Megjelent a hyperMILL CAD/CAM csomag legújabb verziója 2019.1 verziószámon. Az OPEN MIND – a CAD/CAM rendszerek egyik vezető fejlesztője – kiegészítette a hyperMILL® MAXX Machining csomag simító eljárásait. A fejlesztés további fókuszában a folyamatoptimalizálás, valamint a számítási idők csökkentésére szolgáló új funkciók szerepeltek.

A ‘5-axis Prismatic Fillet Finishing’ egy új megmunkálási ciklus a hyperMILL® MAXX Machining csomagban. A hordómaró geometriájának és automatikus beállításának köszönhetően az új ciklus működése a high-feed marási technológia követelményeinek figyelembevételével történik.

A folyamat süllyedő és emelkedő mozdulatokkal történik extrém magas előtolással, ami nagy megmunkálási hatékonyságot eredményez kúpos hordómaró használatával. Az eljáráshoz gömb és tórusz maró is használható.

hyperMILL® 2019.1 – folyamatoptimalizálás egy szempillantás alatt

A hyperMILL® 2019.1 verzióban a programozó kényelmének fokozása érdekében teljesen átalakították a menetmarást. A modul számos különböző menetmaró-szerszámot támogat, és lehetővé teszi a jobb és bal bekezdésű menetek rendkívül egyszerű kiválasztását, vagy a marás irányának meghatározását alulról felfelé vagy fordítva. Az új menetmarás funkció automatikus ráállási és kilépési makrókat, valamint nagyolási opciót is kínál az egyszerűsített programozói felületen.

Módosítások újraszámítás nélkül

A hyperMILL® a műveleti lépések sorrendjét a Job ID-kkal kezeli. Ezeknek a műveletszámoknak a változásai eddig újraszámítást igényeltek – ezeket elkerülésével idő takarítható meg. A műveleti sorrend kezelés fejlesztése most azt jelenti, hogy a Job ID módosítható anélkül, hogy a szóban forgó megmunkálási ciklust később újra kellene számítani. Az összetett (Compound Job) és szingli megmunkálási ciklusok egymást követő számozását egy induló érték és egy növekmény érték szabályozza. Az új funkció előnye az átlátható struktúra és a csökkentett számítási idő. A befogási pozíció most már később is megváltoztatható anélkül, hogy a megmunkálási ciklusokat újra kellene számolni.

A standard és speciális eszközök jobb kezelhetősége

A hyperMILL® szerszámadatbázisa kicsi, de finom fejlesztést kapott. Eddig csak egy megjegyzésmező volt elérhető. A 2019.1-es verzióban a felhasználóknak lehetőségük van az szerszámadatbázis egyéni bővítésére. Ennek eredményeképpen most már tetszőlegesen tárolhatók járulékos információk, mint például a rendelési számok, az árak vagy az élettartam, így a CAM programozó még részletesebben tudja kezelni a szerszámokat.

CAD a CAM-es szakemberek számára

A hyperCAD®-S a hyperMILL® Suite CAD komponense, amely a CAM-követelményekhez lett optimalizálva. A 2019.1 változatban a vonallánckezelést fejlesztették. Ez lehetővé teszi a programozók számára, hogy alkalmazzák az összes CAD funkciót erre az entitásra is úgy, mint például az elemi vonalakból felépülő vonalláncok hosszabbítása vagy vágása. Az összes többi elemhez hasonlóan a vonalláncok is szerkeszthetők (vágás, egyesítés, irányultság) és kiválaszthatók.

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató, CAM specialista
VARINEX Zrt

(forrás: CNC Média / Varinex)

Ha a hyperMILL CAD/CAM csomag használata közben segítségre van szüksége vagy konkrét kérdései merülnek fel, forduljon a Varinex Zrt. szakértő kollégáihoz bizalommal! Specialistákból álló csapatuk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségüknek vagy iratkozzon fel Hírlevelükre!

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 30 977 1824 | +36 1 273 3413
robert.sebok@arkance-systems.com
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com