A Fusion 360 bővítmények újdonságai

A Fusion 360 egy dinamikusan fejlődő felhőalapú terméktervező platform, amely egységes felületet biztosít a tervezéshez, a szimulációs vizsgálatokhoz és a gyártáshoz.

Az Autodesk az utóbbi időszakban számos bővítményt adott ki a Fusion 360 szoftverhez, amelyekkel jelentősen kiszélesíthetők a szoftver képességei. A már meglévő bővítményeket az Autodesk folyamatosan fejleszti és új funkciókat ad hozzájuk, valamint számíthatunk a jövőben számos új bővítmény megjelenésére is.

Az Autodesk a bővítményekhez rugalmas hozzáférést biztosít. Egyes bővítmények extra funkciókat adnak a meglévő modulokhoz a szoftverben, míg más bővítmények bizonyos felhő alapú számítási műveletek korlátlan végrehajtását teszik lehetővé.

Az Extensions Manager párbeszédpanelen megtekintheti az elérhető bővítményeket, és előfizetést vásárolhat hozzájuk. A párbeszédpanel megnyitásához kattintson a jobb felső sarokban az Alkalmazás sávon a Bővítmények ikonra.

Már megjelent bővítmények:
Machninig Extension (korábbi cikkeinkben: CAM bővítmény, ill. Manufacturing extension)

ez a bővítmény a Fusion CAM munkaterületéhez ad extra funkciókat, amelyek segítségével jelentősen javíthatunk a gyártási folyamataink, valamint a CAM programozás hatékonyságán. A bővítményben rendelkezésre állnak fejlett több tengelyes megmunkálási stratégiák, szerszámpálya-optimalizálási és automatizálási eszközök.

Az utóbbi időszak legjelentősebb újításai a szerszámpálya metszés, a finomhangolható szerszámdöntés indexált megmunkálásokhoz.


Generative Design Extension

A generatív tervezés egy újfajta felhőalapú tervezési technológia, amely egyre nagyobb teret hódít az iparban. A technológia lehetővé teszi az alkatrész automatikus tervezését, a megadott peremfeltételek, a terhelések, az alkalmazható gyártástechnológiák és az anyag alapján.

A Generative Design Extension korlátlan számú generatív tervezési tanulmány végrehajtását teszi lehetővé a felhőben az előfizetés időtartama alatt.


Additive Build Extension

A Fusion 360 CAM moduljába a tavalyi év során bekerült az additív gyártási műveletek tervezésének lehetősége. Alapból a szoftverrel lehet tervezni és leszimulálni FDM (FFF) 3D nyomtatási műveleteket az Additive Build Extension lehetővé teszi a fémporos (MPBF) nyomtatási műveletek tervezését a támaszanyagokkal és a tájolás meghatározásával együtt.


Nesting and Fabrication extension

A bővítmény fejlett terítékoptimalizálási és gyártási eszközöket tartalmaz. Számos beállítás áll rendelkezésre, amelyek segítségével testreszabott táblakiosztási terveket készíthetünk, amelyek megőrzik az asszociativitásukat az eredeti alkatrészekkel.

Ez a TruNest által kifejlesztett bővítmény a lemezalkatrész-tervek optimalizált elrendezésével biztosítja a maximális hatékonyságot és minimalizálja a gyártás folyamán keletkező hulladék mennyiségét.Manage Extension

A csoportmunka támogatásához még kifinomultabb tervadat- és életciklus-kezelési (PDM/PLM) funkciókat tesz majd elérhetővé a Fusion 360 ezen bővítménye.

Megbizonyosodhat arról, hogy a munkája során a megfelelő modellt szerkeszti és az egész folyamat során fenntarthatja az átláthatóságot. Az előre konfigurált munkafolyamat segítségével a legfrissebb jóváhagyott adatokat adhatja ki az érdekelt felek számára, és nyomonkövetheti az összes elektronikus jóváhagyást.Fusion 360 promóció 2022. január

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Reméljük, hogy a fenti összefoglaló és tippek meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Rieth Benjámin
Értékesítési tanácsadó