AutoCAD tippek, amelyet minden felhasználónak ismerni kell – Automatikus mentés (_Autosave)

Adjon meg 5 perces (esetleg 2 vagy 3 perces) beállítást az Automatikus mentéshez (_AutoSave), és gyakran mentsen manuálisan a GYMENT (_QSAVE) paranccsal vagy a Ctrl + S gyorsbillentyűvel.

Az automatikusan mentett fájlok olyan biztonságimásolat-fájlok, amelyeket az Automatikus mentés funkció automatikusan hoz létre. Az automatikus mentések között eltelő percek számát a Beállítások (_Options) párbeszédpanel Megnyitás (_Open) és mentés lapján, vagy a SAVETIME paranccsal állíthatja be. Az automatikus mentésre csak akkor kerül sor, ha a rajz a legutóbbi mentés óta módosítva lett. A GYMENT, az ELMENT és a MENTMINT parancs törli az aktuális .sv$ fájlt – az automatikusan mentett fájlt a program csak akkor őrzi meg, ha az alkalmazás váratlanul bezáródik.

Keresse meg az automatikusan mentett fájlok helyét a Beállítások párbeszédpanel Fájlok (_Files) lapján, és tekintse meg a hierarchiában az Automatikus mentési fájl helye mappát, vagy használja a SAVEFILEPATH parancsot. Ha megtalálta a fájlt, a megnyitásához módosítsa az .sv$ fájlkiterjesztést .dwg-re.

BÓNUSZTIPP: ha az automatikusan mentett fájl keresésekor nem látja a fájlkiterjesztést, akkor be kell kapcsolnia annak megjelenítését. Ehhez jelölje be a Nézet lap Megjelenítés (_Show)/Elrejtés (_Hide) panelén található Fájlnévkiterjesztések (_View) jelölőnégyzetet.

…folytatjuk.


Amennyiben szakmai ismereteit bővítené és elsőként szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokról szóló hírekhez vagy cikkekhez, elég egyetlen lépés. Legyen tagja Facebook közösségünknek vagy iratkozzon fel Hírlevelünkre.

Kapcsolattartó:

Radnai László
Értékesítési és technikai tanácsadó