Fusion 360: ingyenes CAM bővítmény

Az Autodesk 2020.05.31.-ig ingyenes hozzáférést biztosít a Fusion 360 CAM moduljához tartozó bővítményéhez azoknak az ügyfeleknek, akik magánhasználati, oktatási, startup vagy kereskedelmi licenccel rendelkeznek. A bővítmény a Fusion 360-ban automatikusan aktiválódik a lejárati dátumig és nem szükséges külön aktiválni.

Az Autodesk folyamatosan fejleszti, és új funkciókkal gazdagítja a Fusion 360 bővítményét. A bővítmény funkciói jelentős mértékben hozzájárulnak a CAM programozás hatékonyságának javításához.

A bővítmény újdonságai:
Szerszámpálya metszés

Ez a funkció lehetővé teszi a szerszámpályák nem kívánt részeinek eltávolítását, amelyek egy felvázolt határon belül vagy kívül helyezkednek el. A metszés automatikusan generál új átkötéseket, illetve rá- és leállási szakaszokat a szerszámpályán anélkül, hogy az egész szerszámpályát újra kelljen számítania a programnak.

Az összes elvégzett szerszámpálya módosítás megjelenik a szerszámpálya idővonalon, ahol bármikor szerkeszthetők vagy törölhetők a módosítások.

4 tengelyes Rotary megmunkálási stratégia

A Rotary stratégia a szerszámgép 4. tengelyét is használja, olyan alkatrészeken lehet alkalmazni, ahol a folytonos forgómozgással történő megmunkálás lehetséges.

Ez a megmunkálási stratégia alapértelmezetten 360° mozgástartományban működik, de meghatározott szögtartományban is használható az alkatrész egy szegmensének megmunkálásához.

Steep and Shallow: Szimultán 5 tengelyes üzemmód

A Steep and Shallow egy összetett felületsimító műveletelem, ami a beállított paraméterek alapján feltérképezi az alkatrész meredek és sekély területeit, amelyekhez különböző megmunkálási beállításokat lehet hozzárendelni. Ez a műveletelem már korábban bekerült a bővítménybe, de eddig csak 3 tengelyes megmunkálásokat lehetett vele tervezni.

Az áprilisi frissítéssel bekerült a szimultán 5 tengelyes üzemmód a műveletelembe. Az 5 tengelyes beállítások célja, hogy meghatározzák a szerszám tájolását az alkatrész leghatékonyabb megmunkálása érdekében.

Az ütközés elkerülés funkció lehetőséget biztosít annak beállítására, hogy az ütközéseket milyen mozgásokkal kerülje el a szerszám és a befogó. Az ütközések elkerülésével több területet lehet megmunkálni, így összetettebb alkatrészek is megmunkálhatóak.

Az 5 tengelyes megmunkálás az alábbi előnyökkel jár:

Kevesebb átfogásból lehet megmunkálni az alkatrészt, így kevesebb műveleti sorrend és műveletelem létrehozása szükséges, elég lehet akár egyetlen műveleti sorrend az 5 tengelyes megmunkálás használata esetében. A kevesebb műveleti sorrend és műveletelem egyszerűbbé teszi a megmunkálás tervezést, továbbá csökkenti a hibalehetőséget.

Rövidebb szerszámok használatát teszi lehetővé, amiknek jóval kedvezőbbek a szilárdsági tulajdonságaik. A megmunkálás közben kevésbé alakváltoznak így jobb felületi minőséget biztosítanak.

A szerszám alakjának hatékonyabb kihasználása – Az előre- és oldalra döntés opció használatával testreszabható, hogy a megmunkálás a szerszám palástjával vagy az élével történjen, így jóval hatékonyabb szerszámpályát lehet előállítani.

Additív gyártás: Interaktív módszer a rétegek közötti böngészéshez

Az előző frissítéssel már bekerült az FFF (Fused Filament Fabrication) a kiválasztható 3D nyomtatási technológiák közé. Ezt megelőzően csak az SLS (Selective Laser Sintering) 3D nyomtatási technológia volt elérhető a bővítményben. Mindkét technológia megköveteli a geometria szeletelését a szerszámpálya létrehozásához és megjelenítéséhez.

Ez a megjelenítés interaktívabbá vált. Az additív gyártás szimulációs környezetében egy narancssárga szeletelősíkot jelenít meg a program, amelyet felfelé és lefelé lehet húzni a Z tengely mentén. Az adott réteg síkjában megjeleníthető a szerszámpálya a réteghez tartozó információkkal együtt, mint például a rétegszám és a rétegmagasság.

Ezen bővítmény által a felhasználók számára lehetőség nyílik olyan csúcstechnológiás eljárások alkalmazására, mint az 5 tengelyes összetett felületsimító megmunkálás, 4 tengelyes Rotary megmunkálási stratégia, szerszámpálya metszés, automatizált fúrás és ellenőrzés, vagy additív gyártás.

Használja ki az Autodesk által 2020.05.31.-ig biztosított ingyenes hozzáférési lehetőséget és próbálja ki a bővítmény automatizálási és optimalizálási eszközeit, amelyek használatával gyorsabban készíthet hatékonyabb NC-programokat! Ezzel időt takarít meg a programozás és a megmunkálás során, így a termék piacra kerülés ideje is lerövidül.


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com