Nagy pontosságú megmunkálás hyperMILL használatával

A megmunkálás során a maximális pontosság eléréséhez a legmodernebb gépekre és szerszámokra, valamint innovatív CAM-megoldásokra van szükség. Ezért bővíti folyamatosan nagy pontosságú megmunkálási koncepcióját az OPEN MIND, hogy egy modern és rugalmas hyperMILL CAM szoftvermegoldást kínáljuk Önnek, amely már számos klasszikus stratégiájában magában foglalja a nagy pontosságú megmunkálási lehetőségeket.

Blogbejegyzésünkből megismerheti a hyperMILL előnyeit és azt, hogy miként segít a pontosság és a felület minőségének folyamatos optimalizálásában.

Interjú Peter Brambs-szel (Peter Brambs, Director of Product Innovation)

Peter Brambs

A nagy pontosságú megmunkálás nagy szerepet játszik, különösen a fröccsöntő szerszámok készítésében. Milyen kihívásokkal szembesülnek a vállalatok?

Például a műanyag fröccsöntésnél a hibátlan termékfelületek nélkülözhetetlenek, ugyanúgy, mint a szerszám formaüregének magas fokú felületi minősége és pontossága. Ezért az NC kódokkal szemben támasztott követelmények magasak, különösen a nagy pontosságú szerszámgépek esetében. A megmunkálást gyakran kis átmérőjű szerszámokkal hajtják végre, ahol a marás nagyon finom lépésekkel történik. A tökéletes eredmény eléréséhez akár 0,001µm-es kimeneti pontosságra is szükség lehet.

Ezek olyan pontossági követelmények, amelyeket nem lehet mindig elérni hagyományos számítási módszerek alkalmazásával, ha mégis, akkor elképesztően hosszú számítási idők árán. A nagyobb felületek megmunkálását vagy nehéz, vagy egyáltalán nem lehetséges kiszámítani.

Milyen megoldásokat kínál az OPEN MIND a nagy pontosságú megmunkáláshoz?

Kidolgoztunk egy módszert a rendkívül pontos szerszámpályák kiszámításához. Ezek az eljárások felhasználhatók az optikai alkatrészek (például reflektorok) vagy kiváló minőségű termékfelületek számára létrehozott szerszámpályák generálására, így nincs szükség utólagos kézi megmunkálásra.

Ezenkívül a változatos stratégiákkal, szerszámokkal és szerszámbillentéssel rendelkező speciális eljárások biztosítják a magas minőségű felületek precíz megmunkálását. A szerszámpályák marás irányába és arra merőlegesen eső görbületfolytonos meghosszabbításai garantálják az optimális, éles éleket.

További információ a forma és szerszámgyártással kapcsolatban >>>

Stratégiák

Nagy pontosságú felületmód (High precision surface mode)

A „Nagy pontosságú felületmód” opció tovább javítja a felület minőségét. A szerszámpályákat a valós modellfelületek, nem pedig egy közelítő modell alapján számítja ki a szoftver. Ez lehetővé teszi az ultra-sima felületek elérését.


Automatikus felülethosszabbítás (Automatic face extension)

Pontos élek állíthatók elő az „Automatikus felülethosszabbítás” funkcióval. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott marási felületek határa automatikusan meghosszabbítható a programozás során, így a felhasználónak nem kell többé járulékos CAD-es eszközökkel módosítania/létrehoznia azokat.


Lágy átfedés (Smooth overlap)

A „Lágy átfedés” funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a felületek közötti átmenetek zökkenőmentes „összecsiszolását”. A marószerszám lágy átlapolása tökéletes, észrevehetetlen átmenetet eredményez a szomszédos felületekkel.


Röviden: Tökéletes felületek a hyperMILL segítségével

A szerszám- és formagyártás, repülőgépipar, orvostechnika és optikai alkatrészek – tipikus területek, ahol maximális pontosság és tökéletes felületminőség szükséges. A hyperMILL átfogó koncepciót kínál számos, a precíziós maráshoz elengedhetetlen lehetőséggel, amelyeket már a szoftverbe integráltak.

Töltse le angol nyelvű ismertetőnket!

hyperMILL munka közben – Video

Tapasztalja meg a hyperMILL élményt! Az alábbi videóban megnézheti egy 1,2312 szerszámacélból készült lökhárító szegmens 5 tengelyes megmunkálását.


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét! Keresse szakértő kollégáinkat!

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni CAD és CAM szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartók:

Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó