hyperMILL MAXX Machining: még hatékonyabb szerszámpályák

Az OPEN MIND tovább bővítette a HPC modul funkcióit.

Az OPEN MIND Technologies AG folyamatosan fejleszti a hyperMILL MAXX Machining performance szoftvercsomagot, aminek segítségével hatékonyan lehet nagy teljesítményű fúró, nagyoló és simító műveletelemeket tervezni. Ezek a modulok a hyperMILL-en belül speciális megmunkálási stratégiákat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy maximálisan kihasználhassák a megmunkálóközpontjaik és szerszámaik képességeit. A szoftvercsomag új verziójában két jelentős új fejlesztés történt: A Perfect pocketing technológia még hatékonyabb megmunkálást biztosít nagy előtolású szerszámok használatakor. Továbbá HPC nagyoló és simító műveletelemek már esztergáláshoz is elérhetőek.

Az OPEN MIND egy új nagy teljesítményű módszert vezetett be nagyoló esztergáláshoz. Ez lehetővé tette a trochoid (ciklois) marás bevált koncepciója szerint való esztergálást. Az optimalizált szerszámpálya csatlakozások és a gördülékeny gépi mozgások biztosítják a nagy teljesítményű megmunkálást. Az alkalmazott speciális bemerülési eljárás növeli a megmunkálási folyamat megbízhatóságát, miközben csökkenti a gyártási időt.

Emellett a simításhoz is innovatív stratégiát kínál az OPEN MIND a speciális rollFEED lapkák optimális felhasználása érdekében. A lapkák nagy sugara jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé simító esztergálásnál.

Trochoid (ciklois) szerszámpályák a rendkívül hatékony esztergáláshoz
Új funkciók a hordómarók számára

Egy másik újdonság az „5axis Prismatic Fillet Finishing” stratégia, amely kiegészíti a síkok és a folytonos felületek hatékony megmunkálásának innovatív stratégiáit. Ez a stratégia lehetővé teszi a hordós szerszámok nagy előtolású szerszámok elve alapján történő alkalmazását.  A hordómaró optimális dőlésének kiszámítása teljesen automatizált. Ez többek között lehetővé teszi a kiváló minőségű átmeneteket a különböző falfelületek között. Ez a stratégia tökéletesen kiegészíti a mély zsebek megmunkálását hordómarókkal.

5axis Prismatic Fillet Finishing: Kiváló minőségű átmenetek a felületek között.
Multi-surface megmunkálás

A Multi-surface 5axis maching kúpos hordómaróval lehetővé teszi a teljes felület kialakítását egyetlen műveletelemben. A szerszámpályákat teljesen automatikusan generálja a program a kiválasztott felületek alapján, ez kiküszöböli a vágási kontúrok előzetes kézi létrehozását CAD környezetben, ami egy időigényes folyamat. Ennek eredményeként a kiváló minőségű felületek könnyen programozhatók és gyorsan előállíthatók mind szabad formájú felületek, mind síkok esetében.

Multi-surface machining: több szabadformájú felület megmunkálása- egyszerű kiválasztás, gyors programozás: a CAD rendszerben nincs szükség többé a vágási kontúr időigényes létrehozására.
Még gyorsabb zsebmarás

A maximális sebesség és hatékonyság biztosítása érdekében a hyperMILL® MAXX Machining perfect pocketing technológiát is tartalmaz a nagyoláshoz. Az intelligens algoritmus illeszkedik a lehető legnagyobb zsebhez a megmunkálási területen belül, amit nagyolni lehet, és automatikusan generál lineáris szerszámpályákat a nagy előtolású maráshoz. A lineáris és a kontúr-párhuzamos szerszámpályák optimálisan kapcsolódnak a gyors gyártás biztosítása érdekében. A speciális visszahúzási mozgások csökkentik a sarkokban a maradékanyagot.

A Perfect pocket technológia a zsebeket tökéletesen hozzáilleszti a megmunkálandó területekhez, és optimalizálja a szerszámpályákat a nagy előtolású maráshoz.
A hordómarók sokoldalú alkalmazása

A hyperMILL széles körű alkalmazást kínál, különféle hordómarók támogatásával. Például jelentős időmegtakarítás érhető el, ha hordómarókat használunk járókerék vagy turbinalapát gyártása során.

Ferde falak hatékony megmunkálása 3 tengelyes marógépeken hordómaróval

Ha a marószerszám kúpszöge megegyezik a fal dőlésszögével, akkor a hordómarók eredményesen használhatók 3 tengelyes megmunkáláshoz is. A megmunkálás mindig hatékonyan, ütközésmentesen, a legmagasabb minőségi szinten történik.

Az alábbi angol nyelvű videó bemutatja a hyperMILL MAXX Machining szoftvercsomagot.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen kattintás: legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Látogasson el az Automotive Hungary 2019 kiállításon a VARINEX Zrt. A pavilon 208 standjára, ahol megismerheti azon innovatív tervezési és gyártási munkafolyamatokat, amelyek befolyásolják az autóipar jövőjét: additív gyártás a Stratasys és az EOS nyomtatási technológiái; virtuális valóság (VR); az Autodesk generatív tervezési megoldása és az OPEN MIND nagy hatékonyságú subtraktív technológiái. Mindezek együtt teszik egyre fejlettebbé a tervezési és gyártási munkafolyamatot.

További információ és regisztráció >>> 

Kapcsolattartók:

Csonka Gábor
CAM rendszermérnök
+36 1 273 3408
+36 30 639 1713
gabor.csonka@cads.hu
Sebők Róbert
CAD üzletág igazgató
+36 1 273 3413
+36 30 977 1824
robert.sebok@cads.hu