Megjelent az AUTOCAD LT 2019: Gyorsabban rajzolhat, bárhol

Eltelt egy újabb év, és az Autodesk csapata keményen dolgozott, hogy innovatív CAD-szolgáltatásokkal segítse felhasználóit. A nagytestvér AutoCAD 2019 megjelenésével a kistestvér AutoCAD LT 2019 is innovatív CAD-szolgáltatásokkal bővült. A két tervező- és rajzolószoftver közötti különbséget legegyszerűbben úgy lehet leírni, ha azt mondjuk: egy további „D”.

Autodesk AutoCAD LT 2019

Míg az AutoCAD LT 2D funkciókat biztosít a felhasználók számára, addig az AutoCAD minderre 3D-ben is képes. Mint az sejthető, az AutoCAD LT korlátozottabb funkciói alacsonyabb áron érhetők el. Ennek ellenére sok kivitelező és alvállalkozó számos más tényezőt is figyelembe vesz a két verzió közötti választáskor. Íme az új verzió újításai.

Az AutoCAD LT 2019 könnyen használható rajzeszközeivel gyorsabban hozhat létre pontos 2D rajzokat. Egyszerűen azonosíthatja és dokumentálhatja az adott rajz két verziója közötti különbségeket. Élvezze a gyorsabb nagyítást és eltolást, és módosítsa gyorsabban a megjelenítési sorrendet és a fóliatulajdonságokat a 2D grafika fejlesztéseinek köszönhetően. Az új AutoCAD web- és mobilalkalmazásokkal bárhova magával viheti munkáját. Az AutoCAD LT szoftverre történő előfizetéssel mindig a legújabb funkciófrissítéseket használhatja, élvezheti a TrustedDWG technológia megbízhatóságát, és a web- és mobilalkalmazásokkal bárhonnan, bármikor készíthet terveket.

Az AutoCAD LT 2019 a következőket tartalmazza:
  • Új AutoCAD webalkalmazás: bármilyen számítógépről megtekinthet, létrehozhat és szerkeszthet AutoCAD-rajzokat.
  • AutoCAD mobilalkalmazás: iOS, Android és Windows eszközökön is megtekinthet, létrehozhat és szerkeszthet AutoCAD-rajzokat.
  • Integrált munkafolyamatok: zökkenőmentesen dolgozhat asztali gépen, a weben és mobil eszközökön.
Az elsőszámú rajzolószoftver

Az AutoCAD LT könnyen használható rajzeszközeivel gyorsabban hozhat létre pontos 2D rajzokat.

AutoCAD LT - Az elsőszámú rajzolószoftver
AutoCAD LT – Az elsőszámú rajzolószoftver

A munkafolyamatok egyszerűsítésével és a gyakori feladatok automatizálásával felgyorsíthatja a dokumentálást.

Pontosabban dokumentáció

2D dokumentációt és rajzokat készíthet az átfogó rajzoló, szerkesztő és feliratozási eszközkészlettel.

Az Önnek megfelelő eszköz

Intuitív felhasználói felületen férhet hozzá az eszközökhöz. Könnyen érthető szolgáltatásokkal dolgozhat, mint például a környezetfüggő szalagfülek, a többfunkciós fogók, a személyre szabható eszközpaletták, és az intelligens parancssor.

A preferált technológiák használata
AutoCAD LT - Trusted DWG
AutoCAD LT – Trusted DWG

Biztosíthatja a kompatibilitást a legújabb technológiákkal a TrustedDWG™ technológia, a nagy felbontású monitorok támogatása, az áttelepítési eszközök és az Autodesk asztali alkalmazás segítségével.

Pontos rajzolás bárhol

Nyomon követheti a projekttevékenységeket az ügyfélnél, az irodában vagy útközben. Az AutoCAD LT előfizetéssel hozzáférhet a teljesen új AutoCAD webalkalmazáshoz és a továbbfejlesztett mobilalkalmazáshoz.

AutoCAD LT - Pontos rajzolás bárhol
AutoCAD LT – Pontos rajzolás bárhol

Mindegyik tartalmaz olyan funkciókat, amelyek segítségével bárhol folytathatja a terveket és munkafolyamatokat. Bármilyen platformon és eszközön dolgozhat a terveken, rajzokon, adatokon.

Új és továbbfejlesztett szolgáltatások

AutoCAD webalkalmazás Az AutoCAD termékcsalád újdonságaként az AutoCAD webalkalmazás bármikor gyors hozzáférést biztosít a legújabb tervekhez. Egy egyszerűsített webes felületen tekintheti meg, hozhatja létre és szerkesztheti CAD-rajzait.

AutoCAD mobilalkalmazás

Rajzait terepen is használhatja, akár offline is. CAD-rajzokat tekinthet meg, hozhat létre és szerkeszthet bármilyen mobileszközről a hatékony és egyszerűen használható eszközök segítségével.

Mentés a webre és a mobileszközre

Elmentheti a rajzokat az asztali számítógépről, hogy megtekintse és szerkessze azokat a weben és a mobilalkalmazásokban. Megosztott hozzáféréssel elérheti a legújabb rajzokat az asztali gépen, a weben és a mobileszközökön, így bárhonnan dolgozhat a DWG-fájlokon. 

DWG-összehasonlítás

Egyszerűen azonosíthatja és dokumentálhatja az adott rajz vagy xref két verziója közötti különbségeket. A verziók közötti különbségeket színkódolt grafikák mutatják.

2D grafika fejlesztései

Gyorsabb lett a zoomolás, az eltolás, valamint a megjelenítési sorrend és a fóliatulajdonságok módosítása. A Grafikus teljesítmény párbeszédpanel új vezérlőivel könnyedén konfigurálhatja a 2D grafikus teljesítményt.

Az alábbi angol nyelvű videóban megismerheti a fenti újításokat.

 

Radnai László
CAD rendszermérnök
radnai@varinex.hu

 

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
CAD rendszermérnök
+36 1 273 3417
+36 30 370 9125
laszlo.radnai@cads.hu