Fusion Lifecycle névváltozás Fusion 360 Manage-re

Ha Ön az Autodesk Fusion Lifecycle terméket használja a termék életciklus-kezeléshez, akkor van néhány hírünk. A Fusion Lifecycle neve mostantól Fusion 360 Manage. A PLM rendszer továbbra is ugyanaz marad csak a neve változott meg. Az alábbi cikkből megtudhatja, hogy miért is van nagy jelentősége ennek az egyszerű változtatásnak.

Az adatok és a folyamatok kezelésének fontossága

Az adat- és folyamatmenedzsment szerves része a termékfejlesztési munkafolyamatoknak. Az Autodesk elkötelezett egy általános platform fejlesztése iránt, amelynek adatkezelési- és PLM képességei a CAD szoftverek még szélesebb skálájára terjednek ki.

Ezért az Autodesk kibővítette a Fusion Lifecycle képességeit a Fusion 360 platformra egy új fejlesztési kínálat révén, a Fusion 360 Manage Extension néven.

Mivel mindkét megoldás ugyanarra a technológiára épül, a Fusion Lifecycle nevét átalakította az Autodesk, hogy ugyanazt a márkanevet hordozhassa.

Milyen hatással lesz a névváltozás a Fusion Lifecycle felhasználóira?

A névváltozás nem befolyásolja a felhasználókat, csak annyit lehet majd észrevenni, hogy megváltozott a program neve. Munkafolyamatait változatlanul folytathatja és nincs semmi teendője a névváltozást illetően.

PDM/PLM rendszer jelentősége

Ha valaki a Vault tervadatkezelő rendszert használja, akkor valószínűleg tudatában van azzal, hogy mekkora jelentősége van egy PDM rendszernek. Egyszerűen fogalmazva: a PDM segítségével kézben tartható a tervezési és műszaki adatok együttműködve a kollégákkal és partnerekkel.

A termék életciklus-menedzsment (PLM) vállalati szintű együttműködést biztosít a termékfejlesztésben részt vevők számára – a mérnököktől és a beszállítóktól kezdve a gyártásig és a minőségellenőrzésig. Hogyan? A PLM összekapcsolja különböző részlegeken és földrajzi helyeken lévő adatokat, embereket és folyamatokat. Automatizálja a munkafolyamatokat, a feladatokat, és biztosítja a hozzáférést a megfelelő információkhoz egy központi rendszerben a nagyobb hatékonyság érdekében.

Fusion 360 Manage

A Fusion 360 Manage rugalmasságot kínál, bármikor elkezdheti használni, bővítheti és a saját igényeire szabhatja. Bármikor, bárhol elérhető egy böngészőből, a Fusion 360 Manage egy könnyen elérhető PLM-et biztosít, amely nem igényel költséges informatikai infrastruktúrát. A szoftver alapkiépítésében számos PLM eljárást tartalmaz felár nélkül.

Nem szükséges a nulláról felépítenie a munkafolyamatokat, mert már számos előre kialakított munkafolyamat áll rendelkezésre, amelyek egyszerűen testreszabhatók az igényeknek megfelelően. A Fusion 360 Manage program összekapcsolható más ügyviteli rendszerekkel is, mint például ERP, CRM vagy éppen PDM rendszerekkel.

Mire használható a Fusion 360 Manage:
  • Új termékfejlesztés: a projekt sablonok konfigurálhatók, szabványosíthatók az egyes folyamatok lépései és a jóváhagyási pontok; a feladatok termékcsaládonként, üzleti egységenként, termékcsoportonként vagy bármilyen más szempont szerint rendezhetők.
  • Darabjegyzék kezelés: a strukturált darabjegyzékek központilag kezelhetők és megoszthatók a vállalaton belül, biztosítva, hogy a termék életciklusának bármely szakaszában a fejlesztésben résztvevők mindig naprakész információkkal dolgozzanak.
  • Változatkezelés: tisztán áttekinthetők és nyomon követhetők, az adott termék módosításai, illetve az arra vonatkozó kérések és jóváhagyások.
  • Minőségbiztosítás: automatizálhatók a minőségellenőrzési folyamatok; nyomon követhetők és rögzíthetők a változások, valamint elemzések végezhetők a jobb minőség elérése, a problémák megelőzése érdekében.
  • Együtt működés a beszállítókkal: a felhasználók kapcsolatban maradhatnak a beszállítóikkal a nap 24 órájában, ennek köszönhetően teljes mértékben felügyelhető a teljes ellátási lánc. Bármikor és bárhonnan elérhetők az árajánlatok, a megrendelések és kezelhetők a beszállító partneri folyamatok.

További Fusion 360 bővítményekről ITT talál további információt!

Az Arkance Systems Hungary az Ön egyedi igényeinek megfelelő gyártási, üzemtervezési és automatizálási megoldásokat biztosítja tervezőszoftver kínálatából. 

Reméljük, hogy a fenti összefoglaló és tippek meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és vállalata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Vegyen részt nyári intenzív Fusion 360 CAD vagy Fusion 360 CAM tanfolyamainkon! További információt hamarosan induló tanfolyamainkról ITT talál.

Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek, vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre!