Fusion 360: Új Sandvik Coromant szerszámadatbázis Add-in

A Sandvik Coromant online szerszámkönyvtár zökkenőmentesen elérhető a Fusion 360-hoz a Sandvik Coromant CoroPlus® Tool Library Add-in részeként.

A legeredményesebb gyártók törekednek az automatizálásra, és eltávolítják a manuális lépéseket, amelyek idő és pénzveszteséget, vagy hibákat okoznak. Az egyik gyakori kihívás annak eldöntése, hogy milyen vágószerszámokat használjunk és hogyan.

Régen ezek a fontos információk csak katalógusokban vagy weboldalakon voltak elérhetőek. Így a forgácsolószerszám összes technológiai paraméterének manuális átvitele a CAM szoftverbe, például a Fusion 360-ba, időigényes, és hibalehetőségeket hordoz magában.

A Fusion 360 új Sandvik Coromant CoroPlus bővítményével jelentősen lecsökkenthető a megfelelő szerszám kiválasztásához szükséges idő, kiválaszthatja a megfelelő forgácsolási paramétereket, és átültetheti azokat a Fusion 360-ba a CAM programozáshoz. Így kevesebb programozási idővel jobb megmunkálási eredmény érhető el, és csökken a hibalehetőség.

Sandvik Coromant CoroPlus® Tool Library
A Sandvik Coromant CoroPlus Tool Library bővítmény beépül a Fusion 360 interfészébe, megkönnyítve a forgácsolószerszámok kiválasztását és a szerszámkészletek összeállítását.
Az Autodesk Fusion 360 és a Sandvik Coromant együttműködése

A Sandvik Coromant a Sandvik Machining Solutions divíziójának része. Ez az egyik legelterjedtebb forgácsoló szerszám márka a gyártási szektorban.

Az Autodesk és a Sandvik a kezdeti partnerségük óta egy integrált bővítmény kifejlesztésén a Fusion 360 felhasználók számára, amivel hozzá lehet férni a Sandvik Coromant CoroPlus szerszámok teljes online könyvtárához. Ezen kívül bevált ajánlásokat ad a legnagyobb kihívást jelentő megmunkálási feladatok programozásának egyszerűsítésére.

Sandvik Coromant coroplus
A Sandvik Coromant CoroPlus Tool Library bővítmény a megmunkálás típusától függően megmunkálási paramétereket ajánlhat.
Fusion 360 promóció 2022.06.28-07.22.
Sandvik Coromant add-in + Fusion 360

Ez a bővítmény a Fusion 360 CAM moduljához készült, amely számos iparágat szolgál ki, mint az autóipar, a repülőgépipar, az energiaipar és az általános mérnöki területek.

Lehetővé teszi a Sandvik Coromant szerszámok elérését és kiválasztását, valamint a geometria megjelenítését a Fusion 360-ban anélkül, hogy kézi bevitelre lenne szükség. Ezenkívül az online könyvtárral teljes szerszám-összeállításokat készíthet. Továbbá több beszállító szerszámaihoz is hozzáférhet, amelyeket mindig naprakészek.

Ezen felül a CoroPlus Tool Library jól bevált forgácsolási paramétereket (előtolás, fordulatszám, fogásszélesség, fogásmélység stb.) tud ajánlani az Ön által használt CNC szerszámgépek és gyártmány alapanyagok alapján. Még a megmunkált alaksajátosság típusát (pl.: horony, furat, zseb, profil felület) is figyelembe veszik ezek a paraméterek.

Az ajánlott technológiai paraméterek alkalmazása jelentősen csökkenti a hibák előfordulásának valószínűségét. Továbbá jobb megmunkálási eredményeket érhetünk el vele, beleértve a jobb felületi minőséget, a gyorsabb ciklusidőket és a hosszabb szerszámélettartamot.

„A Sandvik Coromant óriási hozzáadott értéket jelent a Fusion 360 közösség számára. Gyártó ügyfeleink mostantól gyorsan és egyszerűen integrálhatják a Sandvik Coromant szerszámadatait, ami drasztikusan csökkenti a megfelelő szerszám és a technológiai paraméterek azonosítására fordított időt” –Stephen Hooper, az Autodesk tervezési és gyártási alelnöke. “Ez az együttműködés folytatja az Autodesk nyitott ökoszisztémájának kiterjesztését, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több energiát fordítsanak az üzletüket előrevivő mérnöki munkára.”

3 üzleti előnye a Sandvik Coromant CoroPlus Tool Library bővítménynek
  • CAM programozás egyszerűsítése:
    • automatikusan létrehozhatja a megfelelő szerszámösszeállítást és azonosíthatja a megmunkálási paramétereket. Ezután egy kattintással áthelyezheti a Fusion 360-ba a gyorsabb és pontosabb CAM programozás érdekében.
  • Hibalehetőségek csökkentése:
    • növelheti a CAM programozás biztonságát, valamint csökkentheti a szerszámtörés és a selejt előfordulásának valószínűségét. A CoroPlus® Tool Library kipróbált és megbízható előtolásokat és fordulatszámokat tartalmaz több ezer anyagtípushoz a biztonságosabb, kiszámíthatóbb megmunkálási eredmények érdekében.
  • A szerszámgépek és a szerszámok kihasználtságának javítása:
    • betekintést nyerhet a CNC megmunkálás költségeibe a szerszámok és a géphasználat alapján, hogy mindkettőből maximális értéket tudja kihozni.

A Fusion 360 felhasználói mostantól 3D-s szerszám-összeállításokat hozhatnak létre, megkereshetik a forgácsolási adatokat, és mindezt zökkenőmentesen átvihetik a Fusion 360-ba a gyorsabb és biztonságosabb CAM-programozási folyamat érdekében.

A Sandvik Coromant bővítmény működés közben

Richard Stubley, az Autodesk folyamatszakértője nemrégiben próbára tette az új bővítményt. Tekintse meg a következő 5 részes útmutató videósorozatot. Itt Richard elmagyarázza, hogyan működik a bővítmény.

További információért tekintse meg az alábbi YouTube lejátszási listát:

Hogyan férhet hozzá a Sandvik Coromant bővítményhez?

Ha többet szeretne megtudni a bővítményről, látogasson el a Sandvik Coromant webhelyére. Az Autodesk App Store-ból lehet letölteni a bővítményt. A telepítés után rendelkezésre áll 30 napos ingyenes próbaverzió. A próbaidőszak lejárta után előfizetéssel lehetséges használni a bővítményt.

Próbálja ki még ma a Sandvik Coromant bővítményt, ingyen!


Ismerje meg az automatizált programozás és hatékony megmunkálás eszközét!  Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata számára.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com