Megjelent az AutoCAD 2024 és az AutoCAD LT 2024

Az AutoCAD 2024 az összetett tervektől a terepen történő jelölések elkészítéséig mindenki számára tartogat valamit. Az új, 2024-es AutoCAD termékcsalád közös jellemzője a gépi tanulási funkciók használatának előtérbe helyezése, amelyet népszerűen „mesterséges intelligenciának” (AI) hívnak. Ezek az új funkciók segítenek leegyszerűsíteni a munkáját azáltal, hogy automatikusan munkafolyamatokat javasolnak a szokásos napi munkája alapján – általában milyen parancsokat kombinál, hogyan illeszt be blokkokat a rajzba, hogyan illeszt be rajzi megjegyzéseket, stb. Ezek a funkciók nem „helyettünk” végzik el a munkát, hanem az eljárás legegyszerűbb változatait kínálják, amelyeket a legtöbb esetben csak meg kell erősíteni. Egy másik gyakori funkció az Autodesk Docs (ACC) felhőalapú CDE-rendszerhez való könnyebb hozzáférés a projekteken végzett csapatmunka érdekében.

Egyre több felhasználó használja az új rugalmas licencelési módot az úgynevezett Flex Tokenekkel. Ezekkel a választott Autodesk szoftverekért (bármilyen) csak az adott napi tényleges használat szerint fizet. Így nem kell konkrét szoftverre előfizetni.

Az Autodesk frissítési rendszerkomponensének megjelenése is megváltozott. Az új Autodesk Access felváltja az eredeti Autodesk Asztali alkalmazást. Ez gondoskodik az Autodesk-termékek frissítéséről az egyes számítógépeken.

Hasznos újdonság a felhasználónként több licenc nem kívánt egyidejű elindítása elleni védelem is. Jelenleg az Inventor, a Civil 3D és a Fusion 360 rendszerekre alkalmazzák, és fokozatosan elérhető lesz más Autodesk-alkalmazásokhoz is.

AutoCAD 2024

Az AutoCAD 2024 főbb újdonságai között szerepel:

 • Tevékenységek, események naplózása egy adott DWG fájlon, beleértve a Windows eseményeit, pl. DWG átnevezés – OPEN ACTIVITYINSIGHT ( _ACTIVITYINSIGHTOPEN ) parancs és tevékenység paletta, eseményszűréssel dátum, felhasználó és tevékenység típusa szerint.
 • A beszúrt blokkok alkalmazkodnak a rajzban használt hasonló blokkok tájolásához (a tervek a Shift+W billentyűkkel kikapcsolhatók).
 • A blokkcsere hasonló kinézetű blokkokat kínál.
 • Lehetőség szövegek cseréjére és hozzáadására a betöltött megjegyzésekből.
 • Lehetőség a geometria átmásolására a megjegyzésekből a rajzba.
 • A megjegyzésekben említett utasítások közvetlenül végrehajthatók – pl.: Törlés, Áthelyezés.
 • Kezdőképernyő – a legutóbbi projektek és a megosztott felhőprojektek egyszerűbb és gyorsabb kiválasztása.
 • Lényegesen gyorsabb blokkszámlálás a COUNT parancsban.
 • Új menü fájl és elrendezés lapokhoz.
 • Hasznos áttekintések a használt parancsokról, sebességről, trendekről és ajánlásokról (az Autodesk-fiókjában).
 • Teljesítményjavulás a 2D nézetben, akár 9-szer gyorsabb elrendezésváltás
 • Megnövelt grafikus teljesítmény – GSF mag hardveres grafikus kártyagyorsítással (DirectX 12 grafikus kártya ajánlott)
 • M sorozatú chipek támogatása (Apple Silicon) az AutoCAD Mac verziójában – kb. dupla gyorsítás.
 • A rendszerkövetelmények nem sokat változtak. Az AutoCAD 2024 kompatibilis a Windows 11 vagy Windows 10 rendszerrel (1809-es és újabb verzió); Mac verzió, majd Apple macOS Ventura v13, Monterey v12 és Big Sur v11. A DWG formátum változatlan marad (DWG2018).
 • A korábban Inventor Server néven ismert Inventor Interoperability összetevő szükséges a modellek AutoCAD programban történő dokumentálásához. Az AutoCAD korábbi verzióiban ez az összetevő a telepítés része volt. Az AutoCAD 2024-től kezdve a rendszer csak szükség esetén kéri fel az Inventor Interoperability telepítését, például amikor először használja a Model Documentation parancsot, amikor importál egy Inventor fájlt, vagy amikor megnyit egy AutoCAD Mechanical programban létrehozott rajzot. Ez a legtöbb felhasználó számára megnöveli az AutoCAD telepítésének sebességét. (Ez az összetevő automatikusan települ az AutoCAD Mechanical 2024 telepítésekor).
 • Az AutoCAD 2024 természetesen más, professzionális verziókra, azaz az úgynevezett AutoCAD Including Specialized Toolset-re (néha „AutoCAD Plusz” is) licenceket is tartalmaz – az AutoCAD, AutoCAD Architecture 2024, AutoCAD MEP 2024, AutoCAD Mechanical 2024, AutoCAD Mechanical 2024 , AutoCAD Map 3D 2024, AutoCAD Plant 3D 2024 és AutoCAD Raster Design 2024 (plusz AutoCAD Web és AutoCAD Mobile alkalmazás).
 • Az AutoCAD Map 2024 adatbázis- és GIS-funkciói támogatják a Microsoft SQL Server 2017/2019 Standard és Enterprise rendszert; Oracle 12c Release 2, 19c és 21c; ArcGIS 10.8.1, 10.7.1 és 10.6.1.

 

AutoCAD LT 2024

Az AutoCAD 2024 új szolgáltatásai mellett (kivéve a mesterséges intelligencia funkciókat és a tevékenységkövetést) az LT 2024 (Windows) verzió jelentős fejlesztése az AutoLISP támogatás hozzáadása, beleértve a lefordított FAS és VLX fájlokat és DCL párbeszédpaneleket. Csak a külső ActiveX-objektumok (például vlax-create-object és vla-GetInterfaceObject ) és 3D DWG-objektumok vagy fejlesztői környezet (IDE) támogatása hiányzik. A meglévő LISP-alkalmazások ezrei nagy része mostantól az AutoCAD LT-ben is működik.

AutoCAD Web

Az Autodesk AutoCAD Web egy megbízható megoldás építészek, mérnökök és építőipari szakemberek számára, amely tartalmazza az AutoCAD alapvető parancsait, amelyekre a könnyű szerkesztéshez és az alapvető tervekhez van szüksége – mindezt vonzó áron. Az AutoCAD és az AutoCAD LT licenchez tartozik az AutoCAD meglepő képességű és teljes mértékben kompatibilis webes verziója is, amely külön is elérhető – AutoCAD Web (amely – az AutoCAD LT-nél kisebb mértékben – AutoLISP támogatást is tartalmaz), valamint egy mobil verzió az Apple iOS vagy a Google Android telefonokra és táblagépekre – AutoCAD Mobile. Az AutoCAD Web az AutoCAD LT még „könnyebb” és olcsóbb változatának tekinthető.

 

Nézze meg ezt az új videót, és fedezze fel, hogy mi mindent tehet az AutoCAD 2024 programmal!

Az AutoCAD 2024 úgy készült, hogy felgyorsítsa a munkafolyamatokat és zökkenőmentesen megossza elképzeléseit a kreatív potenciál felszabadítására tervezett újításokkal.

Az AutoCAD portfólió rugalmasan megfelel az Ön tervezési igényeinek az AutoCAD, az AutoCAD LT és legújabb ajánlatunk, az AutoCAD Web segítségével. Az AutoCAD 2024 az összetett tervektől a terepen történő jelölések elkészítéséig mindenki számára tartogat valamit.

Töltse le az AutoCAD 2024 ingyenes, 30 napos próbaverzióját!

Fedezze fel a 2D és 3D CAD-szoftvert, amely tervezésautomatizálással, iparág-specifikus eszközkészletekkel, valamint webes és mobilalkalmazásokkal is rendelkezik.

Név:* E-mail cím:*
Hozzájárulok ahhoz, hogy az Arkance Systems HU Kft. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megérettem az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.:*


Reméljük, hogy az AutoCAD 2024 számos funkciója, mobil és web applikációja meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak Önnek.

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, csatlakozzon Youtube csatornánkhoz és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartók:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó