Faipari bútortervező kiegészítés a Fusion 360-hoz

Az Arkance Systems által fejlesztett Furniture Tools egy beépülő kiegészítő a Fusion 360 szoftverhez, amivel bútorokat tervezhet, valamint a bútorok gyártáshoz szükséges dokumentációt készítheti el. Lehetővé teszi a szekrények és más fából készült bútorok paraméteres tervezésének, dokumentációjának elkészítését és vizuális megjelenítésének egyszerűsítését, automatizálását.

A Fusion 360 funkcióival együtt ez a kiegészítő a bútorelemek tervezésétől kezdve azok gyártásáig a teljes folyamatot képes támogatni. Az alkalmazás angol és cseh nyelven érhető el.

A Furniture for Fusion 360 (FFF, F4F) egy faipari bútortervező szoftver, teljes mértékben integrálva van az Autodesk Fusion 360-ba. Az Autodesk Fusion 360 egy korszerű tervezőeszköz, viszont nem tartalmaz faipari specifikus eszközöket, mint például a bútortervezés. Ez arra késztetett bennünket, hogy ipari szakértők segítségével kifejlesszünk egy bútoripari megoldást, a tervezési folyamatok optimalizálása érdekében. Ez az eszköz kitűnik az egyszerűségével, az alacsony gépigényével és mindenekelőtt a megfizethetőségével.

A bútortervező kiegészítő olyan csomagoló modellezési megoldáson alapul, amely ideális a gyors prototípus készítéshez. A hatékony tervezés érdekében a kiegészítő rendelkezik az alkatrészek behelyezéséhez és cseréjéhez, valamint a méret- és anyagkonfigurációk kezeléséhez való eszközökkel. Strukturált darabjegyzék (BOM) létrehozása is lehetséges (ajánlatadáshoz, gyártáshoz és anyagrendeléshez).

A bútortervező alkalmazás jellemzői
Jelenlegi funkciók:
 • Könnyen használható bútortervezési funkciók
 • Parametrikus tervezésautomatizálás
 • Bútorelem adatbázis
 • Anyagkönyvtár
 • Bútoripari funkciók a rajzdokumentációkhoz
 • Vizualizáció
 • Alkatrészek és méretre vágott elemek megrendelése a fontosabb beszállítóktól
Tervezett jövőbeli újítások:
 • ERP kapcsolat
 • CAM automatizáció és közvetlen kapcsolat a CNC gépekkel,
 • Nestig: Táblakiosztás optimalizálás, szálirány szerint beállítható tájolással
 • Gyártástervezés és adatgyűjtés a gépekből

Példák a Furniture kiegészítő alkalmazására

Példák a bútortervező eszköz tipikus munkafolyamataira – modell, megjelenítés, robbantott nézet, rajzdokumentáció (a videó angol nyelvű felirattal ellátott):

Egységben az erő: a Fusion 360 együttesen a Furniture kiegészítővel a bútoripari termékfejlesztés teljes folyamatának támogatására alkalmas

A Fusion 360-nal való együttműködés előnyei:

 • 3D CAD munkaterület: a Fusion 360 fejlett 3D-s CAD környezetet biztosít, így egyedi elemeket és elrendezési terveket is létrehozhatunk.
 • Render munkaterület: a Fusion 360 korszerű render modullal van ellátva, aminek segítségével az elrendezési nézeteinkből megnyerő látványterveket hozhatunk létre, amelyeket felhasználhatunk a termék dokumentációjában, bemutatókon, illetve katalógusokban.
 • Animációs munkaterület: az animációs környezetben robbantott ábrákat készíthetünk a bútorainkról a szerelési dokumentációhoz. Ezen felül dinamikus animációkat készíthetünk bemutatókhoz.
 • CAM munkaterület: a Fusion CAM környezete lehetővé teszi a 2,5D, 3D, 3+2 és szimultán 5 tengelyes marási, valamint 2D esztergálási és maró-esztergálási műveletek tervezését. Továbbá lézer, plazma és vízsugaras vágási műveletek tervezése is lehetséges. A Fusion alatt futó CAM rendszer tökéletesen alkalmas a bútorelemek gyártásához.
 • Műszaki rajzkészítő munkaterület: a műszaki rajzkészítő környezetben készíthetjük el a gyártáshoz szükséges műszaki rajzokat, szerelési ábrákat, valamint az egyéb szükséges dokumentációkat.
 • Együttműködés: a Fusion 360 felhőalapú megoldásának köszönhetően bárhol, bármilyen készülékkel hozzáférhet a tervadataihoz. A SharedView szolgáltatással pedig biztonságosan megoszthatja 3D-s terveit ügyfeleivel és partnereivel.

A Furniture kiegészítő és a Fusion 360 együttműködésének számos előnye van. E két rendszer képességeinek összegzésével egy rentábilis Bútoripari termékfejlesztő és gyártási megoldáshoz juthat hozzá Ön is.

A Fusion 360 Furniture éves előfizetése a webáruházunkból megvásárolható. A termék használatához szükség van egy telepített Fusion 360 szoftverre.

Ne feledje: már elérhető a Fusion 360 a magyar nyelvű lokalizáció előzetes verziója, amely magyar nyelvű kezelőfelületet biztosít a Fusion 360 számára. A lokalizáció tartalmazza a szoftver valamennyi moduljának fordítását. További információ >>>

Rendszerkövetelmények:

 • Microsoft Windows 10 or 8.1 64bit (vagy újabb), .Net Framework 4.vagy újabb
 • CPU: 64-bit processzor (32-bit nem támogatott)
 • RAM: 3Gb RAM (ajánlott legalább 4GB)
 • Internet kapcsolat
 • Helyigény: 300Mb szabad lemezterület
 • Videókártya: DirectX 11 és min. 1 Gb VRAM, integrált videókártyák min. 6GB RAM-mal, min. felbontás 1366×768
 • Mutatóeszköz: Microsoft egér, Magic Mouse, MacBook Pro trackpad, 3D egér szintén támogatott
 • Bármely webböngésző a projekt irányítópultjához (beleértve a táblagépeket és a mobiltelefonokat is)

 


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

A nagyobb innováció lehetővé tétele a dolgok készítésének jövőjében együttműködést, testreszabást, rugalmasságot és összekapcsolhatóságot igényel. Az Autodesk termékinnovációs platformja minden alkalmazást, tudást, adatot és eszközt egyetlen rendszerbe központosít, egyesítve a folyamatokat a termékek tervezése, fejlesztése, gyártása és támogatása érdekében.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak Fusion 360 szoftverrel való tervezéshez, illetve megmunkálástervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.