AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell – Mozgatás/Másolás/Elforgatás (_Move/ _Copy/ _Rotate)

A szalag Express Tools lapján található Express Tools eszközök (például a Mozgatás/Másolás/Elforgatás) segítségével felgyorsíthatja a munkafolyamatot. A Mozgatás/Másolás/Elforgatás eszköz lehetővé teszi ezen műveletek bármelyikének vagy mindegyikének végrehajtását a bázispont egyszeri kiválasztásával.

A szalag Express Tools lapján kattintson a Mozgatás/Másolás/Elforgatás eszközre. Válassza ki a mozgatni, másolni, elforgatni vagy léptékezni kívánt objektumot. Válasszon ki egy bázispontot, majd kövesse a parancssorban vagy a helyi menüben elérhető lehetőségeket a végrehajtani kívánt művelet kiválasztásához.

Az egyes műveletek befejezésekor újra megjelennek a lehetőségek, így kiválaszthat egy másik műveletet ugyanazzal a kijelölt objektummal és bázisponttal. Ha szükséges, a bázispontot a Bázis lehetőség kiválasztásával módosíthatja.

BÓNUSZTIPP: Az „Express Tools” szalaglapon kívül máshol is talál Express Tools eszközöket: Használja a menüsor legördülő képernyőelemét, vagy írja be a MENUBAR parancsot, és adja meg az 1 értéket. Kattintson a képernyő jobb szélén az Express Tools elemre, amelynek kibontásával 10 eszközkategóriát jeleníthet meg.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó