Újdonságok a PowerMill 2021.1 verzióban

A PowerMill CAM szoftver számos stratégiát tartalmaz a HSC és az 2,5 – 5 tengelyes maráshoz. Segítségével magas minőséggel és nagyfokú irányíthatósággal készítheti el a szerszámbetétek, csúszkák, formalapok és más komplex alkatrészek megmunkáló programjait.

Összegyűjtöttük a PowerMill 2021.0.3 megjelenése óta hozzáadott új funkciókat és fejlesztéseket.

Továbbfejlesztett pályapontok eloszlása: közelítés körívekkel

 • Jelentős változáson esett át a pályapontok eloszlása funkció. A köríveket lényegesen kevesebb pontból tudja meghatározni a szoftver, ami hozzájárul a jobb felületsimításhoz.
 • Az alábbi képen ugyanazon beállításokkal kiszámolt szerszámpálya látható. A korábbi verziónál még több, mint 32 ezer pontból hozta létre a pályát, most ez 3 ezer alá csökkent.

Tekintse meg az alábbi videóban a PowerMill 2021.1 továbbfejlesztett funkcióját a pályapontok eloszlása témában!


Az ütköző szerszámpályaszakaszok gyorsabb megjelenítése

A szerszámpályán belüli ütközési szakaszok kiszámítása a következő esetekben gyorsabban lett:

 • a szerszámpálya-számítás során,
 • az ütköző szakaszok megnyitásakor,
 • az ütköző szakaszok első számításakor.

Ennél a példánál az ütköző pályaszakaszokat mindössze 10 másodperc alatt számolta ki, míg az előző verzióban 25 másodpercig tartott. A helyettesítő szerszámmal való ütközés ellenőrzés az ütköző szakaszon 13 másodperc helyett 4 másodperc alatt valósult meg.

Az alábbi táblázatban találhatók a részletes számítási adatok.


Az alábbi videóban megtekintheti a PowerMill 2021.1 ütköző területek gyorsabb megjelenítésére alkalmas funkciót.


Biztonságosabb automatikus ütközés elkerülés
 • A pontosabb gépmozgásokkal még több ütközés kerülhető el automatikusan. Korábban utólag több módosítást is el kellett elvégezni.
 • Jelentősen csökkent a számítási idő is, ahogy az alábbi táblázatban láthatjuk

Tekintse meg az alábbi videóban, hogyan lett a PowerMill 2021.1 szoftverben biztonságosabb és gördülékenyebb a szerszámgépmozgás, ami további növeli a felület simítás minőségét!


Kombinált profil és raszteres kitöltés a felrakó hegegsztéses additív technológiáknál (DED)
 • Raszteres szerszámpálya készítésekor a „Profil passes” opció lehetővé teszi, hogy a kiválasztott területek kerületei mentén is hozzáadjunk pályaszakaszokat a raszter kitöltése előtt vagy után. Ez az új opció jobb felügyeletet biztosít a DED folyamat felett, és segít olyan alkatrészek előállításában, amelyeket később könnyebb CNC-megmunkálni. Korábban ezt két külön pálya készítésével lehetett csak megtenni.
 • A kombinált pálya létrehozásával rengeteg programozási időt lehet megtakarítani és technológiailag is minőségibb lesz.


Dinamikus gépi vezérlés a Modell nagyolása szerszámpályákhoz
 • A dinamikus gépvezérlés (DMC) mostantól használható a modell nagyoló és a modell maradéknagyoló szerszámpályáknál gömbmarók esetében.
 • Ezzel az opcióval jelentős programozási időt lehet megtakarítani. Csak egyetlen szerszámpályát kell létrehozni, a szerszámtengelyt dinamikusan változtathatjuk számunkra tetszőleges szakaszokon, amit végül pillanatok alatt ellenőrizhetünk.


Átfedő optimalizált állandó z simítás fejlesztések
 • Javítottak a szerszámpályák meredek és lankás részek simításának sorrendezésénél, amikor a prioritás „fent előbb”. Hatékonyabban állít elő olyan szerszámpályákat, amik utólag nem igényelnek módosítást.

Modell nagyolás ütközés ellenőrzéssel
 • Most már lehetőség van automatikus ütközéselkerülés alkalmazására a modell nagyoló és a maradék modell nagyoló szerszámpályákon, hogy elkerülhető legyen a modellel való ütközés (maradékanyagra nem vonatkozik). Így akár egyetlen szerszámpályával meg lehet oldani a nagyolást. Ahol szükséges a megadott határokon belül automatikusan módosul a szerszámtengely.

A javított problémákról a kiadási megjegyzésekben olvashat >>>

További információt a PowerMill-ről ITT talál.

Összefoglalva az Autodesk PowerMill CAM szoftver által nyújtott előnyöket olyan alkatrészek megmunkálásán lehet a legjobban kihasználni, amikor komplex alkatrészekről van szó, nagyfokú irányítással szeretne rendelkezni a szerszámpályák felett a maximális termelési kapacitás és a felületi minőség elérése érdekében, legyen szó 2,5D -től egészen szimultán 5 tengelyes megmunkálásról.

A szoftverrel kapcsolatban teljes körű támogatást biztosítunk értékesítésen túl:

 • szakmai tanácsadással,
 • oktatással,
 • poszt processzor készítéssel,
 • egyedi makrók programozásával.

Célunk, hogy minden szükséges segítséget megadjunk Önöknek, hogy a szoftver előnyeit kihasználva maximalizálni tudják termelékenységüket.

A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő CAM programozói megoldásokat biztosítja szoftver kínálatából. 

Használja ki Ön is és CAM programozói csapata is az újabb és újabb programozási technológiák előnyeit, amelyek új szintre emelik megmunkálási hatékonyságukat! Ha többet szeretne megtudni az Autodesk PowerMill bevezetésével kapcsolatban, Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Rieth Benjámin
Értékesítési tanácsadó
+36 30 530 0266
benjamin.rieth@cads.hu