Fusion 360: az additív gyártási környezet használatának előnyei

Fusion 360 additív gyártási környezet használatának előnyei

A Fusion 360 egy felhő alapú CAD/CAM rendszer, amely lehetővé teszi a távoli együttműködést a közös termékfejlesztéshez.  Egyetlen felületen egyesíti a gépészeti tervezést, valamint a CAM megmunkálástervezést. Ezen felül a Fusion 360 CAM munkaterületén belül additív gyártási műveletek tervezésére is lehetőség van. A következő cikkben bemutatunk néhány érvet, hogy miért érdemes a Fusion 360 additív gyártási környezetét használni.

Az STL fájlok nem tartalmaznak gyártási adatokat

Az STL-ek számítógépes CAD-fájlok, amelyek a 3D nyomtatás szabványos formátumává váltak. Azonban ezek a legkevésbé pontos fájltípusok. Ezenkívül az STL-ek nem tartalmazzák a gyártás egyik legfontosabb tényezőjét – a mértékegységeket. A Fusion 360 segítségével STL-fájl létrehozása nélkül hozhat létre gyártási adatokat, és közvetlenül G-kódként exportálhatja a 3D nyomtatójára.

Asszociatív kapcsolat a tervezési és a gyártási adatok között Fusion 360-ban

A Fusion 360-ban a tervezési és gyártási adatok asszociatív kapcsolatban állnak. Ez azt jelenti, hogy ha egy alkatrész nyomtatása már be van állítva, és utólag módosítani kell, akkor a tervezési területen végrehajtott változtatások automatikusan átkerülnek a gyártási területre is. Nem kell újra beállítani és megtervezni az additív gyártási műveleteket, csak újra ki kell posztolni a G-kódot a nyomtatáshoz. Ez jelentősen gyorsítja a munkafolyamatot.

A 3MF forradalmasítja az additív gyártást

Az STL és a 3MF közötti különbség az, hogy az utóbbi sokkal több metaadatot tartalmazhat. A 3MF formátum folyamatosan bővül, hogy egyre több, a 3D nyomtatáshoz kapcsolódó metaadatot legyen képes hordozni. A Fusion 360 kompatibilis a 3MF-fel.

Additív gyártás a Fusion 360-ban: a nyomtatási beállítások szabályozása

A Fusion 360 több nyomtatási beállítást kínál a legtöbb szeletelőnél. Általánosabb nyomtatási beállításokat is tartalmaz, valamint beállítható a kitöltés, a falvastagság és a nyomtató viselkedése is szabályozható. Egyedi posztprocesszálási beállítások is a rendelkezésre állnak, amelyekkel tovább finomítható a nyomtatás.

A bővítményekkel további funkciókkal bővíthető ki a Fusion 360 additív gyártási környezete

A Fusion 360 egyik legnagyobb előnye, hogy a képességei mindent lefednek, amire szükség van a termék tervezéstől a gyártástervezésig. A Fusion 360 bővítmények azonban speciális funkciók előtt nyitják meg a kaput, optimalizálva a munkafolyamatot. Például termikus szimuláció alapján előre jelezhetőek a torzulások és a gyakori nyomtatási hibák, például interferenciák.


Fusion 360 promóció 2022. január

Kerülje el a gyakori hibákat az Additive Wizard használatával

Az Autodesk app store-ban elérhető egyik legjobb eszköz az Additive Wizard. Ez az alkalmazás azonosítja a nyomtatás során felmerülő lehetséges problémákat, kiemeli, hol fordulnak elő túlnyúlások, hol vetemedhet a gyártmány, jó lesz-e a darab tapadása az asztalhoz és stb.. Ezzel az eszközzel hozhatja ki a legtöbbet az additív gyártási folyamataiból.

Szabja testre gépét a Post Configurator segítségével

Az FFF Post Configurator egy másik hasznos alkalmazás, amely lehetővé teszi azon funkciók vezérlését, amelyeket általában manuálisan állítanak be a gépben, mint például a hőmérséklet, a várakozási idők fűtés közben, a ventilátor sebessége stb.


Fusion 360 additív gyártási folymatok optimalizálása webinár

Az additív gyártási folyamatok előkészítése és megtervezése a hagyományos eljárás szerint egy több lépésből álló összetett folyamat.

Vegyen részt 2022. január 20-án, 10 órától tartandó online előadásunkon és ismerje meg a Fusion 360 additív gyártási környezetének működését, valamint annak előnyeit!

További információ és regisztráció >>>


Ez is érdekelheti:

20+ tipp és trükk az additív megmunkáláshoz a Fusion 360-ban >>>


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk gépipari megoldások által nyújtott új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Rieth Benjámin
Értékesítési tanácsadó