Bán Miklós – óratervezés Fusion 360 szoftverben

Folyamatosan hírt adunk Bán Miklós grafikusművész, formatervező munkásságáról, hiszen fantasztikus munkáit mind Fusion 360 szoftverben készíti.

Most ismét abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megosztatjuk legutóbbi munkájának kézzel fogható eredményét is: néhány napja elkészült az óra-sorozat egyik chronograph modellje.


A létrejött tárgyat le is fotózta, mielőtt a tulajdonosához került.

„Szokatlan érzés egy ilyen munka, tudva, hogy mennyi energia volt megtervezni, kipróbálni a különböző változatokat és a végleges verziót előállítani. Mivel ilyen méretekben nagyon nehéz feladat a fotózás, nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó szinte csak 3D rendereket publikál. A fotón a kis méretek és a csillogó fekete szín miatt minden egyes porszem sziklának tűnik, rengeteg utómunka szükséges.”

– Bán Miklós –

A munkájának Fusion 360 szoftverben renderlet képei, amelyről 2020. novemberében számoltunk be.

„Még azelőtt, hogy a Fusion CAD 360 programmal kezdtem volna foglalkozni, terveztem egy óra kollekciót. Sokak szerint egész jól sikerült. Alapkoncepcióként a honfoglalás kori magyar reflex íj és nyílhegyek formáit dolgoztam fel. Az órák minden formai eleme ezekre a motívumokra épül.

A terveket CNC technológiával kivitelezzük, chronometer minőségű svájci mechanikák beépítésével.

Felvetettem a másik Miklósnak, aki az óra fizikai megvalósításáért felel, hogy gyakorlásképpen megrajzolom valamelyiket a Fusion-nel. Erre a kezembe nyomott egy Valjoux 7751-es automata kronó szerkezetet. Tessék, csinálj ebből magadnak egy saját órát és ebből csak egyet gyártunk!

Persze magának is feladta a leckét, mert ez egy elég komplikált szerkezet holdfázissal, teljes naptárral, pointer dátummal és plusz még a stopper funkcióval is, de hát innen szép nyerni.

Hamarosan hozzákezdünk az elkészítéséhez és küldöm a képeket a gyártásról.”

– Bán Miklós –

Reméljük, sikerült felkelteni az érdeklődést a korábbi munkái iránt is, melyeket ide kattintva tekinthet meg.


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com