Autodesk Shared Views: egyszerű, gyors, platformfüggetlen kommunikáció bárkivel, a világ bármely pontján

Az Autodesk néhány évvel ezelőtt egy teljesen új, felhő alapú platformot fejlesztett ki a tervadatok megosztására, ami az eddig megszokott módszereknél sokkal egyszerűbb és modernebb kommunikációs lehetőséget biztosít az ügyfelek, beszállítók, illetve a projektben résztvevő kollégák, csoportok között.

Az Autodesk Shared View platformon a megosztott adatok egy internet böngésző segítségével megtekinthetők és véleményezhetők, ezért nincs szükség speciális szoftver telepítésére.

A megosztást az Autodesk szoftverekből közvetlenül lehet elindítani, meghosszabbítani vagy törölni a Shared Views panelről, illetve itt lehet nyomon követni és megválaszolni a résztvevők hozzászólásait is a későbbiekben.

Megosztáskor a szoftver az eredeti tervből egy egyszerű, tömörített adathalmazt készít, majd ezt feltölti az Autodesk fiókhoz tartozó tárhelyre és olyan egyedi elérési útvonalat hoz létre hozzá, amit aztán e-mailben, vagy bármilyen más módon el lehet juttatni a résztvevőkhöz.

A linkre kattintva a modell vagy a rajz közvetlenül megnyílik az internet böngészőben, ahol aztán meg lehet nézni, -forgatni, -mérni, illetve szét lehet robbantani, adatokat lehet lekérdezni és megjegyzéseket lehet hozzáfűzni.

A megosztott nézeteken a modellre felhelyezett rajzi jelölések, méretek, tűrések, gyártási információk, megjegyzések szintén megjeleníthetők, ami sok esetben elengedhetetlen a megfelelő információ átadás szempontjából.

Ez a fajta megosztás nem csak egyszerűbb, de biztonságosabb is, hiszen az eredeti adat helyett egy tömörített, kimondottan a megtekintésre optimalizált adathalmaz kerül feltöltésre, ráadásul még ezt az adathalmazt sem lehet letölteni.

A biztonság tovább fokozható, ha megosztás előtt a kényesebb részletek elrejtésre kerülnek. Inventor esetében a részletek elrejtése történhet a megfelelő komponensek láthatóságának a kikapcsolásával, vagy a modell egyszerűsítésével, amit a legkönnyebben a Shrinkwrap paranccsal lehet előállítani.

Az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban megismerheti, hogy az Autodesk Inventor megosztott nézeteivel hogyan kommunikálhat és működhet együtt hatékonyabban a csapatával, ügyfeleivel:

Ha az Inventor használata közben segítségre van szüksége vagy konkrét kérdései merülnek fel, forduljon szakértő kollégáinkhoz bizalommal! 


Reméljük, hogy a fenti hatékonyságnövelő példa meghozza a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Vegye fel a kapcsolatot cégünk CAD-CAM csapatával, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Specialistákból álló csapatunk bármikor rendelkezésére áll, hogy segítsen Önnek a legtöbbet kihozni szoftveréből. Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!

Kapcsolattartó:

Farkas Attila
Értékesítési és technikai tanácsadó,
szoftverfejlesztő
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com