hyperMILL® 2020.1 újdonságok

A hyperMILL 2020.1 még több innovatív megoldást kínál minden területen. Az új verzió általános fejlesztései növelik a használhatóságot és a programozási teljesítményt.

Minden új szoftververzió megjelenése magában hordozza az egyre komplexebb vevői elvárásoknak való jobb megfelelés lehetőségét. A hyperMILL innovatív megközelítése növeli a megmunkálás hatékonyságát és folyamatbiztonságát, aminek segítségével a gyártó cégek növelhetik hatékonyságukat mind a programozás, mind pedig a forgácsolás területén.

Vizsgáljunk meg néhány részletet közelebbről is.

Split Job

toolpath split after time | hyperMILL 2020.1

A hyperMILL lehetővé teszi a szerszámpályák automatikus szegmensekre osztását több kritérium alapján. Ez a funkció megoldja a szerszámok egyszerű cseréjét például egy meghatározott időtartam vagy pályahossz elérése után. Különösen a nehezen megmunkálható anyagok esetében nyújt optimális kontrollt a szerszám élettartama felett, lehetővé téve például a lapkák cseréjét vagy a testvérszerszám beváltását.

Ez a funkció szükségtelenné teszi a szerszámpályák manuális szerkesztését. A megismételhetőség, a folyamatos felügyelet garantált, még az eredeti műveletelem megváltozása esetén is.

Ez a funkció elérhető minden 3D és 5 tengelyes cavity stratégiában.

Előny: Megnövelt folyamatbiztonság.

Slot-Rib Probing

probing slot ridge | hyperMILL 2020.1

Az új stratégia lehetővé teszi hornyok és bordák mérését a szokásos technológiai paraméterekkel. A mérendő területet egy egyszerű kontúrválasztás határozza meg. A stratégia automatikusan meghatározza az optimális mérési pontot.

Előny: Fejlesztett mérési funkciók. Folyamatközi mérések egyszerűbb kezelhetősége.

3D Optimized Roughing

Most már ebben a stratégiában is elérhető a „High-performance mode”*. A stratégia javított megmunkálási sorrend kezeléssel rendelkezik, ami kevesebb kiállást eredményez. Különösen jól kezeltek az ütközés veszélyes helyek, ahol ütközés-ellenőrzés figyelembe veszi a szerszámot, beleértve a szerszámszárat, a hosszabbítókat és a szerszámbefogót.

Előny: támogatott HPC nagyolás.

* A „High-performance mode” támogatja a hagyományos hyperMILL® MAXX megmunkálási technológiát a nagyoláshoz. Ez spirális és ciklois (trochoid) szerszámpályákat generál, és optimalizálja a megmunkálást. A nagyteljesítményű marást (HPC) egy nagyon magas anyageltávolítási sebesség jellemzi.

3D Profile Finishing

surface extension | 3d profil finishing | hyperMILL 2020.1

Két új funkció is megjelent a műveletelemben:

Automatikus felülethosszabbítás:

A programozás során az ‘Automatikus felülethosszabbítás’ funkció használható a kiválasztott marási felületek peremének meghosszabbítására. Ez a CAD-for-CAM funkció kiküszöböli a megmunkálási felületek előzetes módosításának szükségességét a CAD rendszerben.

Szabad szerszámgeometria

Szabad szerszámgeometria használható mostantól a 3D-profil simításhoz. Ez lehetővé teszi bármilyen szerszámtípus, például nagy előtolású (high-feed) marók használatát a rendkívül komplex programozáshoz és az ütközés vizsgálathoz.

Előny: Megnövelt felhasználóbarátság, egyedi szerszámgeometriák használata.

3D- and 5-axis Corner Rest Machining

3d 5-axis corner rest machining | hyperMILL 2020.1

Ez a stratégia egyesíti az optimalizált szerszámpályákat a nagy teljesítményű maradékanyag eltávolításához a sarkokban. A párhuzamos és a Z szintű szerszámpályák biztosítják a hatékony maradék simítási megmunkálást. A fenékfelületek optimalizált megmunkálása szintén lehetséges. Ez azt jelenti, hogy a legjobb módszer alkalmazható minden helyzetben.

A „5-axis Corner Rest Machining” lehetővé teszi a nehezen elérhető sarkok indexált megmunkálását. Ebben a folyamatban elérhető az automatikus dőlésválasztás szimultán összekötő mozgásokkal kombinálva teljes ütközés védelem és elkerülés mellett.

Előny: Hatékony maradékanyag megmunkálás.

Additive Manufacturing – a CAD / CAM megközelítés esetén valóban tökéletes

isogrid full prototype | additive manufacturing | hyperMILL 2020.1

A hyperMILL ADDITIVE Manufacturing egy hatékony megoldás az additív (anyag felépítő) gyártásra, és segít kihasználni ezt az új és növekvő technológiát. Lehetővé teszi az additív-folyamatok tökéletes és rugalmas vezérlését, és sok gépen az additív és a szubtraktív folyamatok irányítását is. A szerteágazó technológiai útvesztőben két módszerhez kapcsolódik a hyperMILL az additív gyártás területén – a porágyashoz (PBF = Powder Bed Fusion), ahol az OPEN MIND az ideális megoldást nyújt CAD / CAM szoftverével, amely optimálisan integrálódik a folyamatláncba a nyomtatott alkatrészek utólagos megmunkálásánál.

A hyperMILL ADDITIVE Manufacturing aktívan kontrollálja a por és huzal hozaganyaggal (DED = Directed Energy Deposition) dolgozó anyagfelrakást és ezáltal biztosítja az optimális eredményeket.

hyperMILL AUTOMATION Center

hyperMILL AUTOMATION Center | hyperMILL 2020.1

Az új hyperMILL 2020.1 verzió lehetővé teszi a felhasználók számára a műveleti sorrend (Joblist) létrehozási folyamatok automatizálását a hyperMILL AUTOMATION Center segítségével.

A hyperMILL AUTOMATION Center az alapja a további automatizálásnak, ahol fejlesztési és futási környezetként egyaránt szolgál. Ez lehetővé teszi a komplex folyamatok szabványosítását és automatizálását a hyperCAD-S és a hyperMILL rendszerekben. A hyperMILL AUTOMATION Center eszközkészletet biztosít az OPEN MIND belső szakértőinek, hogy átfogóan automatizálják a folyamatokat, de alapszintű verzióban a végfelhasználók számára is elérhető.

Az első megjelenésekor ez a bővítmény alapértelmezésként a hyperMILL részét képezi.* Ez lehetővé teszi a műveleti sorrend létrehozásának automatizálását, valamint a munkadarab megfogó eszköz kiválasztásának és pozicionálásának automatizálását, valamint egységes keretrendszert biztosít minden programozó számára. A felhasználók a programozás során saját, szabványosított készülékeket hozhatnak létre és használhatnak.

* Csak hyperCAD-S + hyperMILL esetén érhető el.

Kérdéseikkel keressék szakértő kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Sebők Róbert


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét! Vegyen részt a VARINEX tanfolyamán, ahol elsajátíthatja a következő ismereteket:

  • megmunkálási környezet előkészítése (előgyártmány, gépmodell, befogó szerkezetek, szerszámadatbázis),
  • 2D, 3D, 5 tengelyes marási és maróesztergálási műveletek tervezése,
  • szimulációs környezet, ütközésvizsgálat és elkerülés,
  • megmunkálástervezés automatizálása,

További információ a tanfolyamunkról EZEN A LINKEN!


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: olvassa rendszeresen megjelenő cikkeinket a témában; legyen tagja a VARINEX Zrt. Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó