Autodesk Vault 2023 újdonságok áttekintése

Az Autodesk Vault tervadatkezelő (PDM) rendszer műszaki és kiegészítő dokumentáció központi kezelésére, a tervezési folyamat nyomon követésére szolgál. A Vault szorosan integrálható az Autodesk tervezőeszközeivel. A Vault leegyszerűsíti a tervezési folyamatot a tervezők, mérnökök, gyártók és további területek összekapcsolásával. A PDM egy stratégia/megoldás a termékekkel kapcsolatos információk és mérnöki folyamatok egy helyen történő kezelésére.

Az Autodesk Vault 2023 célja, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegye az együttműködést. A tervezők, adminisztrátorok és a résztvevők egyaránt értékesnek találhatják a 2023-as új fejlesztéseket.

AutoCAD beépülőmodul fejlesztések:

A felhasználók közvetlenül AutoCAD szoftverből is hozzáférhetnek a terv előzményeihez (History), felhasználásaihoz (Uses), felhasználási helyeihez (Where Used) és a rendelés módosításához szükséges információkhoz. Ezenkívül a felhasználók számos rutin Vault-feladatot hajthatnak végre, például Tétel hozzárendelése (Assign Item), Tervezés másolása (Copy Design), Ugrás a Tételhez (Go To Item) és Ugrás a mappához (Go To Folder) a Részletek (Show Details) megjelenítése nézetben.

Autodesk Vault 2023

Ezekkel a frissített AutoCAD-képességekkel zökkenőmentesebb munkafolyamatot tesz lehetővé, így több időt tölthet ötletei nagyszerű termékekké alakításával.

Instance Properties / Példány tulajdonságai

Az Inventor példánytulajdonságai azért kerültek bevezetésre, hogy lehetővé tegyék az összetevők azonosítását a tervező szoftverben és más alkalmazásokban, ahol az azonos összetevőknek egyedi azonosítókra van szükségük.

A Vault 2023 támogatást adott például a tételek (Item) anyagjegyzékében (BOM) található tulajdonságokhoz. Ennek eredményeként minden más példányértékkel rendelkező modellpéldány, csoportosítás nélkül jelenik meg a cikkjegyzék listában. Az egyedi tulajdonságértékek nélküli példányok azonban ugyanúgy jelennek meg, mint a korábbi kiadásokban.

Autodesk Vault 2023
Felhasználói felület továbbfejlesztései

A Vault kliens modernebb megjelenéssel és érzettel frissült, hogy konzisztensebb, összefüggőbb vizuális élményt nyújtson a Vault asztali, webes és mobilmegoldáson. Váltson a Sötét, Világos és az alapértelmezett (klasszikus) témák között, hogy tükrözze az Autodesk többi termékéhez való vizuális igazodást. A felhasználói felület témája szabályozza az alkalmazásikonok, a keret, a háttér, a tulajdonságpanelek és a párbeszédpanelek színét. Az új Vault ikonok egyszerűek és modernek.

Autodesk Vault 2023
Markup Enhancements / Jelölő fejlesztések

A felülvizsgálatok és jelölések elkerülhetetlenek a termékfejlesztési folyamatban. A Vault mostantól sokkal egyszerűbbé teszi a visszajelzést a Markup funkción keresztül, beleértve a megjegyzések, információk és a tervezési változtatásokra vonatkozó javaslatok hozzáadását. A Vault 2023-ban több területen valósították meg a tervek megjelölésének lehetőségét, nem csak a változás kezdeményezés (Change Order – ECO) folyamatban. Például a felhasználók az életciklus bármely pontján megjelölhetnek egy vizualizációt a fájlböngésző Nézet (View) lapján. Ha a jelölés befejeződött, az adatokat elmentheti a Vaultba későbbi megtekintés céljából, vagy képként mentheti a Vaulton kívül.

Autodesk Vault 2023

A jelölőböngésző (Markup Browser) panel lehetővé teszi a felhasználók számára a jelölések megtekintését, átnevezését és törlését. A felhasználók azonban csak az általuk létrehozott jelöléseket törölhetik.

A Thin Client (web böngésző) felhasználói a vizualizáció közvetlen megjelölésével együttműködhetnek és visszajelzést adhatnak a tervekről. Miután befejezték a jelölést, elmenthetik képfájlként, és elküldhetik annak, akinek szüksége van rá.

Lifecycle State Colors / Életciklus állapot színei

A Vault 2023 színezési lehetőséget vezet be az életciklus-definíciókon belüli életciklus-állapotokhoz. Például a felhasználók most már színezés alapján is szűrhetnek, és gyorsan azonosíthatják a fájlokat egy adott életciklusban.

Autodesk Vault 2023
Design File Restrictions / Tervezési fájl korlátozások

A Vault alkalmazásban a Tervezési fájlok hozzáadása korlátozásának kényszerítése funkció szabályozza / megtiltja a felhasználóknak, hogy a tervfájlokat fogd és vidd módszerrel vagy a Vault kliens Fájlok hozzáadása parancsával töltsenek be a Vault tárba. Eddig a tervezési fájltípusok a Vaultban kódolva voltak, ami megnehezítette ennek a korlátozásnak a betartatását, mert előfordulhat, hogy egyes fájlkiterjesztések nem tekinthetők tervezési fájloknak. A Vault 2023 kiadásban a rendszergazdák meghatározhatják azon fájlok listáját, mely fájltípusokat lehet vagy nem lehet fogd és vidd módszerrel betölteni, ha ez a korlátozás engedélyezett. Ezenkívül a rendszergazdák a nagyobb rugalmasság érdekében hozzáadhatják a fájlkiterjesztéseket a felhasználó által megadott listához.

Autodesk Vault 2023
Vault Gateway

A Vault Gateway bevezetésével minden eddiginél egyszerűbb az együttműködés. A Vault Professional 2023 újdonsága, hogy könnyebben hozzáférhetünk az adatokhoz bárhonnan, bármilyen eszközről. A Vault Gateway biztonságos kapcsolatot biztosít a hálózat tűzfalán kívüli felhasználókkal, akiknek hozzáférésre van szükségük a központi tervezési adatokhoz. Mindezt anélkül, hogy központi céges e-mail / domain fiókot hoznának létre ezeknek a felhasználóknak és anélkül, hogy VPN-hozzáférést kellene nekik adniuk. Mindannyian tudjuk, milyen kihívásokkal teli és időigényes volt ez az erőfeszítés a közelmúltban.


Az újdonságokról az Autodesk LIVE 2023 virtuális eseményen és az Arkance Systems által szervezett további eseményeken is tájékozódhat.

Reméljük, hogy a fenti újdonságok meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. 
Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com