeállítás

Több alkatrész és részösszeállítás kijelölését követően, azokat egyszerre meg lehet nyitni külön ablakban.

Megjelenítés

A komponensek éleinek megjelenítése esetén be lehet állítani, hogy az élek kontrasztja a háttérhez, vagy a komponens színéhez képest legyen beállítva.

Csőhálózat tervező

A cső útvonal megrajzolása közben már láthatóak a csőelemek előnézetben és a parancs befejezését követően azok automatikusan létre is jönnek, nem kell külön rá kattintani a „Populate Route” parancsra.

Navigáció

Igény szerint testre lehet szabni az egér középső gombjának lenyomásához, illetve annak Ctrl, vagy Shift gombokkal történő együttes használatához rendelt mozgatás, forgatás és zoom műveleteket.

iTulajdonságok

Egyszerre több komponens csoportos kijelölése esetén azok iTulajdonságait egyszerre meg lehet változtatni. A kijelölés történhet a családfában és a modelltérben egyaránt.

Rajz

A műszaki rajzban átláthatóvá tett elemek ikonja a családfában eltérő a többi elemhez képest az összeállításoknál már megszokott módon.

Családfa

A könnyebb átláthatóság érdekében szembetűnőbb lett a kontraszt az éppen szerkesztett, valamint a többi elem színe között a családfában normál és a sötét megjelenés esetében is.

Revit import

Revit fájlok asszociatív beolvasása során ki lehet választani, hogy milyen kategóriájú elemeket importáljon a szoftver, így jobban lehet szűrni a szükséges adatokat.

Mentés

Mentéskor a szoftver pirossal jelöli azokat az elemeket, amelyek a projekt fájlban beállított útvonalon kívül helyezkednek el.

Származtatás

A „Derive” parancs, illetve az ezzel szorosan összefüggő „Make Part” és „Make Components” parancsok esetében megjegyzi a szoftver az utolsó beállításokat.

Hibajavítások

A frissítés az új funkciók mellett hibajavításokat is tartalmaz, melyek teljes listáját itt lehet megtekinteni.

Ha az Inventor használata közben segítségre van szüksége vagy konkrét kérdései merülnek fel, forduljon hozzám bizalommal!

Farkas Attila

Ezt olvasta már? >>> Megjelent az Inventor 2021 szoftver


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő Inventor 2021.1 új funkciók meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő