Folyamatbiztonság optimalizálása 5 tengelyes megmunkálásnál

Az OPEN MIND hyperMILL® VIRTUAL Machining növeli a folyamatbiztonságot 5 tengelyes megmunkálásnál

Az Optimizer, az OPEN MIND hyperMILL® VIRTUAL Machining szimulációs megoldásának opcionális modulja, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az NC programokat minden egyes gép kinematikájához igazítsák. A megmunkálási folyamatot egy digital-twin segítségével szimulálják. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezelhessék az öt tengelyes megmunkálás alternatív beállítási és orientációs lehetőségeinek komplexitását.

A hyperMILL® VIRTUAL Machining Optimizer automatikusan megtalálja a legjobb tengelyállást az ütközésmentes pozícionáláshoz, valamint hatékony átállási mozgásokat a többtengelyes megmunkálások esetében. Ez lehetővé teszi a programozók számára, hogy elkerüljék a hibákat, amikor a tengelypozíciókat manuálisan optimalizálják. A nagy komplexitás miatt nehéz meghatározni az összes későbbi megmunkálási lépésre gyakorolt hatást, és helyes döntéseket hozni a legjobb megoldásról.

A hyperMILL® VIRTUAL Machining Optimizer fejlett optimalizálási algoritmusokkal elemzi a teljes megmunkálási folyamatot, figyelembe véve a tengelyek korlátozásait. Elkerülhetők az időigényes újra pozícionálások. Az Optimizer biztosítja a hatékony és biztonságos megmunkálást.

Optimalizált átlépő mozgások, rövidebb mellékidők
A megmunkálógép utólagos kiválasztása

Az Optimizer másik jelentős előnye akkor jelentkezik, amikor sokféle megmunkáló központ programozására kerül sor. A CAM-programokat a gép tulajdonságaitól függetlenül lehet létrehozni, mivel a szimulációs szoftver automatikusan figyelembe veszi a kiválasztott gépet, és átfogó ütközés-ellenőrzést végez. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a vállalatok számára a megmunkálási kapacitás kiosztásakor.

Az Optimizer figyelembe veszi a korlátokat

Az Optimizer egyéb lehetséges problémákat is felismer. Például, ha limitált egy gép forgó tengelyének elfordulása, a szoftver ezt figyelembe veszi és biztosítja a gördülékeny megmunkálást. Egy vagy több tengelykorlátozás esetén az Optimizer egy arra alkalmas pontban megszakítja a szerszámpályát, óvatosan visszahúzza a szerszámot és visszatekeri a tengelyt a korlátozás elkerülése érdekében. Ezután a szerszám óvatosan újra megközelíti a felületet és a megmunkálás folytatódik. Ez a módszer spirális megmunkálást is lehetővé tesz egy forgás korlátozott gépben. Így a fej-fej kinematikájú gépek esetében is dinamikus megmunkálás hozható létre az Optimizer segítségével.

hyperMILL® VIRTUAL Machining: az Optimizer elemzi a teljes folyamatot, figyelembe véve a tengely limiteket.
Amikor szintén jól jön a több tengely

Az OPEN MIND szoftvere optimalizálja az átállási/ fogásba állási mozgásokat és automatikusan meghatározza, hogy a pozicionálás gyorsabb-e forgó tengely használatával. A forgó tengelyek a legrövidebb úton mozognak, és a lineáris tengelyek mozgását is minimalizálja. Ez lehetővé teszi nagyobb sebesség elérését a pozícionáló mozgások során. Ha a háromtengelyes mozgás nem lehetséges az észlelt ütközések vagy tengelykorlátozások miatt, akkor a hyperMILL® VIRTUAL Machining Optimizer megváltoztatja a pályát egy negyedik vagy ötödik tengely igénybevételével. A különféle műveletek, akár 2.5D, 3D vagy 5 tengelyesek, oly módon összekapcsolhatók össze, hogy a gépi mellékidő rövidebb legyen. A szerszám átállási mozgásai a munkadarab közelében történnek teljes ütközés felügyelet mellett, az átlépő mozgások alatt nem húzza vissza a szerszámot a berendezés a biztonsági síkba, ezáltal drasztikusan csökkentve a ciklusidőket.

VARINEX Zrt.

Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét! Vegyen részt tanfolyamunkon, ahol elsajátíthatja a következő ismereteket: megmunkálási környezet előkészítése (előgyártmány, gépmodell, befogó szerkezetek, szerszámadatbázis), 2D, 3D, 5 tengelyes marási és maróesztergálási műveletek tervezése, szimulációs környezet, ütközésvizsgálat és elkerülés, megmunkálástervezés automatizálása, További információ a tanfolyamról EZEN A LINKEN! Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja a VARINEX Zrt. Facebook közösségének, üzleti LinkedIn oldalunknak vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!  

Kapcsolattartó:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu