Új posztprocesszorok Inventor CAM  /  Fusion CAM

Az Autodesk folyamatosan azon dolgozik, hogy a HSM CAM rendszerhez (Inventor CAM, Fusion CAM, HSMworks) naprakész posztprocesszor adatbázist biztosítson a felhasználói számára. Ezek a posztprocesszorok nyílt forráskódúak és ingyenesen elérhetőek az Autodesk adatbázisából. Az alábbiakban bemutatjuk a legutóbbi továbbfejlesztett és az újonnan megjelent posztprocesszorokat.

Inventor CAM  /  Fusion CAM  /  HSMworks posztprocesszor adatbázis

Posztprocesszorok marógépekhez

Mazak VC500: A Mazak VC500 marógép egy 5 tengelyes B és C tengellyel és asztal-asztal kinematikával rendelkező megmunkálóközpont. Az új posztprocesszor szintén támogatja az 5 tengelyes szerszámpályákat.

Mazak VC 500

Posztprocesszorok esztergagépekhez

Mazak: A Mazak Quick Turn széria nagy népszerűségnek örvend a gyártók körében, ezért jelentős igény merült fel a Quick Turn gépekhez tartozó posztprocesszorok iránt.

Az Autodesk elérhetővé tette az egész termékcsalád számára a posztprocesszorokat. Ez magában foglalja az M, az MS szériákat, amelyhez hozzá van adva az ellenorsó, a MY-t, amelynek Y tengelye van, de nincs ellenorsója, és az MSY-t, amelynek Y tengelye és ellenorsója is van. Minden posztprocesszorhoz be lehet állítani a megfelelő konfigurációt, az orsó maximális fordulatszámát és az Y tengely mozgástartományát.

A teljes Mazak Quick Turn posztprocesszor lista: Mazak Quick Turn 100-MMazak Quick Turn 200-MMazak Quick Turn 250-MMazak Quick Turn 350-MMazak Quick Turn 400-MMazak Quick Turn 450-MMazak Quick Turn 100-MYMazak Quick Turn 200-MYMazak Quick Turn 250-MYMazak Quick Turn 350-MYMazak Quick Turn 450-MYMazak Quick Turn 100-MSMazak Quick Turn 200-MSMazak Quick Turn 250-MSMazak Quick Turn 100-MSYMazak Quick Turn 200-MSYMazak Quick Turn 250-MSY, and Mazak Quick Turn 350-MSY.

Masso: A Masso ígéretes alternatíva a számítógépes vezérlők számára. A posztprocesszor támogatja az alapvető esztergálási funkciókat.

CNC New GT széria: A CNC New GT szériába olyan szerszámgépek tartoznak, amelyek a GSK 980TDi vezérlőt használják. Ezek a gépek támogatják a marási funkciókat és számos más megmunkálási lehetőségeket is.


Posztprocesszorok tapintó méréshez

A 3 pontos furatmérő Renishaw makró (O9823) hozzá lett adva minden olyan posztprocesszorhoz, amelyek korábban is már támogatták a Renishaw ciklusokat. A 3 pontos mérés lehetővé teszi a részleges furatok mérését, ellenben a 4 pontos méréssel, ahol ez nem lehetséges.

3 pontos furatmérés

Posztprocesszorok additív gyártógépekhez

Megjelentek az első posztprocesszorok az FDM 3D nyomtatókhoz:

 • Prusa
 • ANET 3D
 • Ultimaker 2, 3, S5
 • Bigrep One, Studio, Studio G2
 • Creality

Fejlesztés alatt álló posztprocesszorok

 • Makino Mill
 • D.Electron CNC z32
 • Anycubic
 • ABB robot
 • BCN3D
 • Bresser
 • XYZprinting

Javasoljuk, hogy a posztprocesszorokat körültekintően próbálják ki, mert a nem megfelelően konfigurált posztprocesszorok jelentős károkat tehetnek a CNC gépekben. Ha igény merül fel posztprocesszor szerkesztésre vagy fejlesztésre keresse fel bizalommal a szakértő kollégáinkat.Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Kapcsolattartó:

Tóth Sándor
Értékesítési és technikai tanácsadó