Informatikától a belsőépítészetig – az AutoCAD, mint belsőépítész szoftver

Sarah Wilson gyerekkora óta rajongott a belsőépítészetért. A főiskola elvégzését követően informatikai mesterdiplomát szerzett, és több évig az informatika területén dolgozott. Ennél távolabb talán nem is találhatta volna magát a belsőépítészettől, azonban soha nem engedte el ezt a szenvedélyét. Úgy döntött, végre valóra váltja belsőépítészetről szóló álmait.

 „Az AutoCAD használatát pont ott ismertem meg – meséli Wilson. – A számítógépekkel töltött hosszú időnek köszönhetően gyorsan tanultam. Manapság már mindig az AutoCAD Mac-verziójával kezdek neki a munkának. Az AutoCAD segítségével rajzolom meg az alaprajzot, rendezem el a bútorokat, és minden mást is a program segítségével végzek el.”

A diploma megszerzését követően Wilson megalapította saját belsőépítészeti vállalatát, a Chansaerae Designst. Vállalkozása számára és belsőépítészeti munkái során az AutoCAD, mint belsőépítész szoftver elengedhetetlen kellékké vált.

Nemrégiben egy konyha újramodellezését végezte, és a csőhálózattal, az elektromos rendszerrel és sok egyébbel kapcsolatban felmerült problémák miatt ötször volt kénytelen módosítani az alaprajzot. Bár az ügyfélnek átadott végső 3D modell nem szorult módosításra, Wilson és a kivitelező az AutoCAD-fájlok segítségével több változatot is kipróbálhatott.

belsőépítész szoftver

„Az AutoCAD rendkívül hasznos volt, hiszen nem kellett rendszeresen kimennem a helyszínre – meséli Wilson. – Nagyszerű, hogy egyszerűen csak módosítom az alaprajzot, majd egy újabb rajzot küldök át a kivitelezőnek. A szekrény frontjánál használtam, így a szekrény megvásárlásakor pontosan tudta, hogy milyennek képzeltem el a falat, és milyen szekrényt szánok oda.”

Wilson a blokkokat is előszeretettel használja, hiszen nagyon kényelmesek, és rengeteg időt takarítanak meg. „Ha egy vállalat termékei blokk formában is elérhetők, akkor inkább azokat szerzem be ahelyett, hogy megpróbálnám újrarajzolni őket… így minden sokkal egyszerűbb – mondja. – A Bosch pont ezért nagyszerű, számos termékük rajzát CAD-blokkok formájában is elérhetővé tették. Imádom.”

A Csempe részletei

Wilson azt javasolja minden belsőépítész cégnek, még a kisebbeknek is, hogy tegyék a mindennapi munkájuk részévé valamilyen belsőépítész szoftver használatát. „Rengeteg időt lehet megspórolni azzal, hogy az alaprajzot nem kézzel kell megrajzolni, és a bútorok mozgatására sincs szükség – mondja. – Mivel kivitelezőkkel dolgozunk, és rengeteg a változás, szóba sem jöhet az, hogy az alaprajzot minden egyes alkalommal újra rajzoljuk. Mivel egyedüli tulajdonosként vezetek egy egyfős céget, muszáj gyorsan elvégeznem a munkáimat. Egyszerre több ügyfelem is van, így az elektronikus munkavégzés számomra elengedhetetlen. Ez egy garantáltan megtérülő költség a vállalkozások számára.”

A technológiától eltekintve Wilson belsőépítészeti filozófiája és hozzáállása nagyon is személyes. A célja az, hogy a belsőépítészeti folyamat végén kapott eredményben ne érződjön a tervező jelenléte.

 „A konzultáció során ténylegesen leülök az ügyféllel, és órákig beszélgetünk… és nem csak a térről – mondja. – A családjukról és a számukra fontos dolgokról beszélgetünk. Végtére is úgy érzem, hogy az otthon az ott lakók területe, egy kikapcsolódásra alkalmas hely, ezért híven kell tükröznie használói személyiségét. Nem szabad, hogy a lakásba belépve azonnal látsszon: Ó, igen, ezt belsőépítésszel csináltatták. Ha az ügyfelemet meglátogatja egy barátjuk, szeretném, ha azt mondaná: Hű, nagyszerűen néz ki ez a hely. Imádom, annyira illik hozzád. A legnagyobb elismerés az, mikor az ügyfelem így felel: Igen, megbíztam egy belsőépítészt. Nagyszerű munkát végzett, imádom.”

Forrás: Autodesk

Belsőépítészként megfelelő 3D megoldásra van szüksége? Keresse kollégánkat és felmérve igényeit bevezetjük a 3D-s Autodesk szoftverek világába!

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó