Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjtemény:

 • HSM a fejlett alkatrész-programozáshoz az integrált munkafolyamatokban
 • Nastran In-CAD a teljes mértékben integrált szimulációkhoz

Tervezze meg és készítse el termékeit Inventor szoftverünkkel, amely az Autodesk Nastran In-CAD és a HSM révén teljes mértékben integrált szimulációt és 5 tengelyes CAM-rendszert is tartalmaz. Szerezze be az AutoCAD és a terméktervezési és gépipari gyűjteményben szereplő további termékek legfrissebb verzióit, továbbá fedezze fel a felhőalapú termékfejlesztést a Fusion 360-nal. Az új jogosultságok birtokában egyetlen szoftver-előfizetéssel képes lesz a termékei megtervezésére, elkészítésére, a szimulációk futtatására és a termékek látványterveinek elkészítésére.

5 érv a Terméktervezési és gépipari gyűjtemény bevezetése mellett

 • Teljesen integrált CAD/CAM/CAE-megoldás
 • Könnyen használható kezelőfelület
 • CAM és szimuláció többletköltség nélkül
 • Sokrétű CAM- és posztprocesszálási képességek
 • Piacvezető szimulációs és CAE-képességek

HSM az Inventor és Solidworks szoftverekhez

A kizárólag a terméktervezési és gépipari gyűjtemény részeként elérhető Inventor HSM és HSM Works segítségével leegyszerűsíthető a megmunkálási munkafolyamat, és integrált 2,5–5 tengelyes marási, esztergálási és marás-esztergálási CAM-folyamatokat használhat az Inventor és a SOLIDWORKS szoftverekben.

A terméktervezési és gépipari gyűjtemény többek között az alábbi új szolgáltatásokat tartalmazza:

 • tapintófejes mérés: elektronikus szondákat használhat az alkatrészek pontos nullpont bemérésére és folyamatközi vagy korrekciós mérésére,
 • gravírozás: kontúrokat vagy szöveget gravírozhat az alkatrészekbe,
 • letörés: az élletörés közben is alkalmazhatja az ütközésvédelmet az alkatrészekkel,
 • palástmegmunkálás: 4. tengelyes megmunkálással a hengeres alkatrészek palástjának megmunkálását is támogatja.

A HSM alapvető funkciói közé tartozik az adaptív nagyolás, amely a hagyományos nagyoláshoz képest negyedére vagy még rövidebbre csökkenti a nagyolási időt, valamint a szerszámok élettartamát is növeli. A többszálas, többmagos processzorokat támogató alkalmazás a szerszámpályák kiszámítási idejét is csökkenti, ami kiválóan alkalmassá teszi a fejlett alkatrész-programozásban való felhasználásra, a nagy léptékű vagy összetett munkákhoz. A szimultán 4 és 5 tengelyes funkciók közé tartozik például a többtengelyes kontúrozás vagy a 3D szerszámpálya-döntés. A marási műveletelemek támogatása az esztergálási folyamatokban növeli a hagyományos esztergálási, lelapolási, horonymarási és fúrási funkciók hatékonyságát. A további elérhető funkciók közé tartozik a szerszámtartó elkerülése, a lejtő megmunkálás, valamint a megmunkálási folyamat és szerszámpálya-szimuláció.

A terméktervezési és gépipari gyűjteményben INGYENESEN elérhető HSM az ügyfelek integrált CAD/CAM-igényeit egyetlen szoftveres felülettel képes kielégíteni. Rendkívül fontos, hogy a szoftver úgy legyen optimalizálva, hogy a lehető leghatékonyabban működtesse a CNC-gépeket. Ennek érdekében az utófeldolgozó finomhangolása a folyamat kulcsfontosságú lépése.

Nastran In-CAD

Az Autodesk terméktervezési és gépipari gyűjteményének részét képező Nastran In-CAD egy végeselemes vizsgálati szoftver, amely képes elemezni a szerkezetek és mechanikai részegységek lineáris és nem lineáris terhelési, dinamikai és hőátviteli jellemzőit.

Sebők Róbert

CAD üzletág vezető

VARINEX Zrt.

A terméktervezési és gépipari gyűjtemény eszközök teljes skáláját kínálja a terméktervezéshez, a gépészethez, az építőipari termékgyártáshoz és más kapcsolódó iparágakhoz.

Korlátozott ideig tartó promóció keretében most 10 százalék kedvezménnyel lehet áttérni 3 éves előfizetéssel az Autodesk gépipari szoftvergyűjteményére, az Autodesk Product Design and Manufacturing Collection szoftvercsomagra. A rendszeres frissítéseknek, fejlesztéseknek és a hozzáadott új termékeknek köszönhetően a terméktervezési és gépipari gyűjteménnyel mindig a legújabb technológia bocsátható a tervezői és mérnöki csapatok rendelkezésére.

A promócióval kapcsolatos részletek és további információ itt érhető el.