Az Autodesk és a Rockwell Automation még értékesebbé teszi az üzemelrendezési eszközöket, és megerősíti a digitális iker technológiájának alapjait.

Ahogy a gyártási folyamatok egyre összetettebbé válnak, úgy lesz szükség hatékonyabb mérnöki munkafolyamatokra, hogy a termelőeszközöket időben üzembe lehessen helyezni a gyártóüzemekben. Ezen igény kielégítése érdekében az Autodesk és a Rockwell Automation együttműködnek a megoldásaik közötti adatáramlás egyszerűsítésén, hogy az ügyfelek a jobb optimalizálás és az alacsonyabb kockázat érdekében még hatékonyabban tervezhessék meg, rendezhessék el és állíthassák virtuálisan üzembe üzemi rendszereiket.

Az Autodesk Product Design & Manufacturing Collection gépipari szoftvergyűjteménye hatékony 2D és 3D digitális üzemelrendezési eszközöket, a Rockwell Automation Emulate3D szoftvere pedig fejlett szimulációs képességeket biztosít a termelőeszközök bemutatására, szimulálására és virtuális üzembe helyezésére. A zökkenőmentes adatáramlás révén szinkronizált megoldások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy rövidebb idő alatt és nagyobb hatékonysággal tudják digitálisan megtervezni és üzembe helyezni üzemeiket.

Az Autodesk Product Design & Manufacturing Collection ügyfelei már az üzemek tervezési szakaszában hozzáadhatják a gépek üzemeltetési és működési paramétereit.

A virtuális üzembe helyezés elengedhetetlen eszközzé vált a vállalatok számára a fizikai gyártási környezet gyors üzembe helyezéséhez és használatba vételéhez. Ez egy digitális iker létrehozását is jelenti a 3D CAD-modellekből, illetve az automatizálási rendszerek és a modellek összekapcsolását, lehetővé téve a teljes gyártási műveletek teljesítményének virtuális bemutatását, szimulálását és optimalizálását.

„Az Autodesk és a Rockwell speciális szakértelmének összevonásával jobban kielégíthetjük az igényeket az üzem életciklusa során, a tervezéstől kezdve a virtuális üzembe helyezésen át az üzemeltetésig és a karbantartásig – mondta Derrek Cooper, az Autodesk termékfejlesztési és gyártási megoldásokért felelős alelnöke. – Ez egy döntő lépés a digitális ikrek létrehozásában, és lehetőséget ad ügyfeleinknek arra, hogy minél jobban kihasználják adataikat, és a műveletek optimalizálása és az egyre növekvő digitális ökoszisztéma közötti kapcsolat megteremtése érdekében kiterjesszék tervezési modelljeiket.”

A digitális ikerrel végzett virtuális üzembe helyezés lehetővé teszi a rendszerek konfigurálását, tesztelését és szimulálását még a megépítésük előtt.

A képesség, hogy már a tervezési szakaszban megadhatják a gyártási eszközök üzemeltetési és működési paramétereit, új lehetőségeket biztosít az ügyfelek számára az egyre összetettebb munkafolyamatok létrehozásában.

„A gyártási eszközök virtuális környezetben való üzembe helyezése segít megkülönböztetni azt a kritikus út módszertől – mondta John Pritchard, a Rockwell Automation digitális mérnöki üzleti vezetője. – Most már az üzemelrendezési folyamat korai szakaszában is optimalizálható a hardverek, a szoftverek és a vezérlők integrációja, ezzel csökkentve a projekt kockázatát a bővítés során.”

Forrás: Autodesk blog


Ez is érdekelheti: januári gépész online előadásaink >>>

2021. január 21., 11.30 óra
Zökkenőmentes gyártási folyamatok a célgéptervezés során: kábelkorbács tervezés
Előadó: Rieth Benjámin
Regisztráció és további információ >>>

2021. január 28., 10. óra
Tervezési és dokumentációs feladatok gyorsítása egyedi automatizmusok alkalmazásával
Előadó: Farkas Attila
Regisztráció és további információ >>>


Az Arkance Systems HU Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Reméljük, hogy a fenti összefoglaló és tippek meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com