A legfőbb érvek, amiért az AutoCAD-felhasználók az Inventorra és a Product Design & Manufacturing Collection gyűjteményre váltanak

Ismerje meg, hogy a Product Design & Manufacturing Collection eszközei hogyan járulnak hozzá a modellezési megközelítés modernizáláshoz és a fejlesztési folyamat rugalmasságához!

TEGYE RUGALMASSÁ A TERVEZÉSI FOLYAMATOT!

A parametrikus 3D modellezés lehetővé teszi a szándék és a kényszerek létrehozását a geometriai elemek között, ez pedig jelentősen csökkenti a tervmódosításokkal töltött időt. Egyetlen paraméter módosítása a teljes modellben geometriai frissítéseket vált ki. Továbbá a rajzok kapcsolódnak a 3D modellhez, és automatikusan frissülnek bármilyen módosításkor.

A parametrikus 3D-re való átállás révén a Bosch Rexroth Canada és a Seibu is legalább 50%-kal gyorsabban volt képes végrehajtani a változtatásokat, mint 2D-ben.

TEGYE ÉRTHETŐBBÉ TERVEIT A 3D-VEL!

A 3D modellek áttekinthetőbbé teszik a tervet, így a 2D-ben nehezen felismerhető problémák és fejlesztési lehetőségek láthatóbbá válnak. Ezenkívül a 3D modellek segítségével valósághű rendereléseket és animációkat hozhat létre, így lenyűgöző vizualizációkkal mutathatja be termékét a világnak.

„A 2D CAD esetén nehéz ellenőrizni a bonyolult ütközéseket, és nem tudunk mindent azonosítani a tervezési szakaszban. Ezekre sokszor a gép összeszerelése után jöttünk rá, és gyakran volt szükség átdolgozásokra. A 3D-nek köszönhetően ilyesmire már nincs szükség.”

Yoshihiro Ito, a Seibu Electric & Machinery, Ltd. fejlesztési osztályának vezetője
AUTOMATIZÁLJA A TERMÉKKONFIGURÁCIÓT!

A paraméterek hozzáadásával szabályokat határozhat meg, amelyek automatikusan az ügyfél

specifikációi szerint konfigurálják a termékeket. Ez nem csupán a konfigurációra fordított időt csökkenti, hogy a mérnökök szabadon dolgozhassanak más értékes projekteken, hanem az értékesítési csapatok számára is elérhetővé tehető a konfigurációkészítő, így gyorsabban reagálhatnak az ajánlatkérésekre.

A parametrikus 3D-re való átállás után a StairSupplies képes volt 4 óráról 2 percre csökkenteni a tervezési időt, és az automatizált termékkonfigurációval 12-ről 150-re növelni a teljesített havi megrendelések számát.

TEGYE ZÖKKENTŐMENTESEBBÉ AZ ÁTMENETET A TERVEZÉS ÉS A GYÁRTÁS KÖZÖTT!

A 3D parametrikus modellezés használatakor a gépipari szállítandó tételek automatikusan létrehozhatók és frissíthetők a modell módosulásakor. A darabjegyzékek a 3D CAD-modellből származnak, és verziókezelhetők. A CAM-szoftverek képesek a CNC-szerszámpályák gyors létrehozására. Ezenkívül a modellalapú definíció használható a közvetlenül a 3D modellhez csatolt, részletes gyártási információk közvetítésére.

„Az Autodesk gépipari termékeire való áttérés áthidalta a tervezői és gyártási csapatok közötti szakadékot, ezáltal reagálni tudunk a változtatásokra és a frissítésekre, ami hatékonyabb együttműködést eredményez a projektek során.”

Gavin Thomas, a Robert Page Engineering CNC-megmunkálásért felelős vezetője
ELEMZZE ÉS TESZTELJE MÁR A FEJLESZTÉS KORAI SZAKASZÁBAN A TERVEKET!

A modellezési környezetbe integrált szimulációs eszközök használata a fejlesztési folyamat korai és későbbi szakaszaiban egyaránt lehetőséget nyújt a tervek tesztelésére és elemzésére. Az összeadódó tűrésektől a feszültség- és hőelemzésig azonnali visszajelzést kaphat tervezési döntéseiről, miközben könnyedén módosíthatja a modellt a tervezési fejlesztéseknek megfelelően.

A 2D-ről 3D-re való átállás lehetővé tette a Saito Separator számára, hogy beépítse a szimulációt a tervezési folyamatba, így 25–30%-kal csökkentette a termékköltségeit.

Készen áll, hogy AutoCAD felhasználóként többet tudjon meg a Product Design & Manufacturing Collection gyűjteményről? Tekintse meg webinárunkat, ahol iparági példákon keresztül mutatjuk meg, hogy a gépészeti szoftvergyűjteménnyel segítségével, hogyan segítheti és fokozhatja a csoportmunkát, rövidítheti le a terméktervezési és fejlesztési ciklust és kezelheti könnyebben a tervadatait!Ez is érdekelheti:

Miért a parametrikus 3D modellezést használják a mérnökök a tervezéshez?

Hogyan hozhatna ki még többet modelljeiből? Javítsa tervezési munkafolyamatait egy további dimenzió hozzáadásával!

Töltse le kiadványunkat és ismerje meg a parametrikus 3D modellezés előnyeit!        


Reméljük, hogy a fenti példák meghozzák a kedvét ahhoz, hogy Ön és tervezői csapata kihasználva az újabb és újabb tervezési technológiák előnyeit új szintre emeljék tervezési hatékonyságukat. Keresse kollégáinkat egy személyes konzultációra, hogy az iparágban jártas szakértőink támogatást nyújtsanak vállalata terméktervezési és fejlesztési folyamatainak továbbfejlesztéséhez és átalakításához.

Hamarosan induló intenzív alapozó és haladó tanfolyamainkról további információt ITT talál. Képzéseink szilárd alapokat biztosítanak az Autodesk megoldásokkal való tervezéshez.

Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy LinkedIn üzleti oldalunknak, kövesse Youtube csatornánkat és iratkozzon fel Hírlevelünkre, hogy naprakész információt kapjon a legfrissebb Autodesk újdonságokról, promóciókról és szakmai blogjainkról.

Kapcsolattartó:

Antal Iván
Értékesítési tanácsadó
+36 30 212 9088 | +36 1 273 3414
ivan.antal@arkance-systems.com
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com