Fusion 360 PLUS Machining Extension Mátrix

A Fusion 360 Machining Extension bővítménnyel jelentősen javítható a Fusion 360 CAM munkafolyamatok hatékonysága. Az idei újdonságok a szerszámpálya metszés és a többtengelyes műveletek, amelyeket a PowerMill technológiája ihletett.

Fejlett, többtengelyes szerszámpálya-stratégiákkal, szerszámpálya-optimalizálással és automatizált programozással csökkentheti a programozásra fordított időt, nagyobb mértékben felügyelheti a gépet, és növelheti az NC-programok hatékonyságát.

Milyen új tulajdonságokat ad hozzá meglévő Fusion 360 előfizetésünkhöz a Machining Extension? Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a főbb tulajdonságokat.

 

 


Fusion 360

Fusion 360

PLUS Machining Extension

 

DRILLING

Fúrás

Az intelligens automatizálás és a szűrők növelik az egyszerű műveletek, például a fúrás programozásának hatékonyságát.

 

ü

 

ü

Automatikus furatfelismerés

A fúrás felgyorsítása érdekében beállíthatja a furatok automatikus felismerését, a szerszámok kiválasztását és a műveletek hatékony sorrendbe állítását. Döntött furatok esetében is használható ez a funkció.

 

 

ü

 

MILLING

2,5-tengelyes marás

Gyorsan hozhat létre szerszámpályákat zsebek, szigetek, hornyok és más 2D sajátosságok megmunkálásához. A 2D adaptív nagyolási műveletet is tartalmazza a szoftver, ami rendkívül hatékony megmunkálást eredményez.

 

ü

 

ü

3-tengelyes marás

Teljes hozzáférés a 3D nagyolási és utómunkálati szerszámpályákhoz, beleértve a 3D adaptív nagyolást a komplex alkatrészek gyors és hatékony nagyolásához.

 

ü

 

ü

Steep & Shallow machining

A Steep & Shallow műveletelem a megadott meredekség alapján automatikusan felossza az alkatrészt meredek és sekély felületekre és azokra különböző stratégiát alkalmaz. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető a programozási idő, valamint jobb minőségű alkatrészek gyártása lehetséges

 

 

ü

3+1 és 3+2 tengelyes marás

Az 5-tengelyes gép forgó tengelyeivel hozzáférhet az alámetszett területekhez, vagy használhat rövidebb, merevebb vágószerszámokat nagyobb előtolással.

 

ü

 

ü

Finomhangolható szerszámdöntés

A 3+2-es megmunkálás leegyszerűsítése érdekében csúszkákkal finomhangolható szerszámdöntés.

 

 

ü

2D szerszámpálya ráfektetése a palástra 4 tengelyes maráshoz

A 2D szerszámpályákat rá lehet fektetni a hengeres és kúpos alakzatokra, így egyszerű 4 tengelyes programokat készíthet 4 tengelyes maráshoz vagy maró esztergáláshoz.

 

ü

 

ü

Szimultán 4 tengelyes marás

Folyamatos forgómozgással történő megmunkálásokat hozhat létre, így egyszerre használhatja a gép mind a 4 tengelyét komplex alkatrészek készítésekor.

 

 

ü

Szimultán 5 tengelyes marás

A komplex geometriájú alkatrészek megmunkálásához szimultán 5 tengelyes szerszámpályákat hozhat létre, amelyek egyszerre használják a megmunkálóközpont mind az 5 tengelyét. Megjegyzés: A Fusion 360-ban megtalálható néhány 5 tengelyes műveletelem, de a Machining Extension további 5 tengelyes funkcionalitásokat biztosít.

 

 

ü

 

TURNING

2-tengelyes esztergálás

Gyorsan programozhat komplex alkatrészeket, csökkentheti az emberi hibák előfordulásának esélyét.

 

ü

 

ü

Maró-esztergálás

Zökkenőmentesen tervezhet akár radiális, akár axiális hajtott szerszámmal történő megmunkálásokat.

 

ü

 

ü

 

EDITING

Szerszámpálya metszés

A szerszámpályákból gyorsan kimetszheti a törölni kívánt területeket zárt vázlatgörbék felhasználásával. A szerszámpályán elvégzett módosítások megmaradnak a szerszámpálya újragenerálása esetén is és utólagos szerkesztésre is van lehetőség.

 

 

ü

Szerszámpálya szegmensek törlése

A szükségtelen megmunkálás elkerülése, a ciklusidő csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében gyorsan kiválaszthatja és eltávolíthatja az átfedésben lévő szerszámpálya-szegmenseket.

 

 

ü

 

INSPECTION

Nullpont beállítás tapintóméréssel

A tapintómérő használatával való munkadarab nullpont beállítás jelentősebb kevesebb időt igényel, ha CAM-ből kiadott NC-program részét képezi a nullpont beállítás.

 

ü

 

ü

Geometria tapintómérése

Megmérheti az alaksajátosságok méreteit és pozícióit a megmunkálás során, majd a kapott mérési eredmények alapján frissítheti a szerszámkopási paramétereket a későbbi alkatrészek pontosságának növelése érdekében, illetve gyártás közben javításokat végezhet el az alkatrészen csökkentve a selejtek és költséges utómunkák mennyiségét.

 

 

ü

Felületmérés

Tapintómérő használatával megvizsgálhatja és ellenőrizheti az összetett felületek méretpontosságát a megmunkálási folyamat során.

 

 

ü

Alkatrész igazítása

A felületmérés eredményei alapján optimalizálhatja a későbbi megmunkálási műveletek pozícióját 3, 4 vagy 5 tengelyen.

 

 

ü

Kézi mérés

Létrehozhat egy interaktív mérési tervet a kézi mérőszerszámok használatához. A tapintómérés eredményeit a kézi méréssel kombinálhatja átfogó mérési jegyzőkönyvek készítéséhez.

 

ü

 

ü

 


Fusion 360 promóció 2022.06.28-07.22.

Azon dolgozunk, hogy még több ügyfelünk számára elérhetővé tegyük az Autodesk Fusion 360 nyújtotta új tervezési megközelítést és elkezdhessék felfedezni és bevezetni ezt a forradalmi technológiát. 

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Vegyen részt az általunk nyújtott szakmai képzéseken, hogy a megszerzett tudást azonnal kamatoztatni tudja munkájában! 
Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál.

Ha többet szeretne megtudni az általunk kínált tervezési és kivitelezési megoldásokról, valamint arról, hogyan segíthetjük elő vállalata gyártási rugalmasságának növelését, keresse szakértő kollégáinkat egy személyes konzultációra!