Új posztprocesszorok Inventor CAM  /  Fusion CAM

Az Autodesk folyamatosan azon dolgozik, hogy a HSM CAM rendszerhez (Inventor CAM, Fusion CAM, HSMworks) naprakész posztprocesszor adatbázist biztosítson a felhasználói számára. Ezek a posztprocesszorok nyílt forráskódúak és ingyenesen elérhetőek az Autodesk adatbázisából. Az alábbiakban bemutatjuk a legutóbbi továbbfejlesztett és az újonnan megjelent posztprocesszorokat.

Inventor CAM  /  Fusion CAM  /  HSMworks posztprocesszor adatbázis

Posztprocesszorok marógépekhez

Mazak VC500: A Mazak VC500 marógép egy 5 tengelyes B és C tengellyel és asztal-asztal kinematikával rendelkező megmunkálóközpont. Az új posztprocesszor szintén támogatja az 5 tengelyes szerszámpályákat.

Mazak VC 500

Posztprocesszorok esztergagépekhez

Mazak: A Mazak Quick Turn széria nagy népszerűségnek örvend a gyártók körében, ezért jelentős igény merült fel a Quick Turn gépekhez tartozó posztprocesszorok iránt.

Az Autodesk elérhetővé tette az egész termékcsalád számára a posztprocesszorokat. Ez magában foglalja az M, az MS szériákat, amelyhez hozzá van adva az ellenorsó, a MY-t, amelynek Y tengelye van, de nincs ellenorsója, és az MSY-t, amelynek Y tengelye és ellenorsója is van. Minden posztprocesszorhoz be lehet állítani a megfelelő konfigurációt, az orsó maximális fordulatszámát és az Y tengely mozgástartományát.

A teljes Mazak Quick Turn posztprocesszor lista: Mazak Quick Turn 100-MMazak Quick Turn 200-MMazak Quick Turn 250-MMazak Quick Turn 350-MMazak Quick Turn 400-MMazak Quick Turn 450-MMazak Quick Turn 100-MYMazak Quick Turn 200-MYMazak Quick Turn 250-MYMazak Quick Turn 350-MYMazak Quick Turn 450-MYMazak Quick Turn 100-MSMazak Quick Turn 200-MSMazak Quick Turn 250-MSMazak Quick Turn 100-MSYMazak Quick Turn 200-MSYMazak Quick Turn 250-MSY, and Mazak Quick Turn 350-MSY.

Masso: A Masso ígéretes alternatíva a számítógépes vezérlők számára. A posztprocesszor támogatja az alapvető esztergálási funkciókat.

CNC New GT széria: A CNC New GT szériába olyan szerszámgépek tartoznak, amelyek a GSK 980TDi vezérlőt használják. Ezek a gépek támogatják a marási funkciókat és számos más megmunkálási lehetőségeket is.

Posztprocesszorok tapintó méréshez

A 3 pontos furatmérő Renishaw makró (O9823) hozzá lett adva minden olyan posztprocesszorhoz, amelyek korábban is már támogatták a Renishaw ciklusokat. A 3 pontos mérés lehetővé teszi a részleges furatok mérését, ellenben a 4 pontos méréssel, ahol ez nem lehetséges.

3 pontos furatmérés

Posztprocesszorok additív gyártógépekhez

Megjelentek az első posztprocesszorok az FDM 3D nyomtatókhoz:

 • Prusa
 • ANET 3D
 • Ultimaker 2, 3, S5
 • Bigrep One, Studio, Studio G2
 • Creality

Fejlesztés alatt álló posztprocesszorok

 • Makino Mill
 • D.Electron CNC z32
 • Anycubic
 • ABB robot
 • BCN3D
 • Bresser
 • XYZprinting

Javasoljuk, hogy a posztprocesszorokat körültekintően próbálják ki, mert a nem megfelelően konfigurált posztprocesszorok jelentős károkat tehetnek a CNC gépekben. Ha igény merül fel posztprocesszor szerkesztésre vagy fejlesztésre keresse fel bizalommal a szakértő kollégáinkat.


Arra törekszünk, hogy a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban kialakult kivételes helyzetet a lehető leghatékonyabban kezeljük és bízunk az Önök türelmében is. Kéréseivel, kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik Teamviewer és Skype segítségével állnak a rendelkezésére, de természetesen mobilon is elérhetőek.

Olvassa el a “Home office – de hogyan?” cikksorozatunkat illetve a Varinex-CADStudio Kft. rendkívüli tájékoztatóját!

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Csonka Gábor
CAM rendszermérnök
+36 1 273 3408
+36 30 639 1713
gabor.csonka@cads.hu