AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell Gyorsbillentyűk (_Keyboard Shortcuts)

Az AutoCAD-hez kialakított gyorsbillentyűk használatával értékes időt takaríthat meg. Akár új gyorsbillentyűket is létrehozhat, és a meglévőket is módosíthatja.

  1. Kattintson a Kezelés lap (_Manage tab) > Testreszabás panel  (_Customization panel) > Felhasználói felület (_User Interface) elemre, vagy írja be a CUI parancsot a parancssorba.
  2. A Testreszabás lap (_Customize tab) <fájlnév> testreszabása panelén kattintson a Gyorsbillentyűk csomópont (_Keyboard Shortcuts) melletti plusz jelre (+) a csomópont kibontásához.
  3. Kattintson a Gyorsbillentyűk (_Shortcuts) melletti plusz jelre (+).
    • Gyorsbillentyű létrehozásához a Parancslista (_Command List) panelen húzzon át egy parancsot a <fájlnév> testreszabása panelen található Gyorsbillentyűk csomópontra.
    • Gyorsbillentyű módosításához válasszon ki egy gyorsbillentyűt a Gyorsbillentyűk csomópontban.

BÓNUSZTIPP: a gyorsbillentyűk nem tévesztendők össze a parancsálnevekkel, amelyek a parancssorban használt parancsok rövidítései. Az álnevek szerkesztéséhez vagy létrehozásához válassza a szalag Express Tools lapját, és kattintson a Parancsálnevek (_Command Aliases) eszközre.

…folytatjuk


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó