Autodesk Shared Views: egyszerű, gyors, platformfüggetlen kommunikáció bárkivel, a világ bármely pontján

Az Autodesk néhány évvel ezelőtt egy teljesen új, felhő alapú platformot fejlesztett ki a tervadatok megosztására, ami az eddig megszokott módszereknél sokkal egyszerűbb és modernebb kommunikációs lehetőséget biztosít az ügyfelek, beszállítók, illetve a projektben résztvevő kollégák, csoportok között.

Az Autodesk Shared View platformon a megosztott adatok egy internet böngésző segítségével megtekinthetők és véleményezhetők, ezért nincs szükség speciális szoftver telepítésére.

A megosztást az Autodesk szoftverekből közvetlenül lehet elindítani, meghosszabbítani vagy törölni a Shared Views panelről, illetve itt lehet nyomon követni és megválaszolni a résztvevők hozzászólásait is a későbbiekben.

Megosztáskor a szoftver az eredeti tervből egy egyszerű, tömörített adathalmazt készít, majd ezt feltölti az Autodesk fiókhoz tartozó tárhelyre és olyan egyedi elérési útvonalat hoz létre hozzá, amit aztán e-mailben, vagy bármilyen más módon el lehet juttatni a résztvevőkhöz.

A linkre kattintva a modell vagy a rajz közvetlenül megnyílik az internet böngészőben, ahol aztán meg lehet nézni, -forgatni, -mérni, illetve szét lehet robbantani, adatokat lehet lekérdezni és megjegyzéseket lehet hozzáfűzni.

A megosztott nézeteken a modellre felhelyezett rajzi jelölések, méretek, tűrések, gyártási információk, megjegyzések szintén megjeleníthetők, ami sok esetben elengedhetetlen a megfelelő információ átadás szempontjából.

Ez a fajta megosztás nem csak egyszerűbb, de biztonságosabb is, hiszen az eredeti adat helyett egy tömörített, kimondottan a megtekintésre optimalizált adathalmaz kerül feltöltésre, ráadásul még ezt az adathalmazt sem lehet letölteni.

A biztonság tovább fokozható, ha megosztás előtt a kényesebb részletek elrejtésre kerülnek. Inventor esetében a részletek elrejtése történhet a megfelelő komponensek láthatóságának a kikapcsolásával, vagy a modell egyszerűsítésével, amit a legkönnyebben a Shrinkwrap paranccsal lehet előállítani.

Az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban megismerheti, hogy az Autodesk Inventor megosztott nézeteivel hogyan kommunikálhat és működhet együtt hatékonyabban a csapatával, ügyfeleivel:

Ha az Inventor használata közben segítségre van szüksége vagy konkrét kérdései merülnek fel, forduljon szakértő kollégáinkhoz bizalommal! Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből.


Arra törekszünk, hogy a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban kialakult kivételes helyzetet a lehető leghatékonyabban kezeljük és bízunk az Önök türelmében is. Kéréseivel, kérdéseivel forduljon bizalommal kollégáinkhoz, akik Teamviewer és Skype segítségével állnak a rendelkezésére, de természetesen mobilon is elérhetőek.

A koronavírus járvánnyal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatónkat ITT olvashatja.

Olvassa el az Autodesk közleményét a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos ingyenes és kiterjesztett hozzáférésről a Cloud Collaboration termékekhez!

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3416
+36 30 559 0497
attila.farkas@cads.hu