hyperMILL 2020.2 újdonságok

A hyperMILL 2020.2 számos új funkciót kínál, amelyek egyszerűsítik és jelentősen felgyorsítják a CAM programozás folyamatát. A hyperCAD-S-be bekerült a parametrikus modellezési funkció, ami egy újabb mérföldkőnek számít, használatával parametrikusan is lehet modellezni komponenseket. Az új Automation Center lehetőséget biztosít a megmunkálástervezés jelentős mértékű automatizálására. Az esztergálás és az additív gyártás modulok fejlesztéseinek köszönhetően a felhasználók még hatékonyabban tudják ezeket a technológiákat alkalmazni.

Szerszámadatbázis

A szerszámadatbázis egy új kezelőfelületet kapott, amelynek segítségével gyorsabban megtalálhatók a szükséges szerszámok. A kezelőfelület kibővült egy szűrővel, így a beállított tulajdonságok alapján választhatjuk ki a megfelelő szerszámot.

Automation Center

Az Automation Center lehetővé teszi a komplex munkafolyamatok automatizálását a hyperCAD-S és a hyperMILL környezetében. Az Automation Center Basic elérhető az összes hyperMILL felhasználó számára a 2020-as verziótól kezdve. Az Advanced (bővített verzió) – amely jóval szélesebb funkciókínálatot biztosít – külön előfizetéssel érhető el.

Automation Center Basic

A hyperMILL 2020.2 verzióban az alapverzió funkciói is kibővültek. Most már kisebb automatizálási projekteket is létre lehet hozni az egyszerűbb alkatrészek számára. Automatikusan lehet műveleti sorrendeket létrehozni, befogóeszközöket kiválasztani és az alkatrészhez igazítani, alaksajátosság felismerést végezni és a felismert alaksajátosságokhoz tartozó műveletelemeket a makró adatbázisból letölteni. Ezen funkciók segítségével például, egy prizmatikus alkatrész teljes megmunkálási tervének automatizált elkészítése is lehetséges.

Főbb funkciók:

  • műveleti sorrend létrehozása előgyártmány geometriával,
  • munkadarab befogóeszköz kezelés,
  • Feature technológia: alaksajátosság felismerés (furat és zseb),
  • Compaund job létrehozása,
  • Macro technológia: Műveletelemek letöltése az alaksajátosságokhoz,
  • műveletelemek kiszámítása,
  • NC fájl és művelettervek létrehozása.

Advanced

A hyperMILL Automation Center Advanced olyan automatizálási szintet kínál, amely messze túlmutat a szokásos geometriai funkciók automatizálásán. Itt megtervezhet és automatizálhat összetett munkafolyamatokat.

Az OPEN MIND automatizálási megoldásával a komplex gyártási folyamatok automatizálása érdekében szinte az összes hyperMILL és a hyperCAD-S funkció elérhető. Ez magában foglalja az adatok előkészítésének és programozásnak minden egyes lépésének meghatározását, egészen a szimulációig és az NC program generálásáig.

Ha egyszer elkészítettünk egy automatizált megmunkálástervezési folyamatot, akkor ez az új alkatrészekre is alkalmazható és automatikusan futtatható. Ha vannak olyan döntések, amelyeket nem lehet teljes biztonsággal előre rögzített szabályok alapján meghozni az automatizálási folyamat során, akkor beállítható az, hogy a felhasználó hozza meg ezeket a döntéseket. Az automatizálási folyamat futtatásakor a szript végigvezeti a felhasználót az egyes folyamatok lépésein, ezáltal is betekintést adva a folyamatba és lehetővé téve az ellenőrzést.

Funkciók:

  • hyperCAD-S és hyperMILL funkciók automatizálása,
  • átfogó sablonfunkciók,
  • komplex geometriai információk feldolgozása.
Eszterga modul

Testreszabható ráállási és leállási mozgások

A ráállási és a leállási mozgások a felhasználó által rajzolt görbékkel is meghatározhatók. Ez lehetővé teszi az alkatrészek nagy pontosságú megmunkálását és hatékonyabb megmunkálási folyamatot eredményez. Továbbá az összes mozgásnál ellenőrzi az ütközést a program.

hyperCAD-S

Parametrikus modellezés

A hyperCAD-S új verziója jelentős technológiai frissítést tartalmaz: a parametrikus modellezést. Ez lehetővé teszi, hogy az alkatrészeket ne csak előzmények nélküli direkt modellezéssel lehessen elkészíteni, hanem visszakövethető előzmények alapján működő parametrikus modellezéssel is.

A hyperCAD-S e tekintetben nagyon rugalmas megoldás, mivel lehetővé teszi mindkét módszer egyszerre történő alkalmazását. Például egy statikus test modellt lehet szerkeszteni parametrikus módban és hozzáadhat parametrikus alaksajátosságokat, vagy átkonvertálhat egy parametrikus modellt statikus modellé. A hyperMILL-hez asszociatívan kapcsolódnak a parametrikus geometriai adatok, így ha bármilyen változás történik, akkor automatikusan frissül. 

Az egyik jellemző alkalmazása ennek a funkciónak az eszterga/maró szerszámok modellezése. Egy alapmodellből kiindulva gyorsan létrehozhat különböző méretű változatokat.

Quick print to file

A Quick print to file nyomtatási funkcióval kiexportálhatja az alkatrész nézeteit 2D rajzként közvetlenül egy hmc fájlba, majd abban további nézeteket hozhat létre és szükség szerint konfigurálhatja a méretezési, nézeti és megjelenítési beállításokat.Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét! Keresse szakértő kollégáinkat!

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó