Ismerje meg a digitális átalakulásból származó valódi értékteremtést!

A mai, folyamatosan változó üzleti környezetben az összes kis- és nagyvállalat keresi a módját a gazdasági, ellátási lánc és geopolitikai bizonytalanság jelentette kihívások kezelésére. A cégeknek minden eddiginél gyorsabbnak kell lenniük, és előtérbe kell helyezniük a rugalmasságot a tartós siker elérése érdekében. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk ügyfeleink gyártási munkafolyamatainak egyszerűbbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá tétele iránt.

A gyártók számára a fenntarthatóságot az energiafogyasztást és termelékenységet javító technológia létrehozását jelenti. A fenntarthatóság biztosítása érdekében optimalizálniuk kell a folyamatokat, de javítaniuk kell a gyártott termékeket is. A digitalizálás és az életciklus-elemzés fontos fogalmakká váltak. A digitalizáció a meglévő adatok produktívabb felhasználását teszi lehetővé, és olyan megoldásokat hozhat létre, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz. Az életciklus-elemzés a termék hasznos élettartamának meghosszabbítását, az élettartam végén új felhasználás megtalálását vagy az újrahasznosításra való felkészülést jelenti.

A digitális átalakulás lehetőséget kínál a gyártó- és tervezőipar számára a digitális technológiák kihasználására a sebesség és a hatékonyság növelése, a termelés növelése, a költségek csökkentése és a jobb ügyfélkapcsolat érdekében. Ez az átalakulás sokkal több, mint a papír alapú folyamatok digitalizálása.

Ez a technológia integrálását jelenti az üzleti élet minden területére vonatkozóan, valamint az üzleti stratégiák újradefiniálását és új üzleti modellek létrehozását a technológia kihasználásával. Az ügyfelek igényei megemelkedtek, és a verseny élesebb, mint valaha. A világjárvány utáni környezetben a termelés és az ellátási lánc tevékenységeinek digitalizálása kritikus fontosságú.

Azok a digitális gyártók, amelyek jól definiált, teljes és hozzáférhető adatokat használnak kollégáik, folyamataik és rendszereik egyesítésére, vezető szerepet töltenek be a feldolgozóipar digitalizációjának ebben az új digitális korszakában. Mi lehet ennek az oka? Az említett gyártók teljes rálátásuk van működésük minden aspektusára, a termeléstől az ügyfelekig, az ellátási láncon, a készletkezelésen és a jövedelmezőségig. Ez az átláthatóság támogatja a merész stratégiai döntéshozatalt, javítja az erőforrások felhasználását, és minden eddiginél gyorsabban juttatja el az ügyfelekhez a jobb minőségű termékeket.

A folyamatos gyártási komplexitás korszakában, amikor a vevői elvárások, a globális verseny, az ellátási lánc zavarai és a költségek egekbe szöknek, az üzleti tevékenységük minden aspektusát integráló digitális kapcsolati láncokkal működő gyártók jelentős versenyelőnnyel rendelkeznek.

Digitalizáció a gyártóiparban

A gyártás digitalizálása a termelés olyan megközelítése, amely a számítógépes rendszerek köré összpontosul. Ez magában foglalja az olyan új technológiák használatát, mint az IoT-t, a fejlett robotikát, és a mesterséges intelligenciát, hogy automatizálják és javítsák a gyártási üzletág minden aspektusát – a munkaerőt, a folyamatokat, a rendszereket és a termékeket.

A digitális átalakuláson áteső gyártók növelni tudják hatékonyságukat, termelésüket, haszonkulcsukat, hozamukat és növekedésüket. Ezek a cégek a technológiát kihasználva új üzleti modelleket, új termékeket és szolgáltatásokat, valamint új stratégiákat hoznak létre.

Gyakori hiba, hogy a gyártók csak magára a technológiára összpontosítanának, szemben a sikeres digitalizáción átesett gyártócégek kidolgozzák a használati eseteket, majd visszafelé haladnak a szükséges stratégiák és technológiák meghatározásánál.

A digitális gyártók az adatok megszállottjai. Adatokat használnak fel a gyárak automatizálására, az ellátási láncokhoz való csatlakozásra, valamint a termékek és szolgáltatások értékének növelésére. A digitalizáció feldolgozóipari integrációja miatt háromszor nagyobb valószínűséggel számolnak be éves nettó bevétel- és árrésnövekedésről.

Az Ön által alkalmazott technológia segíti a vállalkozása növekedését?

Vegyen részt 2022. október 13-án az Arkance Systems és a HungaroCAD első, közös szervezésű élő, gépipari eseményén, amelyen vendégelőadóink izgalmas témáin és a legfontosabb szakmai aktualitásokon túl megismerheti az Arkance Systems és a HungaroCAD Kft. ügyfelei számára nyújtott iparági lehetőségeket!*

Regisztráljon eseményünkre!

Digitális átalakulás a gépiparban - Arkance Systems

A digitális átalakulás új üzleti lehetőségek megteremtéséhez ad eszközöket, többek között a produktívabb munkához, megalapozott döntések meghozatalához, valamint az innováció és a termelékenység felgyorsításához. Legyen részese ennek Ön is!

Várjuk rendezvényünkön!


* 2022. július 19-én az ARKANCE SYSTEMS felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építőipari és gépipari digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. Az ARKANCE-csoporthoz való csatlakozással a HungaroCAD Kft. és az Arkance Systems HU Kft. csapata teljes körű megoldásokat kínál a CAD/CAM/BIM/GIS/Infrastruktúra BIM/PDM/PLM megoldások és szolgáltatások esetében, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleink és partnereink számára. Egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni.

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató