Fusion Tools (F-Tools) kiegészítő alkalmazás a Fusion 360-hoz

A kiegészítő F-Tools alkalmazás kibővíti a Fusion 360 funkcionalitását Windows alatt. Az F-Tools az Arkance Systems Hungary új Fusion 360 előfizetői számára ingyenesen elérhető vagy amennyiben nem Fusion 360 előfizetőnk, úgy webáruházunkból külön megvásárolható.

A Fusion Tools használata

Az „F-Tools” egy kiegészítő C ++ alkalmazás (plug-in) az Autodesk Fusion 360 Windows alatt futó verziójához. A bővítmény automatikusan létrehozza a CS F-Tools és CS HELPDESK menüpontokat a Fusion 360 kezelőfelületén. Az első futtatáskor (vagy a próbaidőszak letelte után) szükséges aktiválni.

Egyéb alkalmazásbeállítások az F-Tools konfigurációban érhetők el. Itt állíthatja be a technikai támogatás szolgáltatójának webcímét – alapértelmezés szerint: helpdesk.cadstudio.cz.

Funkciók

Edit Custom Properties – Egyéni tulajdonságok szerkesztése

Lehetővé teszi előre meghatározott tulajdonságok és komponenstípusok (gyártott, vásárolt, referencia, … stb.) hozzárendelését az egyes komponensekhez. A rendelkezésre álló tulajdonságok listája előre beállítható a Settings fülön („Open Config”gomb). A konfigurációs fájl (xml) tartalmazni fogja az egyedi „internal_name; prompt” párokat. Ezeknek a tulajdonságoknak a későbbiekben megadott értéke a kiválasztott komponensekkel együtt lesz tárolva a modellben.

BOM – darabjegyzék

Strukturált darabjegyzéket hozhat létre, amely a modell összes alkatrészét tartalmazza. A darabjegyzéket exportálhatja Excel-be. Beállíthatja az egyes komponensek típusait, és hozzárendelheti azok fizikai és egyéni tulajdonságait (lásd előző funkció) a darabjegyzékekhez.

Move To Origin – Mozgatás az origóba

Áthelyezheti a kiválasztott modellelemet az origóba (0,0,0),és opcionálisan le is rögzítheti ott.

Projected Entities As Construction – Entitások levetítése szerkesztési geometriaként

Az összes levetített geometriát szerkesztési geometriának állíthatjuk be.

Units Conversion – Mértékegység átalakítás

A bővítmény tartalmaz egy interaktív mértékegységátalakító modult is több mint 800 különböző mértékegységgel – hosszúság, idő, terület, térfogat, sebesség, teljesítmény, fluxus, stb… Nemzetközi és hagyományos mértékegységeket is tartalmaz.

Helpdesk

A CS HELPDESK menü közvetlen elérést biztosít a szoftver forgalmazójának ügyfélszolgálatához, ahol egyszerűen igényelhet technikai támogatást a szoftverhez.

Ez a menü tartalmazza az F-Tools Configuration funkciót is a Helpdesk URL beállításához.

Beállítások

Az alkalmazás összes beállítását a telepítési mappa tárolja:
%APPDATA%\Autodesk\Autodesk Fusion 360\API\AddIns\F_Tools\

F-Tools a Fusion 360-hoz:

Licenc

Az F-Tools használatához egy termékaktiváló kulcs szükséges. Az F-Tools az Arkance Systems Hungary új Fusion 360 előfizetői számára ingyenesen elérhető vagy amennyiben nem Fusion 360 előfizetőnk, úgy webáruházunkból külön megvásárolható.Black Friday és Cyber week kedvezmény 2021

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!