Az Autodesk gépipari szoftvergyűjteménye egy újabb hasznos eszközzel bővült.

Az Autodesk Inventor tűréselemzési bővítmény egy különálló alkalmazás, ami beépül az Inventorba és így a segítségével tervezés közben lehet már ellenőrizni a tűréseket, illetve azok eredőjét.

A tűréselemzés a modellben szereplő alak- és helyzettűréseket használó rajzterületi munkafolyamatot biztosít, amellyel elvégezheti a terv kritikus részeinek elemzését, így biztos lehet benne, hogy azok megfelelnek a gyártási céloknak.  A teljes megoldás érdekében a tűréselemzés automatikusan rögzíti a szükséges alkatrészeket és illeszkedési kapcsolatokat. A panelen azonnali eredmények és százalékok jelennek meg az összegzésben szereplő méretekhez. Emellett a szórásnégyzet, a Cpk, a Szigma, a DPMO és a kihozatal statisztikai eredményeit is felhasználhatja.

A szoros integráció támogatja a kétirányú asszociativitást, ennek köszönhetően a tűréseket a 3D modellben vagy a tűréselemzés panelén is módosíthatja.

Szeretné eredményeit minőségbiztosítási vagy gyártástechnológiai szakemberek tudomására hozni? Pillanatok alatt készíthet teljes körű jelentést képekkel, tűrési célokkal és eredményekkel, valamint a tűréselemzési eredményekben közrejátszó értékekkel és arányokkal együtt.

Autodesk AnyCAD technológia

Előfordulhat, hogy az éppen elemzett modellt egy másik CAD-rendszerben hozták létre. Az Inventor tűréselemzési megoldása számára ez sem jelent problémát.

Az AnyCAD technológiával biztosítható, hogy a geometria és a modellen végrehajtott, az eredményt potenciálisan befolyásoló változások szinkronban maradjanak.

Nem rendelkezik az illesztésekre, a méretekre vagy a tűrésekre vonatkozó információkkal? Semmi gond. A munkafolyamat lépésről lépésre végig vezeti az összegzéshez hozzájáruló szükséges modellek és felületek kiválasztásának folyamatán.

Az alapértelmezett tűrésekben szereplő méreteket a rendszer szükség szerint hozzáadja az elemzés elvégzése érdekében.

Az Autodesk Inventor tűréselemzése olyan integrált megoldás, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy vállalata a selejt mennyiségének csökkentése és a jótállással kapcsolatos problémák minimalizálása révén csökkenthesse költségeit.

Mivel a problémákat már a tervezési folyamat korai szakaszában azonosítja, csökkentheti a szükséges fizikai prototípusok számát.

Végül, de nem utolsó sorban rövidebb idő alatt juttathatja el terméket a gyártási szakaszba, így több idő jut a tervek fejlesztésére, valamint további nagyszerű termékek megalkotására!

Farkas Attila
CAD rendszermérnök, Inventor specialista
farkas@varinex.hu

(forrás: CNC Média / Varinex)

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu