Az Autodesk Netfabb is csatlakozott a Fusion 360-családhoz, még jobban összekapcsolva az additív gyártás és a tervezés világát

Januárban a Netfabb eszközeivel bővítették az Autodesk Fusion 360-megoldások családját, ezzel az Autodesk további tervezési, mérnöki és gyártási képességeket tesz elérhetővé a Netfabb-közösség számára.

A Netfabb előfizetői továbbra is hozzáférhetnek Netfabb-termékeikhez, mostantól azonban a Fusion 360 előnyeit is élvezhetik, beleértve annak modellezési, gyártási, dokumentációkészítési stb. képességeit.

Számos Netfabb-előfizető esetében ez az új ajánlat a Fusion 360 Additive Build Extensiont és a hamarosan megjelenő Additive Simulation Extensiont is tartalmazni fogja, további költségek nélkül. A Netfabb felhasználói emellett a Fusion 360 Team és a HSMWorks eszközökhöz is hozzáférést kapnak.

Ez a módosítás az augusztusban bejelentett, a PowerMillt is tartalmazó, összevont Fusion 360 ajánlatokra épül, és a funkciók szélesebb körét kínálja a Netfabb előfizetők számára a jelenleg fizetett díjjal megegyező áron.

Minden Netfabb-felhasználó megkapja a Fusion 360-at az előfizetése részeként. A Netfabb Premium és Ultimate előfizetői emellett az Additive Build Extensiont is megkapják, amelyet additív fémnyomtatási feladatok során használhatnak. Az Ultimate-előfizetők továbbá automatikusan megkapják a hamarosan megjelenő Additive Simulation Extensiont is, amint az a kereskedelmi forgalomban elérhetővé válik.

A Braille Skateboarding számára generatívan tervezett gördeszka-felfüggesztés, amelynek nyomtatási előkészítése a Fusion 360-ban történt.

Ez a változás összhangban áll az Autodesk kötelezettségvállalásával, hogy ügyfeleik tervezési és gyártási folyamatait felkészítsék a jövő kihívásaira, így a Netfabb-felhasználók kulcsfontosságú versenyelőnyre tehetnek szert.

A Fusion 360 bővítményei új, sokrétű képességeket biztosítanak a tervező és gyártó területen dolgozó felhasználók számára. 2020. októberben jelent meg az első additív bővítmény, az Additive Build Extension részeként például elérhetővé vált a fém por szinterezési funkció, az intelligens tájolás és a támaszszerkezetek létrehozása. A hamarosan megjelenő Additive Simulation Extension lehetővé teszi a felhasználók számára szimulációs tanulmányok futtatását a nyomtatásokon, hogy azonosíthassák az esetleges problémákat még a nyomtatás megkezdése előtt.

A Fusion 360 nemrég megjelent és hamarosan megjelenő bővítményeiről további részletek olvashatók itt >>>

Az Autodesk régi célkitűzése a döntéshozók, a mérnökök és a gyártók közötti együttműködés elősegítése. Fejlesztési csapata az összekapcsolt munkafolyamatok, az automatizált eljárások és a beszállítói láncokhoz való kapcsolódás fejlesztésén dolgozik. A Fusion 360 egy olyan átfogó tervezési és gyártási platform, amely egyetlen adatmodell alkalmazásával szünteti meg a konvertálás miatti késedelmet, a platformok közötti részletesség veszteséget és az átdolgozási kényszert.

Cél, hogy még zökkenőmentesebbé váljon  a munkafolyamat , megkönnyítve a felhasználók elképzeléseinek megvalósítását. A Fusion 360 megkönnyíti az olyan új eszközökkel való kísérletezést, mint például a Generative Design Extension, amely a tervezés automatizálására szolgál.

Közvetlen fémszinterezéssel készült titán gördeszka-felfüggesztés. Kép: Troy Young.

Véleményünk szerint az additív gyártás az egyik legforradalmibb technológia az iparágban, amely számos ismert előnyt biztosít, beleértve a rövidebb piacra kerülési időt, a könnyebb termékeket és a csökkentett hulladéktermelést – mondta Sualp Ozel, a Fusion 360 additív technológiákért felelős vezető termékmenedzsere. – Az Autodesk célja az összes olyan akadály megszüntetése, amely lelassítja a tervezési és gyártási folyamatokat, hogy egyetlen zökkenőmentes munkafolyamatban egyesíthessük azokat, egyetlen eszközkészlet használatával. Ez a változás biztosítja a megfelelő eszközöket az Autodesk-felhasználók számára, hogy innovatív termékeket fejleszthessenek és gyárthassanak.”

A Braille Skateboarding 3D nyomtatással készült, generatívan tervezett gördeszka-felfüggesztése használat közben. Kép: Troy Young.

Szeretne többet megtudni a Netfabbről? Szeretne jobban megismerkedni a Fusion 360-nal? Vegyen részt szakmai továbbképzéseinken, oktatásainkon. További információ >>>


Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

A Varinex-CADStudio Kft. az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!

Kapcsolattartók:

Csonka Gábor
CAD és CAM rendszermérnök
+36 1 273 3408
+36 30 639 1713
gabor.csonka@cads.hu
Rieth Benjámin
Értékesítési tanácsadó
+36 30 530 0266
benjamin.rieth@cads.hu