Otthoni munkavégzésre biztosít kiváló lehetőséget a Fusion 360

A Koronavírus miatt kialakult helyzetben rendkívül megnövekedett a távoli (otthoni) munkavégzés jelentősége. A felhő alapú platformok megfelelő megoldást nyújtanak erre az igényre, Interneten keresztül könnyedén elérhetjük adatainkat és kommunikálhatunk kollégáinkkal.

Az Autodesk minden szoftver előfizetéshez biztosít úgynevezett otthoni licencet is, azaz lehetővé teszi a munkahelyen kívüli szoftver használatot. Bízunk abban, hogy a tervező-gyártó cégek élnek ezzel a lehetőséggel és így könnyebben alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez.

Olvassa el a „Home office – de hogyan?” cikkünket!

A CAD/CAM rendszerek esetében, akik a Fusion 360 szoftvert használják, szerencsés helyzetben vannak, mivel a tervadatok felhő alapú tárhelyen találhatók, bárhonnan elérhetők és egyszerűen megoszthatóak a kollégák vagy ügyfelek számára.

A rendszer a csoportmunka támogatására is kiváló lehetőséget biztosít az ipari illetve startup licencek felhasználói számára. A szoftverrel lehetőségünk nyílik kollégákat, közreműködőket rendelni a projektjeinkhez, akik velünk együtt teljes funkcionalitással vehetnek részt a közös munkában.

A meghívott résztvevők felügyeletét a projekt tulajdonosa látja el, aki bármikor hozzáadhat új közreműködőket, illetve eltávolíthatja azokat, akik már nem dolgoznak az adott projekten. A rendszerrel azt is nyomon követhetjük, hogy ki milyen módosításokat hajtott végre, bármikor visszatérhetünk egy korábbi változathoz.

Ha nem akarjuk szerkeszthető formátumban megosztani a tervet, arra is rendkívül jól használható megoldást kínál a rendszer. Bármely tervadatunkhoz generáltathatunk egy linket, aminek segítségével internet böngészővel tudjuk a modelleket egy 3D nézegetőben megnyitni. Ez a lehetőség egyébként a legtöbb Autodesk szoftverben megtalálható, azzal a különbséggel, hogy a megosztás alkalmával a rendszer feltölti egy online tárhelyre az adatokat, a Fusion-ben ez a lépés kimarad, mivel egyébként is felhőalapú az adattárolás.

Néhány példa (javasolt böngésző: Microsoft Edge):

https://gallery.autodesk.com/projects/139484/assets/499028/embed

https://gallery.autodesk.com/projects/74708/assets/250646/embed

https://gallery.autodesk.com/projects/143026/assets/490348/embed

Amint láthatjuk a szokásos nézegető funkciókon túl lehetőségünk nyílik többek között:

  • a modellek letöltésére különböző formátumokban (opcionális, a modell tulajdonosa által meghatározottak szerint)
  • méréseket hajthatunk végre
  • különböző nézeteket, metszeteket használhatunk
  • robbantott ábra mód is használható
  • megjegyzéseket is írhatunk a modellekhez
  • stb…

Akár egy vállalaton belüli online értekezleten, vagy akár az ügyfelekkel történő kommunikációban alkalmazhatjuk ezeket a megoldásokat.

Arra törekszünk, hogy ezt a kialakult kivételes helyzetet a lehető leghatékonyabban kezeljük és bízunk az Önök türelmében is. Kéréseivel, kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik Teamviewer és Skype segítségével állnak a rendelkezésére, de természetesen mobilon is elérhetőek.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatónkat ITT olvashatja.

Olvassa el az Autodesk közleményét a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos ingyenes és kiterjesztett hozzáférésről a Cloud Collaboration termékekhez!


HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com